iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.03.22.

Dátum | 2017. 03. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Wii U helyett csak Switch-re jön a Bloodstained: Ritual of the Night A Castlevania szellemi örököse, a Kickstarteren rekordot döntő Bloodstained: Ritual of the Night mégsem jelenik meg Wii U-ra, hanem rögtön Nintendo Switch-re érkezik. Ez nem annyira meglepő, tekintve, hogy a megjelenési dátumot már többször elcsúsztatták, és most jelenleg éppen 2018-ra várható az anyag, amikorra a Wii U már valószínűleg sehol nem lesz. Ezzel együtt a készítők igyekeztek hárítani a felelősséget, és azt mondták, hogy egész egyszerűen a Nintendo nem ad már megfelelő támogatást a Wii U-s fejlesztésekhez, így kénytelenek voltak az új platformra váltani. Akik annak idején a Wii U-s változatban reménykedve támogatták a játékot a Kickstarteren, azok most visszakérhetik a pénzüket, de gyaníthatóan nem sokan lesznek ilyenek.
Véletlenszerű Ghost Busters-játék jelent meg PS VR-ra A semmiből egyzer csak elérhetővé vált a Ghostbusters: Now Hiring, pontosabban annak is az első epizódja - merthogy egyébként több lesz belőle. A PlayStation VR-ra megjelent anyag egészen konkrétan 7 dollárba kerül, és a beszámolók szerint kerek tíz percig is tarthat, szóval érdemes megfontolni a beruházást. Meg persze hamarosan érkeznek az újabb epizódok is.
Nagy Sándor és Nagy Kurus érkezik a Civilization 6-ba A Firaxis bejelentette, hogy hamarosan egy DLC keretein belül két nép is érkezik a Civilization 6-ba. Ezek közül az egyik a Nagy Sándor által vezetett Makedónia, a másik pedig a Nagy Kurus (avagy latin nevén Cyrus) által irányított Perzsia.
Hatalmas területet kap az Uncharted: The Lost Legacy A Naughty Dog egyelőre nem sok információt árult el az Uncharted: The Lost Legacyről, de amit most megtudunk, az biztató. Egyrészt kiderült, hogy történetileg 12 hónappal az Uncharted 4 után járunk, a helyszínünk pedig India, annak is a déli része. Az nem derült ki, hogy Chloe és Nadine hogyan találkoznak (ez valószínűleg meglepetés lesz), az viszont biztos, hogy összeállnak, és együtt próbálnak megkeresni egy ereklyét. Ezen kívül azt is elárulták a készítők, hogy az Uncharted: The Lost Legacyban lesz a legnagyobb pálya az egész sorozat történetében. Ráadásul az alapjátékot követően méginkább igyekeznek ráerősíteni arra, hogy a saját stílusunkban tolhassuk végig, ami azt jelenti, hogy az akció mellett jelentősebb szerepet szánnak a lopakodásnak. De a Naughty Dog ezen kívül is tanult néhány dolgot az Uncharted 4-ből, így például azt ígérik, hogy a történet során jobban ki lesz egyensúlyozva a platformerkedés, az akciózás és a puzzle-ök megoldása. Quake Champions - mindig fontos lesz a skill A Doom után talán néhányan aggódhattak, hogy a kizárólag többjátékos módra kihegyezett Quake Champions vajon mennyire hozza majd vissza a klasszikus részek hangulatát. Nos, az alábbi videó alapján elmondhatjuk, hogy eléggé. A készítők megerősítették, hogy nagyon fontos számukra a "skill", vagyis minden pályát, fegyvert és egyéb dolgot úgy terveznek meg, hogy a játékosok képességei érvényesüljenek, és ennek megfelelően alakuljon ki, hogy ki a jobb. Ennek bizonyítására adták most ki az alant látható előzetest, amiben a Burial Chamber nevű pályát láthatjuk akció közben. Ez pedig az id Software munkatársai szerint kifejezetten egy olyan pálya, amin csak a skilles játékosok érvényesülnek majd.
Ha nem tudtad volna, mi hiányzik a Grand Theft Auto V-ből... ...akkor most eláruljuk, hogy a Crysis főszereplőjének páncélja, nyilvánvalóan. Aki játszott annak idején az első résszel, annak valószínűleg a mai napig a fejében szól a "maximum strength, maximum speed, maximum armor", amikor a páncél különböző képességei között váltogattunk. Nos, az újonnan készülő GTA V mod segítségével mindezt megkapjuk majd, nehogy elvonási tüneteink legyenek. A mod egyébként még nem érhető el (fejlesztés alatt áll), de már most elég ígéretesnek néz ki. Ráadásul nem csak a klasszikus hangokat kapjuk meg, hanem a radiális menüt is, ahol a képességek között választhatunk.
The Occupation - ígéretes új politikai témájú játék készül Egészen konkrétan az Ether One fejlesztőitől érkezik a The Occupation, ami az 1987-es évek alternatív Angliájába kalauzol el minket. Egy terrortámadást követően (ami 23 halottal járt) ugyanis a parlament be akar hozni egy törvényt, ami komolyan korlátozná a személyes szabadságjogokat. A játékot úgy próbálják meg eladni nekünk, hogy az "valós időben játszódik", és a kezdetektől számított négy óra fogja eldönteni, hogy mi lesz a politikai döntés végeredménye. Mi egyébként egy újságírót alakítunk, aki próbál utána járni a tényeknek, így minden attól függ majd, hogy mennyi információt tudunk összeszedni, és hogy milyen döntéseket hozunk.
A videójátékok erősítik a nemi sztereotípiákat? Minél több időt tölt egy tinédzser videójátékokkal, annál hajlamosabb a szexista attitűdre és a nemi sztereotípiákra, állapította meg egy francia játékosokon végzett kutatás. A projektben francia és amerikai tudósok hasonlították össze 13 520 fiatal játékokkal töltött idejét és a nőkkel, illetve a nemi szerepekkel kapcsolatos véleményüket. A Frontiers of Psychology című lapban megjelent eredmények arra mutatnak, hogy a nagyobb mértékű videójáték-fogyasztás együtt jár a tinédzsereknél a sztereotipizálás és szexizmus magasabb szintjével. A tanulmány társszerzője, Laurent Begue szerint a játékok nem jelentenek egyedi esetet a szexista megjelenítések tekintetében, hiszen a reklámok, a tévé és a mozifilmek is tele vannak velük. A tartalmi elemzés azt mutatta, hogy a nők alulreprezentáltak a legnépszerűbb videójátékokban, illetve főként passzív szerepük van, például hercegnők, akiket meg kell menteni, vagy egyszerűen csak a hódítás szexualizált alanyai.
Arra is felhívták a figyelmet, hogy bár a nők a sztereotipizálás leggyakoribb áldozatai, a férfiak is érintettek, hiszen általában aktívabbnak, izmosabbnak és kezükben fegyverrel ábrázolják őket. Egy 2014-es adat szerint a játékosok majdnem fele nő és ez megjelent a kutatásban is (51% fiú, 49% lány vett részt benne, 11 és 19 év közöttiek, Lyon és Grenoble városából), de a szexizmus erőteljesebben jelent meg a fiúk esetében. A tesztalanyok napi játékideje 1 és 10 óra között mozgott. Korábbi kutatások már kimutatták, hogy bizonyos videójátékok pár perc alatt is erősíthetnek a szexista hozzáálláson, de ez volt az első vizsgálat, mely hosszabb távon figyelte meg a jelenséget. A szexizmus és a videójátékok közötti, statisztikailag jelentős kapcsolat ellenére Beuge figyelmeztetett arra, hogy a játékok hatása csak részleges a tinédzserekre – az adatokból például kiderült, hogy a vallási meggyőződésnek sokkal nagyobb szerepe van a kérdésben, a tévének viszont a játékoknál is kisebb a hatása a szexizmus tekintetében. A kutatók szerint nem lenne szerencsés, ha az összes videójátékra rábiggyesztenénk a szexista jelzőt, szerintük a legnagyobb probléma a legnépszerűbb alkotásokkal volt. Azt tartanák szerencsésnek, ha a fejlesztők megpróbálnák elkerülni, hogy a karakterek a nemi sztereotípiák csapdájába essenek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. noPublicFG
2017.03.23. 00:23
A sztereotípiákról annyit, hogy a világ 80%-a nem csak ilyen, hanem el is várja, hogy sztereotípiákban gondolkozz. A maradék húsz százalékban osztozkodnak, azok akiket nem érdekel, vagy akik élharcosai az egyenjogúságnak, és egyéb hangzatos "felvilágosult" gondolatmeneteknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. benczeb90
2017.03.23. 08:29
[eltúlzott ranting]
így igaz, legyen minden nő kék hajú piercingelt orrú kövér és csúnya, hogy nehogy megkívánják őket a ... tizenévesek.
de mit tesz ez velük a való életben? jobban fogják kedvelni a kék hajú piercingelt orrú kövér és csúnya nőket a karcsú és természetesen szép nőkhöz képest azért, mert nem lesznek benne szép testű nők? könyörgöm, rakjanak bele szép testű férfiakat is a nőknek és le van a gond...
[/eltúlzott ranting]
http://www.breitbart.com/tech/2015/10/28/aposematism-may-explain-why-so-many-angry-women-have-blue-hair/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. eriol noPub...
2017.03.23. 09:36
Ez is azt bizonyítja, hogy amerika megérett Trumpra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. magerg bencz...
2017.03.23. 10:02
...és beszúr egy Breitbartos cikket, ami MGTOW-osok és nőgyűlölők kedves kis klubja.
Nincs akkora facepalm, ami befér ide.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. scdlsc bencz...
2017.03.23. 10:10
A Breitbartra hivatkozol?
https://youtu.be/ATPCY9_szbM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. benczeb90
2017.03.23. 10:12
haha nőgyűlölők! hogyne. csak a hisztis kis snowflake-ek és a liberális média szemében azok. nem hinném, hogy te is ez utóbbi lennél, ezért feltételezem, hogy félre vagy informálva balos szennylapok által. ennyire utálják a nőket, hogy még női ruházatot is árulnak hujuj hogy is van ez https://store.breitbart.com/collections/womens
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. benczeb90 scdls...
2017.03.23. 10:15
https://www.youtube.com/watch?v=kLHMhQIk2vY
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. benczeb90
2017.03.23. 10:23
SJW-k meg feministák ellen lenni nem nőgyűlölet, ezt rengeteg nő tudja. A legpompásabb anti-feminista aktivisták is nők de ők szépek is és nem hisztis bölcsész p****k. De erről nem szól a balos média.
Különben meg nem a Breitbartról informálódom, rágugliztam a kék hajra és ezt dobta ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg bencz...
2017.03.23. 10:35
Talán tisztába kellene jönni azzal, mi is a nőgyűlölet.
Vannak értelmes gondolatok a Breitbarton (pl miért szüljenek a nők a 20-as éveikben, anyaság vs. karrier). De nem ez a többség.
Ha akarsz értelmesen vitatkozni, vállalom. De SJW, libtart és hasonló címkézéssel nem sok értelmét látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90 mager...
2017.03.23. 10:47
Az elfogultság mindenhol ott van: mind a balos, mint a jobbos médiában. A neveket is ezek aggatják egymásra, s mi kénytelenek vagyunk ezeket alkalmazni a könnyebb megértés végett, különben hosszabban kéne kifejteni minden egyes alkalommal, hogy kikről-mikről beszélünk. Viszont cserébe látatlanul képesek vagyunk beskatulyázni a másikat, a fent említett szóhasználat alapján. Szerencsére nem mindenki radikális a véleményét tekintve, és így vitaképes.

A legtöbbször pont ezek a snowflake-ek a legkevésbé vitaképesek, legkevésbé toleránsak az eltérő véleményekkel szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VikMorroHu...
2017.03.23. 20:41
Azért az nem semmi, ha a Naughty Dog tanult az Uncharted 4-ből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. scdlsc bencz...
2017.03.24. 00:11
Ne tetézd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!