iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.04.06.

Dátum | 2017. 04. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Kitiltja a játékemulátorokat a Microsoft az áruházból A Microsoft csendben módosította a Windows Store felhasználási feltételeit, amiben mostantól az is szerepel, hogy nem jelenhetnek meg rajta játékemulátorok. Nem ez az első eset, hogy a cég igyekszik lecsapni az emulátorokra, hiszen tavaly az Xbox Store-ból tiltotta ki a NESBox-ot. De miért pont most? Gyaníthatóan arról van szó, hogy az érkező Creators Update még az eddiginél is közelebb hozza egymáshoz a Windows Store-t és az Xbox Store-t, és még könnyebb alkalmazásokat publikálni mindkét platformon. A Microsoft pedig vélhetően nem szeretné, ha a saját konzolján más konzolokat emulálnának. Dátumot kapott a kőkemény második világháborús RTS Vagyis a Paradox által kiadott Steel Division: Normandy 44, ami egészen konkrétan május 23-án érkezik. Ráadásul már elő is lehet rendelni, amit ha megteszünk, akkor hozzáférést kapunk a bétához, ami mostantól egészen a megjelenésig tart majd. A Steel Division tényleg hardcore: több mint 400 egységet tartalmaz, és az ígéretek szerint mindegyik teljesen történelemhű, a helyszíneket pedig a második világháborús légi felderítők felvételei alapján készítették el.
Körülbelül 257 dollárba kerülhet a Switch gyártása A japán Fomalhaut Techno Solutions a Switch szétbontását követően nekiállt kiszámolni, hogy mindezt körülbelül mennyibe kerülhet legyártani a Nintendónak. Kalkulációjuk szerint magának a konzolnak az elkészítése 167 dollárba kerül, amiből a legdrágább az Nvidia által szállított SoC egység, valamint az "új generációs tápegység", ami USB-C porton keresztül fogadja a töltést. Ami meglepő, hogy a cég számításai szerint egyetlen Joy-Con legyártása 45 dollárba kerül, a boltban pedig 50 dollárért lehet megvásárolni őket. Ha mindezt összeadjuk, akkor az jön ki, hogy a teljes konzolt 257 dollárból jön ki, a Nintendo pedig 299 dollárért árusíthatja, tehát nem dolgoznak akkora profittal, mint azt sokan gondolták volna. Tekken 7 - Shaheen és Lars akcióban Június 2-én végre megjelenik a Tekken 7 - mármint nyugaton, és konzolokra, meg most már PC-re is. Az utóbbi pedig nem egy kifejezetten megszokott dolog a sorozat történetében szóval kíváncsian várjuk. Addig is azonban az újoncként érkező arab Shaheen küzd meg az előző részben bekerült svéd Larsszal.
Mass Effect: Andromeda - újabb rés a Denuvo pajzsán Sokáig úgy tűnt, hogy a Denuvo vethet véget a wareznek, már ami az AAA-kategóriás játékokat illeti. Egy ideig azt láthattuk, hogy a Denuvóval védett játékok szinte feltörhetetlenek, vagy ha fel is törik őket ahhoz rengeted idő befektetésére van szükség - annyira, hogy ezzel már a legnagyobb cracker csapatok sem akartak foglalkozni. Ráadásul működési elvéből fakadóan nincs egy univerzális megoldás a Denuvo feltörésére, így minden játék esetében szinte elölről kell kezdeni a folyamatot. Mostanában azonban úgy látszik, hogy rések kezdenek nyílni a Denuvo pajzsán. Korábban a Resident Evil 7-et sikerült feltörni kevesebb mint egy hét alatt, most pedig a Mass Effect Andromeda esett áldozatul 13 nap leforgását követően. A Denuvo még nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, azonban tulajdonképpen ennek a végeredménynek a célja mindig is az volt, hogy az első időszakban igyekezzen ellehetetleníteni a crackelést, hiszen az eladások szempontjából ez a legfontosabb periódus. Az esetek többségében ezt pedig még mindig sikerül elérnie. A Pokémon Go készítője fél attól, hogy a VR túl jó lesz John Hanke, a Pokémon Go-t fejlesztő Niantic fejese aggódik, hogy mit tesz majd a túl jó VR a társadalommal. "Attól félek, hogy túl sok időt akarnak majd az emberek benne tölteni. A gyerekeim már így is túl sokat Minecraftoznak, és ugyan ez remek, hosszú távon azonban nem egészséges bent ragadni egy virtuális világban. Emberek vagyunk, és számos kutatás megmutatta, hogy sokkal boldogabbak vagyunk, ha fizikailag mozgunk, találkozunk másokkal és kimegyünk a szabadba". Ezzel szemben úgy véli, hogy az AR-játékok pont arra buzdíthatják a felhasználóikat, hogy mozduljanak ki és találkozzanak másokkal. "Már készültek kutatások azzal kapcsolatban, hogy mennyire pozitív hatással lehet a Pokémon Go az egészségre, de ezt rá lehet húzni más AR-es játékokra is". Az úriember elmondta, szülőként azért is érzett felelősséget a Pokémon Go elkészítésében, mert rá akarta venni a gyerekeit, hogy lépjenek ki a ház falai közül. Quake Champions - bemutatkozik Slash Hamarosan indul a Quake Champions bétatesztje, és csak reménykedni tudunk, hogy bekerülünk. Ha ez így lesz, nyilvánvalóan igyekszünk majd egy beszámolót készíteni belőle. Kifejezetten kíváncsiak lennénk például arra, hogy a klasszikus játékmenethez hogyan tudnak igazodni a különböző karakterosztályok, akik közül most Slash szeretne bemutatkozni.
Call of Duty filmes univerzum készül Az Activision most már teljesen eltökélt abban, hogy egy Marvelhez hasonló filmes univerzumot építsen fel a Call of Duty köré. Ennek kialakítására a vállalat létrehozta a Activision Blizzard Studiost, ami kifejezetten filmes és sorozatos projektekkel foglalkozik majd, és amit Stacey Sher és Nick van Dyk vezet. Utóbbi egyébként a Disney-nek fontos szerepet játszott a Marvel és a LucasFilm megszerzésében, és ehhez kapcsolódó filmek elkészítésében. Úgy látszik, a megfelelő vezetőség tehát megvan. Az anyagok is kezdenek összeállni, az utóbbi hónapokban ugyanis egy egész írói gárda dolgozott forgatókönyveken. Sher elmondása szerint lesz egy film, ami leginkább a Black Opsra emlékeztet majd, és egyfajta "történet mögötti történet" lesz, és persze nem hagyják ki a Modern Warfare-t sem, amivel azt igyekeznek bemutatni, milyen a terror elleni harc, miközben az egész világ figyel. Ezeken túlmenően azonban olyan alkotások is várhatók, amik inkább kisebb, privát, vagy fedett akciókat mutatnak be, miközben a háttérben valami nagyobb zajlik. Azt Van Dyk leszögezte, hogy minden Call of Duty-film hatalmas, a Marvel-filmekhez mérhető költségvetéssel készül majd, és egy idővonalon kapnak helyet, vagyis a keresztezések sincsenek kizárva. Injustice 2 - akcióban Captain Cold Úgy látszik, Captain Cold elég fontos szereplő mostanában a DC-nél, hiszen a CW-n futó két sorozatban, a Flash-ben és a Legends of Tomorrow-ban is feltűnt. Ennek köszönhetően valószínűleg szélesebb közönség is ismeri már, logikus tehát, hogy az Injustice 2-ben is fontos szerepet kapjon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Gyurkov
2017.04.07. 12:52
Az Andromeda annyira gyenge lett, hogy még a warez verzió sem "fogy".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!