iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.04.10.

Dátum | 2017. 04. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Hatalmasat rajtolt a Persona 5 A Persona-sorozat az a japán szerepjáték, amiről valószínűleg mindenki halott, azonban arra még mi sem fogadtunk volna, hogy az Egyesült Királyság játékeladásainak élén látjuk valaha. Persze megérdemli, hiszen a széria mindig is kiemelkedően magas minőséget képviselt, ám még így is meglepő, hogy Európában egyszer a csúcson landol majd, még úgy sem, hogy egyébként Japánon kívül itt volt a legnagyobb rajongói bázisa. Most azonban úgy látszik, hogy mégis ez a helyzet, hiszen a brit toplista a múlt héten így alakult: 1. Persona 5 2. Ghost Recon: Wildlands 3. Lego Worlds 4. Grand Theft Auto V 5. Mass Effect Andromeda 6. FIFA 17 7. Zelda: Breath of the Wild 8. Lego City Undercover 9. Call of Duty : Infinite Warfare 10. Overwatch Mass Effect Andromeda - a kalózoknak nincs jobb animáció Éppen a múlt héten számoltunk be arról, hogy a Mass Effect Andromeda is két héten belül áldozatul esett a kalózoknak annak ellenőre, hogy a sokáig áthatolhatatlannak hitt Denuvo védelem állt mögötte. Azonban sokan elfeledkeztek róla, hogy a Denuvo egyik nagy előnye, hogy rendkívül egyszerűen frissíthető, és pillanatok alatt lehet úgy módosítani a kódot, hogy az ismét hosszú időre munkát adjon a hackereknek. Nos, a BioWare pontosan ezt lépte meg az új, 1.05-ös verziószámú patch-csel, aminek keretein belül számos dolog mellett javultak az animációk, és egy teljesen új shadert kapott az emberi karakterek szeme, amitől... nos... emberibbnek tűnnek. Így tehát egy ideig nem lehet arra számítani, hogy az új javítás elérhető lesz a warez körein belül. A Westworld színésznője a The Last of Us folytatásában Először is, azzal kezdeném, hogy a Westworld minden gamer számára egy nagyon erősen ajánlott sorozat. Az egész olyan, mintha egy open world játékba csöppentünk volna bele, sőt, még ugyanazok a bugok is megvannak a sorozatbeli világban, mint a Ubisoft játékaiban, szóval tényleg elképesztő. Na, ennek a sorozatnak az egyik fontos szereplőjét játszó színésznő (Shannon Woodward) csatlakozott a The Last of Us 2 gárdájához, és már közölt is egy közös képet a menet közben legendás szakállat növesztő Neil Druckmannel - aki Bruce Straley távozásával direktorrá, vezető dizájnerré, meg kreatív fejessé lépett elő a folytatásra.
Mostantól egy hétig ingyenes a The Elder Scrolls Online Április 11-től április 18-ig mindenki teljesen ingyen próbálhatja ki majd a ZeniMax Online által készített The Elder Scrolls Online MMO-t. Ennek keretein belül a Tamriel Unlimited (fizetős) alapjáték kipróbálható lesz, valamint kapunk 500 koronányi pénzt is, amit elkölthetünk a játékon belül. Ezzel együtt a TESO: Tamriel Unlimited valamint a TESO: Gold Edition (ami tartalmazza az Imperial City, Orsinium, Thieves Guild, és a Dark Brotherhood kiegészítőket) kedvezménnyel vásárolható meg a hét során, igaz a kedvezmény mértékéről egyelőre nem szereztünk tudomást. A két változat alapesetben 30 eurós és 50 eurós áron vehető meg, szóval vélhetően ez egy jó alkalom lesz arra, hogy belevágjunk a The Elder Scrolls Online világába. Három nagy világgal jelenik meg a State of Decay 2 Azt eddig is tudtuk, hogy a fejlesztő Undead Labs valami nagyobbat igyekszik letenni az asztalra a State of Decay folytatásával. Ezzel kapcsolatban most egy konkrétumot is megtudtunk: az eredeti játékban egy nagyobb nyitott világ volt, az újban pedig összesen három lesz. A készítők elmondása alapján ezek mindegyike körülbelül akkora lesz, mint az első epizód világa, ám más-más környezetre és hangulatra számíthatunk, valamint más túlélési stratégiákra lesz szükségünk, így nyilvánvalóan a változatosságnak jót fog tenni a dolog. "Ezt az egészet azért hoztuk be, hogy szórakoztatóbbá tegyük a játékot. Olyan, mintha az egyik városból a másikba költöznél, és végső soron emiatt érdekes módon jobban otthon tudod magad érezni a világban. Ráadásul persze maga a világ nagyobbnak is tűnik ettől" - nyilatkozták a készítők. Újra akcióban a Hellblade: Senua’s Sacrifice Habár a játék valószínűleg sosem fog megjelenni (oké, valójában idénre ígérik), mindenesetre így is nagyon látványos és egyben elgondolkodtató anyagnak tűnik a Hellblade.
Elhegyta a Blizzardot a Starcraft 2 vezető tervezője Ami egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg egy új játékon dolgozik a Blizzard. A Starcraft 2 vezető dizájneri pozícióját elhagyó David Kim ugyanis azt írta a hivatalos fórumon, hogy "elérkezett a karrierje egy olyan pontjára, hogy tovább kell lépnie annak érdekében, hogy tanuljon, fejlődjön és felfedezzen új dolgokat". Ennek érdekében pedig egy új projekten kezdett el tevékenykedni, azonban sok más társával ellentétben ezt nem egy független stúdiónál teszi, hanem a Blizzard berkein belül. Ezt azonban nyilván már nem részletezte, pusztán annyit mondott, hogy reméli, annyira emlékezetes lesz, mint a Starcraft 2-n végzett munkája. Ezt követően megköszönte mindenkinek, aki az utóbbi időben részt vett a Starcraft 2 fejlesztésében, meg persze a játékosoknak, akik folyamatos visszajelzésekkel éltek. Kim szerint a Starcraft 2 a világ legjobb és legskillesebb eSport játéka, így ebben a tekintetben biztosan maradandót alkottak. Havonta frissül majd a Battlefield 1 A Battlefield 1 népszerűségét látva a DICE úgy döntött, hogy az eddigi "évszakos" frissítések helyett mostantól havonta frissíti a játékot. Ez azt jelenti, hogy a tavaszi frissítés még menetrendszerűen megérkezik majd most áprilisban, azt követően azonban már havonta kapunk majd újdonságokat. A tavaszi patch egyébként többek között behozza majd a Platoons, vagyis a szakaszok lehetőséget, aminek segítségével sokkal inkább összetarthatunk majd a barátainkkal egy-egy mérkőzés közben - a DICE szerint ugyanis most túl könnyű elveszíteni egymást, és nincs igazi előnye a rendes csapatjátéknak. Ezzel szemben a májusi (vagyis már a havi) frissítés a játékosok általános életminőségét hivatott javítani, így például a matchmaking rendszer, az Operations játékmód, és egy rakás másik dolog jelentősen előrelép majd - ezeket azonban egyelőre nem részletezte a DICE. The Signal from Tölva - előzetes a megjelenés előttre Legkésőbb a holnapi során már minden régióban megvásárolhatóvá válik majd a The Signal from Tölva, ahol egy ősi nép által hátrahagyott romok között vívják meg háborújukat a robotok. Az anyagot PC-re érdemes keresni, egyelőre ugyanis máshol nem jelenik meg.
Új stúdiót alapított a Far Cry 4 direktora A Ubisoft újkori felhozatalában a Far Cry valahogy mindig is egy kis ékszer volt - legalábbis a harmadik résztől kezdve. Ezekért a részekért pedig Alex Hutchinson felelt, aki most bejelentette, hogy otthagyja a nagy kiadót, és helyette egy saját stúdiót alapít. Ebben egyébként mindenféle tapasztalt kolléga lesz a segítségére, akik a Warner Bros-tól és az Electronic Artstól érkeztek. "Nagyon büszke vagyok mindarra, amit elértünk a Far Cryjal és az Assassin's Creeddel, ugyanakkor nagyon szeretnék már valami újat építeni. Ezért alapítottuk az új stúdiót" - nyilatkozta Hutchinson. Ezzel együtt az úriember azt is megjegyezte, hogy egy jó ideig nem jelentenek majd be semmit, először is a stúdiójukat építik fel: kell keresniük egy helyet, meg kell venniük a kávéautomatát, és ilyesmik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Busterftw
2017.04.11. 00:13
Hellblade: Senua’s primal farcry at the Zero Dawn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. elde55
2017.04.11. 07:39
!!! Valaki SQL injection-al szórakozik !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RaimiHS elde5...
2017.04.11. 12:12
és élvezi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Avisto
2017.04.11. 15:23
Már azt hittem valami nagy flame war megy itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!