iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.04.18.

Dátum | 2017. 04. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem kap szezonbérletet a Star Wars Battlefront 2 Bernd Diemer, a játék kreatív igazgatója elmondta, hogy elődjével ellentétben a Battlefront 2 nem kap majd szezonbérletet. "Megnéztük, hogy a Battlefront hogyan fejlődött és alakult a megjelenése óta a különböző kiegészítőkkel, és úgy döntöttünk, hogy ehhez a típusú játékhoz egyszerűen nem stimmel a szezonbérlet. Ezért inkább nekiálltunk, és kitaláltunk valami újat." Diemer szerint ezt a döntést elég nehéz volt meghozni (valószínűleg az Electronic Arts szeme előtt sok dollárjelet kellett áttörni), de szükséges volt, mert nem akarják az első részhez hasonlóan szétdarabolni a játékosbázist. Ezzel együtt persze új játékmódok, pályák, hősök és mindenféle egyéb dolog érkezik majd a megjelenést követően, és nyilván valamilyen módon be kell szedniük a néptől a pénzt, csak még azt nem tudjuk, hogy milyen módon. "Előálltunk valamivel, aminek köszönhetően a játékosbázis tovább élvezheti a játékot, nem fognak társaságok széttöredezni, de ennél többet egyelőre nem mondhatok" - nyilatkozta Diemer. Tovább bővül a Titanfall 2 És ha már az Electronic Artsnál és az FPS-eknél járunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy az ingyenes DLC-k modelljét a cég bevetette már a Titanfall 2-nél is, ahol nagyon dicséretes módon tényleg nem szabdalták szét a játékostábort. És habár a Titanfall 2 sajnos eladások tekintetében nem hozza egyelőre az elvárt számokat (ami nem csoda, hiszen nagyon okos módon egyszerre jelent meg a Battlefield 1-gyel), úgy látszik, hogy a készítők továbbra is támogathatják a játékot. Ennek keretében június végéig érkezik két új többjátékos pálya, két új Live Fire pálya, egy új Titan, egy új frakció, egy új játékmód, és egy rakás egyéb kisebb-nagyobb frissítés és változtatás.
Launch traileren a Syberia 3 Kereken 13 évvel a második rész után sok rajongó álma válik valóra, ugyanis április 20-án végre megjelenik a Syberia 3. Az anyagot eredetileg 2012-ben jelentették meg, és 2014-ben jelent volna meg, majd a véglegesnek tűnő, 2016 decemberi dátumot is lekéste. De most már nem késik tovább.
Nem jött össze a pénz a Tony Hawk's Pro Skater dokumentumfilmre, de... ...de azért megcsinálják, ennek ellenére. A gyűjtés a múlt hónapban indult el az IndieGoGo-n, ahol a szervezők 75 ezer dollárt szerettek volna összegyűjteni. Ennek végül a 23%-a, kereken 17 409 dollár jött össze, ez azonban nem riasztotta el a filmeseket attól, hogy mégis nekiálljanak a projektnek. Elmondásuk szerint sosem az volt a céljuk, hogy a teljes összeget beszedjék az IndieGoGo-n, habár ez azért nem ártott volna. A kampányt nem akarták kiterjeszteni, inkább fogták a már bejött lóvét, és nekiálltak a dokumentumfilm elkészítésének, ami így kicsit lassabban áll majd össze, mintha megkapták volna a teljes összeget, de azért valahogy megoldják. A rendező Ludvig Gur elmondta, hogy a közösségi finanszírozásból bejött pénz jelentős része engedélyekre, kamerák bérlésére, és szakemberekre megy majd el. Ezen kívül terveznek nyitni egy külön weboldalt, ahol bárki felajánlhat még pénzt. Úgyhogy aki egész életében egy olyan dokumentumfilmre vágyott, amiben feldolgozzák a Tony Hawk's Pro Skater-játékok elkészítésének körülményeit, az most örülhet, úgy tűnik ugyanis, hogy a készítők eléggé elszántak. Terroristának nézték a Fallout 4 cosplayert A kanadai Grand Prairie városkában járunk, ahol egy úriember úgy gondolta, jó ötlet végigsétálni a város utcáin az alábbi képen látható jelmezben. A sisakban, teljes páncélzatban, és a hátán bombának nézhető dolgokban (legalábbis a rendőrség annak látta) feszítő rajongó a New California Republic zászlóval viszonylag fenyegető jelenségnek tűnt, úgyhogy a lakosság inkább kihívta a rendfenntartó erőket. A rendőrség ezt követően kapcsolatba lépett a cosplayerrel, aki megerősítette, hogy semmilyen fenyegetést nem jelent, egész egyszerűen csak egy jelmezben van. Azért őrizetbe vették, majd minden vád nélkül elengedték és egy jót kacagtak az eseten. Szerencse, hogy mindez Kanadában történt, mert az Egyesült Államokban az emberünket valószínűleg komolyan kilyuggatták volna.
A Switch a Nintendo legkelendőbb konzolja Amerikában Bármennyi pletykát is hallunk arról, hogy a Nintendo Switch-készletek elapadtak, és hogy a cég mesterségesen limitálja a gyártói kapacitást, úgy tűnik, hogy mindez nem akadályozza meg a konzolt abban, hogy sorra döntsön rekordokat. Arról már beszámoltunk, hogy a Switch volt a Nintendo leggyorsabban fogyó konzolja Európában a megjelenés után, és most ugyanez a helyzet Amerikában is. Az NPD beszámolója szerint ugyanis csak márciusban 906 ezer Switch fogyott az Egyesült Államokban. Ezzel párhuzamosan a The Legend of Zelda: Breath of the Wild a Nintendo konzolok leggyorsabban fogyó launch játéka lett valaha. Az Egyesült Államokban 1,3 millió példány ment el belőle, ebből 925 ezer Switch-en. Ami azt jelenti, hogy többen vették meg a játékot, mint a konzolt. Ami pedig azt jelenti, hogy valószínűleg sokaknak mégis bejön a cartridge íze. (Ha valaki esetleg lemaradt volna: a Nintendo egy nagyon rossz ízű bevonattal látja el a Switch játékainak cartridge-eit, hogy a kisgyerekek és a háziállatok ne akarják véletlenül megenni).
Ghost Recon: Wildlands - elérhető a Narco Road A Ghost Recon: Wildlands új nagy kiegészítője, a Narco Road már elérhető konzolokon, de mire ezt olvassátok, már valószínűleg PC-n is aktiválódott. Ez 15 új küldetést, új célpontokat, új járműveket, versenyeket és mellékküldetéseket hoz magával. Ha valamiért mégsem tudnátok hozzáférni a DLC-hez, akkor ne lepődjetek meg. A Ubisoft szokás szerint szerencsétlenkedik, így bizonyos régiókban nem aktiválódott a dolog a megfelelő időben, de a kiadó munkatársai elmondták, hogy ezerrel dolgoznak a megoldáson.
A héten Steamre is megjelenik az eredeti Halo Wars Ha PC-n akartunk játszani az eredeti Halo Warsszal (pontosabban annak felújított változatával), akkor eddig egy lehetőségünk volt: a Windows Store-ban meg kellett vennünk a Halo Wars 2: Ultimate Edition csomagot, aminek része volt a Halo Wars: Definitive Edition. Most azonban olyan dolog történik, ami viszonylag váratlan a Microsofttól: a Halo Wars: Definitive Edition a héten, egészen pontosan április 20-án megjelenik Steamen is, így az Xbox 360-ra 2009-ben megjelent, majd most felújított anyagot végre szélesebb körben is kipróbálhatja mindenki. Az egyedüli probléma, hogy a Steam és a Windows Store felhasználói nem játszhatnak együtt multiplayerben, ami valószínűleg inkább az utóbbi (eleve nem túl nagy) közönségét érinti majd érzékenyen. Kétfős kooperatívval jön a Star Wars: Battlefront 2 A hétvégi hivatalos bemutatót követően a DICE beszélt még néhány dologról a Battlefront 2-vel kapcsolatban. Ezek között is az élen állt a kétfős kooperatív játékmód lehetősége, a stúdió pedig megerősítette, hogy igen, az offline osztott képernyős játék elérhető lesz két játékos részére. Azt sajnos már nem tudtuk meg, hogy ez a multiplayerre, a kampányra, vagy valamiféle teljesen különálló játékmódra vonatkozik-e. Az viszont biztos, hogy ez a játékmód nem lesz elérhető PC-n, csak konzolokon. Napi Kojima A Mester megvette az alábbi képen látható... izét. Ha valakinek van ötlete arról, hogy mi lehet ez, kérjük a kommentek között világosítson fel mindenkit.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. noPublicFG
2017.04.18. 23:22
A mester egy 25 éve megjelent, limitált kiadású manga új verzióját vásárolta meg.
(Bár, lehet, hogy nem manga. Valami könyv, a rendezésről.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Kerub88
2017.04.18. 23:48
Napi Kojima: ma is megérte idejönni

"A Ubisoft szokás szerint szerencsétlenkedik..."
Ez lassan már a hírértékét is elveszíti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Tapir_606
2017.04.19. 00:24
cop: "Pull off your mask and lie down on the ground, buddy!"
cosplayer: "I'm not your buddy, friend!"
cop: "I'm not your friend, guy!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2017.04.19. 05:26
クレヨンしんちゃん - Crayon Shin Chan

Egy népszerű manga, ami TV sorozatként is megjelent. A mangákat nem láttam, de a TV sorozat állati jó volt. Dennis a komisz japán verziója!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. InGen
2017.04.19. 09:36
@noPublicFG
@Asagrim

Jók vagytok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim InGen
2017.04.19. 10:22
A németek nagyon manga mániások, és az ilyen bugyuta rajzfilmek német szinkronos verzióinak nézésével álltam neki németül tanulni.

Nem lehet egyszerre dokumentumfilmekkel kezdeni, mert annak túl bonyolult a nyelvezete. Így meg röhögtem is rajta párat. Ennek a srácnak egy-egy húzása még felnőtt fejjel is sírva röhögős!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.04.19. 10:39
Érdekes ez is. Pont a németekről nem gondoltam volna, hogy mangaimádók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG InGen
2017.04.19. 15:41
Csak mázlim volt, mert olvastam már, csak nekem nem tetszett... :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim InGen
2017.04.19. 16:38
Annyira azért nem fura. Minél elkötelezettebb egy nemzet ha munkáról van szó, annál kicsapongóbb, ha kikapcsolódásról van szó.

Work hard, play hard!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG Asagr...
2017.04.19. 17:47
Ez így van. Visszáru osztályon ennyi visszaküldött szexuális segédeszközt még életemben nem láttam, mint ott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!