iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.04.20.

Dátum | 2017. 04. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Augusztusban visszatér az Everybody's Golf Avagy a Sony legendás és cuki golfos játéka, amit néhányan akár Hot Shots Golfként is ismerhettek. A húsz éves sorozatból eddig még nem érkezett új epizód PS4-re, úgyhogy éppen ideje volt annak, hogy augusztus 30-án kapjunk egyet. Az új részben lehetőségünk lesz testreszabni karaktereinket, tolhatjuk majd online, és horgászhatunk is, mert az nem maradhat ki egy golfos játékból.
Új játékmóddal jön a végleges Orcs Must Die! Unchained Az Orcs Must Die! Unchained olyan régóta tartózkodik a nyílt béta állapotában (több mint egy éve), hogy egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ez valamilyen más, végleges formában meg fog jelenni. Ráadásul a játék rengeteget változott az eredeti bejelentés óta, például teljesen kivették belőle a Siege PvP módot, amiről pedig eredetileg azt gondolhattuk, hogy alap lesz. Akárhogy is, a Robot Entertainment most látta elérkezettnek az időt arra, hogy április 25-re kitűzze a játék tényleges megjelenését, amiben megtaláljuk majd az első Orcs Must Die hagyományos játékmódját, egy háromfős kooperatív Survival módot, valamint egy teljesen új Sabotage módot. Utóbbi lényege, hogy két csapat harcol egymás ellen, de nem közvetlenül - mindketten ugyanannak a pályának egy alternatív világbeli változatában vannak, és mindkettőnek védekeznie kell az orkok rohama ellen. Csak éppen közben néha átszórhatunk egy-egy varázslatot az ellenséghez, és rájuk küldhetünk több ellenfelet és bosst, hogy kiszúrjunk velük. A játék egyébként továbbra is ingyenesen játszható marad, a Hero Bundle-t pedig 20 euróért vehetjük meg a Steamen.
Valaki végigvitte a Diablo 2-t anélkül, hogy megtámadott volna bárkit Egy egészen kiváló "pacifista" végigjátszásnak lehetünk szemtanúi az alábbi nyolc és fél órás videóban, melyben emberünk úgy viszi végig a Diablo 2-t, hogy nem támad meg senkit. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is öl meg másokat, hiszen az elsők között teszi feladatává, hogy olyan felszerelést szerezzen, ami visszasebzéssel meg tudja ölni az ellenfeleket. Ez persze szükséges, hiszen ha mást nem is, de a főellenségeket mindenképp el kell tennünk láb alól ahhoz, hogy tovább tudjuk jutni a következő fejezetre. A végigjátszás során a legnagyobb problémát a negyedik fejezet egyik kisebb főellenfele, Lord de Seis okozta, aki nem közelharcban támad, a távolsági elementális támadásaira pedig nem aktiválódik a Nova Shield. A Chilling Armor viszont már igen, úgyhogy a dolog megoldható.
Ingyenes a Saints Row 2 a GOG-on Habár abban valószínűleg egyetérthetünk, hogy a Saints Row 4 volt a sorozat legjobbja, a második rész még valamennyire megpróbálta komolyan venni magát, és a Grand Theft Auto riválisaként kiállni a piacra. Na, most ez a játék ingyenesen letölthető a GOG-ról, egészen április 22-ig. Ezzel párhuzamosan a Saints Row 4 és a Gat Out of Hell is felkerült a GOG rendszerébe, de természetesen nem ingyen, ám a héten egy hatalmas akcióban - így az előbbiért 4,99 euróért, az utóbbiért 3,79 euróért juthatunk hozzá. Az akció amúgy számos más Deep Silver-játékra érvényes, így például a Metro Redux-kiadásokra, a Deadlightra, vagy éppen a Risen-sorozatra, úgyhogy érdemes ellátogatni errefelé. Injustice 2 - Braniac, az agy Mármint az agy a különböző kedvenc szuperhőseink összeugrasztása mögött. Supermant kifejezetten nem szereti, de az Injustice 2 eddigi videóiból úgy tűnik, hogy egyébként az alsógatyáját kívül hordó úriembert amúgy sem sokan kedvelik. Ezen kívül Braniac olyan apró célokat tűzött ki maga elé, mint a Föld megsemmisítése, ha már éppen erre jár.
Harcban a The Surge A The Surge először még azért volt érdekes, mert egy sci-fi köntösbe bújtatott Dark Soulsnak tűnt. A fejlesztők azóta is próbálják bebizonyítani, hogy itt azért ennél többről van szó, és úgy érzem, hogy ez minden egyes újabb videóval sikerül is nekik. Igaz, ha el akarják kerülni a Dark Souls-áthallásokat talán nem kellett volna úgy kezdeni a videót, hogy a játékos meghal... Az új videó egyébként kifejezetten a harcra koncentrál, amivel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy horizontálisan és vertikálisan is támadhatunk, megcélozva különböző végtagokat. Meg persze ugyanezt megtehetik velünk az ellenfelek is, úgyhogy érdemes lesz vigyázni a testrészeinkre. A The Surge egyébként május 16-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.
Az Egyesült Államokban már a digitális értékesítések dominálnak A NPG Group legfrissebb felmérése szerint a játékok digitális eladásai ma már messze felülmúlják a dobozos kiadásokat az Egyesült Államokban. A tendencia jól látható 2010-től kezdve, igaz, a képet árnyalja, hogy az NPD minden platformot belevett a kutatásba, így a PC és a konzolok mellett a handheldeket és a mobilokat is. Akárhogy is, az Egyesült Államokban összesen 24,5 milliárd dollárt költött el a nép játékokra 2016-ban, míg ugyanez a szám 2010-ben még csak 17,5 milliárd dollár volt - a játékpiac tehát egyértelműen növekszik.
Eszméletlenül hangulatosnak tűnik az új Micro Machines Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén nyáron visszatér a legendás Micro Machines-sorozat, ráadásul ahogy annak lennie kell, rendes konzolokra (PS4 és Xbox One), valamint PC-re. Túl sokat nem kell hozzáfűzni: ha valaki látott már valaha korábban Micro Machines-játékot, az pontosan tudja mire számítson, és úgy látszik, azt is fogja kapni, csak éppen nagyon szép, modern grafikai köntösben.
És ha már Micro Machines, akkor Grand Theft Auto 5 Azt nem tudjuk, hogy véletlenül, vagy direkt trollkodásból, de valamiért a Rockstar most gondolta úgy, hogy egy felülnézetes, cuki autóversenyes móddal bővíti a GTA Online-t. Persze a hivatalos narratíva szerint ezzel csak visszatérnek a sorozat gyökereihez, ami tulajdonképpen igaz is, de azért mégiscsak furcsa az időzítés. Mindenesetre a Tiny Racers nevű mód április 25-én érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Asagrim
2017.04.21. 00:40
Elsiklott egy visszasebző cipő felett már az első pár percben, mindemellett konzolparancsot használ, hogy nagyobb eséllyel kapjon olyan cuccot, ami neki kell.

Ez így semmi más csak bohóckodás, hogy addig szórakázok rng-vel, míg ki nem dob négy cuccot, amivel végre elkezdek játszani.

Ennél még az avoidance staffazonomban is több fantázia volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. plu604 Asagr...
2017.04.21. 13:27
Azt azért tegyük hozzá, hogy a /players x parancs a nehézséget is arányosan emeli, a dögök többet sebeznek, több életük van, etc.
Ennyi erővel az MF sorcival is csak a bohóckodás ment, hogy meglegyenek a cuccok a mainednek, amivel majd elkezdesz játszani.
Nem értem mi a probléma, szerintem poén az ötlet is meg a megvalósítás is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!