iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.05.05.

Dátum | 2017. 05. 05.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Mark Hamill a Star Citizenben A Cloud Imperium Games heti webcastjében, a május 4-i Star Wars-nap előtt való tisztelgésként megosztott egy felvételt, melyben a sztár játékbeli szerepléséből látható néhány villanás. Hamill karaktere egy pilótafülkében ül és elmond néhány mondatot. A Star Citizen kampányrészében, a Squadron 42-ben a színész a legendás UEE Navy pilótát, Steve „Old Man” Coltont alakítja.
Az Oculus bezárja a Story Studiot Az interaktív VR történeteket készítő csapat, melynek Henry című munkája még Emmy-díjat is kapott, a cég belső kirendeltsége volt. A mostani bejelentés szerint a VR-fejlesztés belépett következő fejezetébe, ahol új alkotók csatlakoznak a piachoz, így meg kellett találniuk a legjobb módot erőforrásaik felhasználására. Úgy döntöttek, a belső tartalomkészítésről a külső produkciók finanszírozására és támogatására váltanak, a felszabaduló erőforrásokat pedig a belső kutatás-fejlesztés, valamint az AR- és VR-eszközök eddig megoldatlan problémáinak kijavítására fordítják. Karaktertrailer érkezett a Rogue Trooper: Reduxhoz A kultklasszikus lövöldözős játék HD felújításának főhőse Rogue Trooper, a genetikailag módosított katona, akit gyakorlatilag a háborúzásra tenyésztettek ki. Immúnis a mérgekre, a betegségekre és a környezeti veszélyekre, magasan fejlett harci képességei vannak, melyeket születése óta gyakorol. Társait mind egy szálig megölték, így Rogue kicsit bekattant és most bosszút akar állni azokon, akik felelősek a mészárlásért. A játék megjelenési dátuma még nem ismert.
Brian Blessed a Kingdom Come: Deliverance-ben A többek között a Fekete Viperából, illetve a Rome Total War: Alexanderből ismert, 81 éves brit színész Lord Konrad Kyesert, a német katonai mérnököt alakítja a játékban és roppantmód lelkesedik a projektért, melynek egyébként még nincs pontos megjelenési dátuma, de a várakozások szerint idén elérhető lesz.
Az Activision Blizzard több, mint egymilliárd dollárt keresett az Overwatch-csal Ráadásul kevesebb, mint egy év alatt. A 2016. május 24-én indult lövölde túllépte a 30 milliós regisztrált játékosszámot is, mindez pedig a cég legutóbbi pénzügyi beszámolójából derült ki. A kiemelt bevételek között a Blizzard 441 millió dollárt keresett az első negyedévben, ez 50 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor és most volt a legnagyobb aktív online közössége is 41 millió felhasználóval havonta. A Hearthstone szintén jól teljesített, túllépve a 70 milliós regisztrált játékosszámot. Lopakodó tengeralattjárók a Subnauticában A játék Silent Running című frissítése teszi lehetővé a rejtőzködést, mely azzal jár, hogy kikapcsolnak a járművek külső fényei, belül minden hátborzongató vörösbe borul, ráadásul rettenetesen le is lassulunk, cserébe viszont elsettenkedhetünk az agresszív vízalatti szörnyek mellett. Az update ezen kívül átdolgozott UI-t és hangradart, lény-felderítési lehetőséget és elterelő bójákat is hozott a játékba.
Korai hozzáférésű lesz az Oxigen Not Included A Don’t Starve-ot is készítő Klei Entertainment űrkolónia-menedzsmentes játékának alfatesztjén több, mint 150 ezren vettek részt, május 18-án pedig elérhető lesz a Steam Early Access programjának keretében. Ugyanekkor érkezik a mezőgazdasági frissítés, mely új növényeket, épületeket, recepteket, öntözőrendszereket és különböző hibajavításokat hoz. A stúdió ugyanakkor kiemelte, hogy mindez nem jelzi az éles verzió közeledtét, még egy ideig biztosan fejlesztgetnek a játékon.
Megvannak a World Video Game Hall of Fame új tagjai A The Strong Museum idei listájának finalistái közül a Donkey Kong, a Halo: Combat Evolved, a Pokemon Red and Green és a Street Fighter II került ki győztesen, így ők jutottak be a dicsőségcsarnokba a harmadik csoport tagjaiként. Solymászat az Eagle Islandben A Metroidvania-szerű elemeket procedurálisan generált, Zelda-dungeon stílusú pályákkal vegyítő platformjátékra a Kickstarteren gyűjtenek támogatásokat, de elérhető egy játszható demó is. A cuki, pixeles grafikával hódító alkotásban egy elrabolt baglyot kell megmentenünk a hatalmas sólyomistentől.
Elbűvölő sci-fi kaland készül A Lethis: Path of Progress című steampunkos városfejlesztős játék készítője, a Triskell Interactive műfajt váltott új projektjében, a Lethis: Daring Discoverersben. Az izometrikus bolygófelfedezősdi a Sunless Sea-hez hasonló történetmeséléssel vár majd minket, öt kalandozó egyikét alakítjuk, földönkívüli ereklyék után kutatva. A csapatban olyan izgalmas karakterek szerepelnek, mint a hatalmas mordállyal felszerelt nagyi, egy ügyetlen klón, vagy Rose, a retteget légikalóz. Bár most jelentették be, a játék a tervek szerint még májusban meg is jelenik.
PvP-frissítést kapott az Albion Online Az Albion Online az egyik leginkább a játékosokra építő MMO. Nincsenek classmegkötések, a gazdaság teljesen a felhasználók döntésein alapul. A rajongók régóta kérték a fejlesztő Sandbox Interactive-ot, hogy csináljon valamit a játék PvP/PvE részével, a Hellgates-szel és ez most meg is történt, hiszen átdolgozták a mobok viselkedését, az elhelyezkedésüket, illetve a pokolkapuk is többféle típusban jelennek meg az egyes zónákban, eltérő jutalmakat biztosítva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!