iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.05.16.

Dátum | 2017. 05. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Alaposan megváltozik a Crowfall grafikája A Crowfall jelenleg alaposan fejlesztés alatt áll, de minden jel biztató. A játékot egyrészt a közösségi finanszírozás keltette életre két évvel ezelőtt, másrészt pedig azóta már több mint 12 millió dollárt kalapoztak össze a készítők. Nos, az anyag eddigi színes, vidám grafikája alaposan megváltozik, és bejön a sötétebb, szürkébb, komorabb hangulatú látványvilág. Az majd ezután derül ki, hogy ez mennyire jön be a közönségnek, mindenesetre az év során továbbra is zárt alfateszteket tartanak majd a készítők.
Prey - ha saját űrállomást akarnátok építeni... ...akkor már nem kell sokáig várnotok. A helyzet ugyanis az, hogy az Arkane a már hónapja aktívan beszél arról, hogy mennyire odafigyeltek a Talos 1 nevű űrállomás elkészítésére, és ennek az eredménye egyébként látszik is a játékban. Most azonban egy tervrajz került ki az internetre, amin alaposabban megszemlélhetjük az űrállomás felépítését - legalábbis sokkal jobban, mint a játékba épített térképeken. Ez alapján egyértelmű, hogy nem véletlenül nevezték a készítők az űrállomást a jövő Empire State Buildingjének.
A tervrajzot meglátva számos rajongó kezdett el érdeklődni, hogy ez az egészet nem kaphatnák-e meg esetleg rendes, nyomtatott formában, amiből aztán műszaki rajzot lehetne készíteni. Erre pedig a stúdió közösségi menedzsere úgy reagált, hogy a kérést továbbítja a csapat tagjai felé, és hamarosan jelentkezik. Várjuk! The Surge - Dark Soulsnak tűnik, de inkább Bloodborne Ha minden igaz, akkor a holnapi naptól kezdve már minden régióban elérhető lesz a Deck 13 által fejlesztett The Surge - vagyis a játék, amit úgy ismerünk, mint a Dark Souls sci-fi koppintását. Annyira, hogy a fejlesztők egyáltalán nem is tagadták, honnan merítettek inspirációt. "Nyilvánvaló, hogy a Souls-játékok műfajában indulunk, és hatalmas rajongói vagyunk a From Software játékainak. Az egyértelmű, hogy ezt a szerelmünket tükrözi majd a The Surge, azonban úgy gondoljuk, hogy leginkább akkor jártok jól, hogy a játékot a Bloodborne nézőpontjából közelítitek meg" - szólt a kiadó nyilatkozata. Eszerint a harc gyors menetű és reszponzív lesz, és az egyszerű kitérési manőverek nem kerülnek majd olyan sok staminába.
Véletlenül kiszivárgott az új Runescape? Szóval, az történt, hogy a Runescape fejlesztői egy livestreamet tartottak, ami közben előkerült egy logó, ami a játék újabb változatára utal. Hogy ez véletlen volt-e vagy sem, azt valószínűleg sosem tudjuk meg, mindenesetre az éppen beszélő fejlesztő azzal kapcsolatban siránkozott, hogy ezt követően biztos elveszíti a munkáját, míg a másik próbálta megnyugtatni, hogy ez biztos nem lesz így. Akárhogy is, egyelőre semmilyen információnk nincs az egyelőre csak "Project Next-Gen" néven futó játékról, azon kívül, hogy elméletileg már több éve készül. Mindenesetre a készítők szerint ez az egész egy "belsős használatra szánt" prezentációból került elő, és valahogy belekerült az élő közvetítésbe.
Szeretjük a Tom Clancy-játékokat A Ubisoft mindenféle vidám hírrel állt elő a befektetőknek tartott éves konferenciáján (még mielőtt megveszi a vállalatot a Vivendi), és ezek közül is kiemelt hangsúlyt fektettek arra, hogy a Tom Clancy-játékok népszerűsége mennyire megnőtt - a franchise összesen 44 millió játékost tudhat magáénak. Az összehasonlítások mindenesetre érdekesek: a Ghost Recon közössége 61%-kal nőtt az elmúlt üzleti évben, egész egyszerűen azért, mert megjelent a Ghost Recon Wildlands. Mindenesetre az biztató a cég szemszögéből, hogy az online szegmensben 2017-ben a Ghost Recon Wildlands volt a legkelendőbb játék, amit a For Honor követett. "Döbbenetes, hogy egy húsz évvel ezelőtt alapított márka a mai napig mennyire népszerű- Ezt bizonyítja a Ghost Recon Wildlands, a Rainbow Six Siege és a The Division sikere is" - közölte Yves Guillemot, a vállalat vezérigazgatója. Nem készül új Thief... Az utóbbi időben arról lehetett hallani több forrásból is, hogy a Thief esetleg új folytatást kaphat a közeli a jövőben. Azonban bármennyire is reménykedtek a rajongók, az Eidos Montreal (az előző, 2014-es Thiefért felelős csapat) gyorsan a hideg vízbe dobozt mindannyiunkat. "Úgy tűnik, hogy éppen egy új Thief-játékon dolgozunk. Tehát a cím már megvan, most már csak egy csapat meg költségvetés kéne hozzá... felejtsétek el" - nyilatkozta a stúdió Twitteren, összetörve ezzel sokak álmát. Persze, azt nem tudták megállni, hogy emellé ne csatolják az alábbi képet:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kerub88
2017.05.16. 23:53
Napi Kojima? smafu?

Akkor kénytelen vagyok reagálni a hétköznapi dolgokra....

Thief 4 után amúgy se lennék feldobva a folytatás hírétől. Max ha az Arcane studio csinálná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2017.05.17. 13:10
Jó hír a Crowfall-ról. Egyetlen kritikám ez volt vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. potkeny kisko...
2017.05.17. 13:36
Nekem az archetype - race/class combo változás fontosabbnak tűnt, habár megértem hogy ha valakinek a grafikai előbb feltűnik.

Nem tudom, hogy végül mennyire "fogjuk" kihasználni (avagy mindenki a "legjobb" meta kombót nyomatja), de legalább nagyobb (egyáltalán van ) választék.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!