iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.05.23.

Dátum | 2017. 05. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az új konzolokra is érkezik a Dragon's Dogma A Capcom PS3-ra és Xbox 360-ra megjelent kult-klasszikusa felújított formában érkezik PS4-re és Xbox One-ra valamikor ősszel. A bejelentést eredetileg csak Japánra vonatkozóan ejtette meg a kiadó, azonban azóta már az európai és az amerikai Twitter-csatornájuk is írt róla, hogy érkezik a játék, szóval vélhetően mindenhol megjelenik. A Dragon's Dogma egyébként éppen idén lesz öt éves. És ugyan a Capcom még 2013-ban mutatta be az új konzolokhoz tervezett Panta Rhei motorját egy olyan videóval, amiről akkor azt feltételeztük, hogy a Dragon's Dogma folytatása lesz majd belőle, ebből azóta sem lett semmi - mint ahogy erre az engine-re sem épült azóta játék.
Leépítések a Hitman fejlesztőjénél Szegény IO Interactive egyre nehezebb helyzetbe kerül. Nem olyan rég számoltunk be róla, hogy a tulajdonos Square Enix meg akar válni tőle, és ezzel erősen bizonytalan helyzetbe került a Hitman második évada, máris arról kell írnunk, hogy leépítések történtek a stúdiónál. A hivatalos közlemény szerint úgy alakítják át a stúdiót, hogy az jobban megfeleljen a "jövőbeli kalandoknak", és ez sajnos azzal jár, hogy sok régi kollégától, baráttól kell megválniuk. A vezetőség ígérete szerint igyekeznek odafigyelni arra, hogy a körülményekhez képest mindenki jól járjon. És habár erről nem beszéltek, iparági szakértők szerint ez a leépítés szükséges volt ahhoz, hogy a stúdió megfelelően levékonyítsák, és így jobb eséllyel találjon vevőt rá a Square Enix - hiszen tulajdonképpen az IO Interactive és így a Hitman fennmaradása a tét. Elindult az Overwatch évfordulós eseménye Ami azt jelenti, hogy a mai naptól kezdve elérhető három új aréna pálya, valamint 100 egyedi loot box, valamint a Game of the Year Edition. És persze kaptunk egy visszatekintő videót is. Utóbbival kapcsolatban pedig akciók is vannak, bár ezt a Blizzard nem nagyon reklámozta be előre. Szóval, a helyzet jelenleg úgy néz ki, hogy az Overwatch GOTY Edition az eredeti 60 dollár helyett 40 dollárért, az alapjátékot pedig 40 dollár helyett 30 dollárért kaparinthatjuk meg. Ezen kívül az alapjáték tulajdonosai 20 dollár helyett 10 dollárét frissíthetnek a GOTY kiadásra.
26 millió előfizetője van a PlayStation Plusnak A Sony a legutóbbi stratégiai ülésén felfedte, hogy a PlayStation Network már havi 70 millió aktív felhasználóval rendelkezik, ami elég tisztességes szám ha azt nézzük, hogy a PlayStation 4-ből körülbelül 60 milliót értékesítettek eddig. Az előfizetők száma is szépen növekszik: most már 26,4 millióan érzik úgy, hogy le kell tenniük a havidíjat a PlayStation Plusért, ami majdnem 6 millióval több, mint egy évvel korábban. A Sony ezen kívül megígérte, hogy a PlayStation VR felhasználói bázisát úgy próbálják majd növelni, hogy a játékok mellett használható lesz filmnézéshez és zenehallgatáshoz is. Itt a Tekken 7 nyitó videója Ami a sorozat hagyományainak megfelelően eléggé ütős, hiszen rögtön egy szép kis összetűzést láthatunk apa és fia, vagyis Heihachi és Kazuya Mishima között. Persze, azért mások is feltűnnek, így például a Street Fighterből érkező Akuma is.
Ingyenes Dragon Age és Watch Dogs az Xbox Live-előfizetőknek A Microsoft bejelentette, milyen játékokat kapnak meg ingyenesen az Xbox Live-előfizetői júniusban, és ezúttal bizony nagy címeknek örülhetünk. Xbox One-on egész hónapban letölthető lesz a SpeedRunners, valamint június 16-tól július 15-ig az első Watch Dogs. Xbox 360-on június 1-től 15-ig elérhető az Assassin's Creed 3, valamint egész hónapban az első Dragon Age, de ezek a visszafelé-kompatibilitás miatt játszhatóak Xbox One-on is. Továbbá az előfizetők még kapnak egy multiplayer DLC-t a múlt héten ingyenesen megjelent felújított Phantom Dusthoz.
Késik a Red Dead Redemption 2, ütést kaptak a Take-Two részvényei Ahogy arról ma beszámoltunk, a Red Dead Redemption 2 mégsem jelenik meg idén. A Rockstar egyelőre csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy a játék valamikor jövő tavasszal érkezik, azonban azóta már az is biztossá vált, hogy április előtt semmiképpen nem kerül a boltokba. Tőzsdezárásra ennek megfelelően a Take-Two részvényei estek is 9%-ot, így a 69,04 dollárról 61,75 dollárra csökkent az értékük nap aközben, ami a nap végére 63,4 dollárra állt vissza. Persze hamarosan vélhetően normalizálódik a helyzet, hiszen a dolog megszokott a Rockstartól - a Grand Theft Auto 5 is számos késést szenvedett el, még a később érkező PC-s verzió sem tudta tartani az eredetileg (majd másodjára) kitűzött megjelenési dátumot sem. Destiny 2 - minden, ami új Habár az alábbi videóban szereplő dolgok jelentős részét láthattuk már a bemutatkozáskor is, ez most kicsit bővebb és jobb minőségű. Láthatunk benne részleteket a történetből és az ahhoz kapcsolódó küldetésekből, egyértelműen kiderül, hogy Dominus Gaul a főellenség, aki az Utazó fényét próbálja meg ellopni, és a fejlesztők alaposan kifejtik, hogy miben lesz a jobb és másabb a folytatás az előző résznél. A Destiny 2 szeptember 8-án jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra, a PC-s verzió pedig valamikor ezek után érkezik majd.
DLC-t kap a Little Nightmares? A Tarsier Studios emlékezetes platformjátéka, a Little Nightmares új trailert kapott, melyben az alkotás különböző játékújságokban és –oldalakon elért értékeléseit pörgetik végig. Ez önmagában nem lenne túl érdekes (bár sok fejlesztő örülne ilyen kritikáknak), de a rövid felvétel egy új karaktert is megmutat, mely akár egy jövendő DLC-re is utalhat.
A videón nagyjából az 55. másodpercben tűnik fel az apró, nem sárga kapucnit viselő figura, aki teljesen egyértelműen nem azonos a főszereplő kislánnyal, Sixszel. A stúdió és a kiadó Bandai Namco Entertainment Europe sajtóközleménye szerint ha türelmesen végignézzük a filmecskét, apró utalást láthatunk a Little Nightmares jövőjére vonatkozóan – és valóban, ki az a fiú? Ezt nyilván egyelőre nem tudjuk megmondani, de a figura hátterében látható víz és sziklák arra is utalhatnak akár, hogy az a bizonyos jövő már nem a Maw-ban játszódik majd. Reméljük, a következő hetekben kiderül, miről is van szó pontosan. A Valve-nak dolgoznak a Kerbal Space Program fejlesztői A Kerbal Space Program már 2011 óta létezik valamilyen formában, a teljes változat megjelenése 2015-ben volt. A fejlesztő Squad tavaly májusban elvesztette a játék megalkotóját és vezető fejlesztőjét, Felipe Falanghe-t, aki kilépett a csapatból, most pedig kiderült, hogy a stúdió, vagy legalábbis egy része biztosan a Valve-nak dolgozik.
Az információt az egykori, a CS:GO és a Portal 2 munkálataiban részt vevő Valve-fejlesztő, a most a Turtle Rocknál lévő Roger Lundeen osztotta meg egy interjúban. A jelek szerint a Squad Mexico City-ből a Valve redmondi főhadiszállására költözött, ahol minden valószínűség szerint egy még be nem jelentett játékon dolgoznak. Nem újdonság, hogy a Valve egész stúdiókat alkalmaz – például a Portal is egy diákprojektként kezdte, mielőtt a cég felfigyelt az alkotókra, illetve arra, milyen jól dolgoznak együtt és úgy döntött, nem az ötletet, vagy egyes embereket húz be magához, hanem az egész „csomagot”. Azt tudjuk, hogy jelenleg három VR-játék is készül a Valve műhelyeiben, talán ezek közül az egyiken dolgozhat a Squad. A cég egyik szóvivője mindenesetre további információkat ígért a közeljövőben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Meteoreso
2017.05.24. 05:47
Olyan Little Nightmares figurát nagyon szívesen elfogadnék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2017.05.24. 11:17
Én reménykedek abban hogy az ex-Squadosok a Valvenak egy KSP jellegű workshop támogatású progit fejleszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!