iPon Hírek

Aprók nagyban – 2017.05.26.

Dátum | 2017. 05. 26.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

Vajon fér még fegyver a GTA Onlineba? Alig egy hónapja történt, hogy a GTA Online vegyesbolt eladói egyszerűen eltűntek. Később persze kiderült, hogy szerveroldali problémáról volt szó. Most egy újabb üzletág kap igen komoly vérfrissítést, mégpedig az, ami nélkül létezni sem lehet Los Santos városában és környékén. Aki az illegális fegyverkereskedelemre tippelt, felírhat egy piros pontot és kap egy ingyen doboz lőszert a kedvenc problémamegoldó eszközéhez. A frissítések és extra tartalmak terén csillagos 5-ös játékba ugyanis hamarosan jön a Gunrunning nevű kiegészítő. Földalatti bunkereket vásárolhatunk, emellett pedig harci járgányok, fegyverek érkeznek a városba, nehogy valaki úgy érezze, nem tudja mire elkölteni a nehezen megszerzett dollárjait. Újgazdagok és fegyvermániások, hajrá! Achievement vadászok figyelem! A gamer közösség nagyjából kétfelé oszlik. Vannak, akik szerint időpazarlás, másoknak viszont a képességek a türelem és a tudás élő bizonyítékai a megszerezhető achievementek. Még a Steam is számon tartja, hogy a meglevő játékaink közül mennyit fejeztünk be – azt értve ez alatt, hogy minden egyes achievementet megszereztünk. A nemrég megjelent Running Through Russia nevű 1 dolláros játék nem egy korszakalkotó darab. Arról szól, hogy rohanunk előre, sört és vodkát gyűjtünk, a medvéket pedig kikerüljük. A játékhoz azonban 4096 megszerezhető achievement is tartozik, sokuknál pedig fogalmunk sincs, hogy miért is jár. Egy pár perces futással 40-50 darabot simán meg lehet szerezni, úgyhogy a gyűjtögetők leköthetik a szabadidejüket egy időre.
A sötétség új arca Nagyon jó kritikákat kapott megjelenésekor a Darkest Dungeon, minden nehézsége ellenére. A június 19-én megjelenő The Crimson Court nevű DLC pedig nem kevesebbet ígér, minthogy még keményebb próbatételek elé nézhetünk. A Courtyard nevű új területen egy új frakcióval kell szembenéznünk, a 4 minden eddiginél nehezebb boss mellett pedig egy The Fanatic nevű kóborló boss is érkezik. Egy új kasztot is kapunk, új tárgyakat, és még sok-sok apró nyalánkságot. Az elvetélt Prey 2 története Önmagában is nagyon sikeres játék lett az új Prey, azonban nem mindenki tudja, hogy bizony előzményei is voltak. Annál is inkább, mert a kiszivárgott információk szerint a Human Head által fejlesztett Prey 2 lett volna a mostani rész előzménye. A Bethesda azonban elkaszálta az akkor készülő részt. Mint kiderült hátborzongatóan durva történetszála lett volna az el nem készült játéknak, így utólag is bánhatjuk, hogy ilyen sorsra jutott.
Véres szépség Sikeres Kickstarter kampányon van túl a The Last Door készítőinek legújabb játéka – amit brutális jelenetek és gyönyörű kidolgozottság jellemez. A 2D-s akciójátékban a véres csatajelenetek és a mészárlás elég komoly szerepet kap, emellett sötét középkori hangulat lengi be az egészet. A Blasphemous egy vallási fanatizmustól és babonáktól terhes világban követi a Túlélő történetét, aki úgy tűnik fejébe vette, hogy véres rendet vág Orthodoxia világában az ellene törő lények között.
Végre megérkeznek a quarianok az Andromeda galaxisba? Voltak hiányzó kirakós darabok a Mass Effect Andromedában, de a legfájóbb űr mégiscsak a quarianok teljes hiánya volt. Persze voltak utalások azzal kapcsolatban, hogy a Keelah Si'yah nevű óriás űrhajóval ők is útnak indultak, de semmi biztosat nem lehetett tudni a sorsuk felől, annak ellenére, hogy a többi faj hasonló hajóit megtalálhattuk a játékban. A quarian hajón érkezne sok kisebb populációjú csoport is, mint például az elcor, hanar, drell, és a volus faj képviselői. Semmi konkrétumot nem tudni egyelőre, de a játék multiplayer részében egy elkapott üzenet megerősíteni látszik azt, hogy valamilyen formában a quarianok is részei lesznek a történetnek.
Íme, az Uralkodó Május 30-án érkezik a Titanfall 2 legújabb DLC-je a Monarch’s Reign. A legfontosabb újdonság a Monarch nevű titán, ami közepes lőtávú és a Vanguard osztályt erősíti. Ezen kívül új térképeket is kapunk, és amint megszokhattuk az eddig felsoroltak ingyenesen elérhetőek. Pénzt csak a kinézetet érintő újdonságok, valamint a két új prime titán, a Ronin Prime and Tone Prime bezsebeléséért kell fizetnünk.
Még bujkál kicsit a Beyong Good & Evil 2 Michel Ancel megerősítette azt a hírt, miszerint a Beyond Good & Evil 2 nem fog feltűnni az idei E3-on. „A fejlesztés jelenlegi szakaszában még úgy gondoljuk nincs helye a rendezvényen, de az év későbbi időpontjában mindenképpen a nagyközönség elé szeretnénk tárni a Bg&e2-t” – nyilatkozta. Tavaly októberben derült ki, hogy a fejlesztés ténylegesen zajlik, így lehet, jó egy évet kell várnunk, hogy újabb infókat kapjunk a várva várt folytatásról. Képezzünk ki halakat! A Pokémon rajongók jól ismerik szegény Magikarp történetét. Szánalmasan gyenge lénynek tartják, aki a tátogáson kívül nem sok mindent tud. Most a Nintendo saját mobil játékot adott a híres halacskának. És hogy mi a cél? Az, hogy a mi Magikarpunk ugorjon a legmagasabbra! A program érdekessége, hogy 79 angol fontnál többet nem enged a játékra költeni, így a megvásárolható extrák és segédletek mennyisége is korlátozott. Ezek szerint nem kell attól félni, hogy gyermekünk, vagy akár mi magunk túl mélyen nyúlunk a pénztárcánkba, ha erről a játékról van szó. (Bár a 79 font is elég kemény összeg egy ilyen játékért...)
Egzotikus fegyverek A PC-re is megjelenő Destiny 2 első részének egyik közkedvelt eleme volt a speciális kinézetű és jellemzőjű, úgynevezett exotic weapon-ök begyűjtése. Úgy tűnik a második részben is bővíthetjük a gyűjteményünket, ugyanis nem leszünk híján fegyvereknek. A kérdés csak az, elég jók vagyunk a megszerzésükhöz?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. VikMorroHu...
2017.05.27. 21:01
Hm, az orosz futkározós játék kicsit hibás. Az egyik menetben a muki ráugrott a platóra, majd onnan ráesett a medvére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kobest
2017.05.28. 14:00
Eddig is elég gáz volt az, ahogy a Bethesda lelőtte a Prey 2-t (amit tényleg csak azért csinált, hogy bekebelezze a Human Head Studiost), hát még így, hogy egész jó története meg fordulatai voltak a játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2017.05.29. 10:03
A The Last Door készítői végre meg tudják különböztetni a stílusos retro grafikát a pixelhányástól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2017.05.29. 12:38
Ennek a Destiny-nek nem elég, hogy egyre hulladékabb desingja volt már az első részben a kiegeknek hála, de ahogy nézem a gagyi hatás csak fokozódik ... ennyire nem tudnak összeszedni egy normális csapatot a fegyverek, páncélok kitalálására? Tiszta vicc ahogy kinéznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!