iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.06.07.

Dátum | 2017. 06. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nyugatra jön a verekedős Final Fantasy Az eddig csak Japánban elérhető új Final Fantasy verekedős játék, a Dissidia Final Fantasy NT a jövő év elején megjelenik nyugaton, kizárólag PS4-re. A fejlesztésért a Team Ninja felelős, és a megjelenéskor több mint 20 karakter közül választhatunk majd, akiket 3v3-as küzdelmekben ereszthetünk egymásnak. A játék nem tartalmaz majd hagyományos sztori módot, viszont átvezető animációk lesznek benne, amik pedig nem voltak az eredeti japán játéktermi verzióban.
Csúszik a To the Moon folytatása A To the Moonról írt, meglehetősen pozitív kicsengésű tesztünk végén biztosra vettük, hogy érkezik majd a folytatás – nos, valóban, bár több, mint öt évet kellett várni rá, plusz még egy keveset a friss hírek szerint. A Finding Paradise eredetileg most nyáron jelent volna meg, de a fejlesztő Freebird Games bejelentése alapján az év végére csúszik. Magyarázatként több okot is felhoztak, az apró stúdió vezetője, Kan Gao például magánéleti problémákkal küzdött, melyek hatással voltak a munkára is. Hozzájárult a döntéshez, hogy a játék alapjait a To the Moonra építkezve kezdték el, de aztán ezen változtattak, élettelibb karaktereket, részletesebb látványt és animációkat, illetve világot alkottak meg. 2014-es alkotásuk, az A Bird Story ugyan nem aratott túl nagy sikert, de sokat fejlesztett azon a képességükön, hogyan jelenítsék meg ötleteiket vizuális formában. A To the Moonhoz hasonlóan a Finding Paradise is egy nagyon bensőséges, személyes történetet mesél majd el és a fejlesztők remélik, hogy a játékosok között lesznek olyanok, akiket az első részhez hasonlóan szintén megérint. Az új honlappal rendelkező Finding Paradise pontos megjelenési dátuma nem ismert, de a To the Moon egy november 1-i napon érkezett és Gao szerint hasonló időpont várható ez esetben is.
Mirage: Arcane Warfare - ingyenes hétvége jön A leginkább közelharcra és varázslásra fókuszáló Mirage: Arcane Warfare úgy néz ki, hogy eddig jó visszajelzéseket kap. Egyetlen probléma akad: a pozitív kritikák mellé viszonylag kevés játékos társul, így a szerverek üresek, ami azt jelenti, hogy a matchmaking nem megy éppen könnyen. Valószínűleg ezen akar segíteni a fejlesztő Torn Banner azzal, hogy most hétvégén, egészen pontosan június 8-tól június 11-ig ingyenes hétvégét tart. Ezen kívül pár héttel később érkezik az első nagyobb tartalmi patch, ami több 3v3-as pályát, új felszereléseket és egyéb extrákat hoz majd magával, melyeket később jelentenek be a fejlesztők.
Végső dátumot kapott a Hellblade: Senua's Sacrifice A DmC: Devil May Cry és az Enslaved fejlesztője, a Ninja Theory már régóta halogatja a több szempontból is forradalminak szánt Hellblade megjelenését. Azonban itt a vége, ugyanis végre megtudtuk az (elvileg) végleges megjelenési időpontot. Ezek szerint augusztus 8-án csaphatunk le a játékra PS4-en és PC-n, kereken 29,99 eurós áron. Habár korábban többször úgy beszéltünk a Hellblade-ről, mint egy független fejlesztésű AAA-kategóriás játékról, úgy látszik, hogy mégsem ez a helyzet. A készítők most már azt mondják, hogy azért kerül feleannyiba, mint egy AAA-kategóriás cím, mert inkább egy rövidebb, kísérletező jellegű anyagnak szánják, ami viszont a kivitelezését tekintve vetekszik a csúcskategóriával. Az alacsony árhoz hozzátartozik az is, hogy kizárólag digitálisan értékesítik majd. A Hellblade-en egyébként összesen körülbelül 20 ember dolgozott, ami röhejesen kevés a modern AAA-kategóriás fejlesztésekhez képest.
Nem lesz ott a Death Stranding az E3-on Ezt maga Hideo Kojima erősítette meg, ugyanis elmondása szerint nagyon el vannak foglalva a fejlesztéssel, szóval nem érnek rá holmi előadásokra járni. Ettől függetlenül még mindig nem kizárt, hogy látunk a játékból valamit. Mindenesetre a mester azért küldött nekünk egy kis gondolkodni valót az alábbi pókhálós kép formájában. A korábbi előzetesben egyébként hasonló pókhálós stílusban láthattuk a United Cities of America logót a Guillermo del Toro által játszott karakter zakójára tűzve, felette a Bridges felirattal. Igazából azóta sem jött rá senki, hogy ez mit jelképezhet.
Júliusban indul a Fable Fortune korai hozzáférése Habár a Lionhead már bezárt, és a Fable-sorozat jövője erősen bizonytalan, azért a gyűjtögetős kártyajáték, a Fable Fortune fejlesztése még javában zajlik. Ezt nem a Microsoft egy stúdiója készíti egyébként, hanem a cég licencelte a jogokat egy külsős csapatnak, a viszonylag ismeretlenül hangzó Flaming Fowl-nak - viszont a brigád a Lionhead egykori csapattagjaiból alakult, szóval nem olyan rossz a helyzet. Ezzel együtt a Fable Fortune nem kapta meg a szükséges mennyiségű pénzt Kickstarteren a múlt hónapban, viszont a kiadónak köszönhetően a fejlesztés így is folytatódhat tovább. Annyira, hogy hamarosan indul a korai hozzáférésű béta, amire itt lehet regisztrálni. A teljes játéknak elméletileg még az idén meg kéne jelennie.
Nagy akcióba kezdett a PlayStation A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy Days of Play néven egy új akciósorozatot indít, amiben részt vesz minden hivatalos magyar viszonteladó. Ennek keretein belül elég jó árakon juthatunk hozzá konzolokhoz, játékokhoz és konzolcsomagokhoz. Nézzük is a mostani dolgokat: PlayStation 4 / PlayStation 4 Pro játékkonzol - PlayStation 4 500GB játékkonzol – 67 990 ft. (az ajánlat 2017. június 9-től a fehér és fekete kiadású PS4 játékkonzolokra érvényes. Csak a készlet erejéig) - PlayStation 4 Pro játékkonzol + Horizon Zero Dawn játék – 134 990 Ft (az ajánlat 2017. június 9-17-ig érvényes) PlayStation VR (az ajánlatok június 9 – 17-ig érvényesek) - PS VR headset + PlayStation VR Worlds játékcsomag – 134 990 Ft - PS VR headset + PS Camera + PS VR Worlds játékcsomag – 146 990 Ft PS4 kiegészítők (az ajánlatok 2017. június 9-17-ig érvényesek) - DualShock 4 fekete, fehér, vörös vagy kék kiadásban – 15 990 Ft - DualShock 4 egyéb színben/egyéb speciális kiadások – 16 990 Ft - Dobozos PS4 Vezeték nélküli Stereo Headset 2.0 – 18 990 Ft - Platinum Vezeték nélküli Headset – 47 990 Ft PlayStation Plus (június 9 – 17. között érvényes): - Éves PS Plus előfizetés – 12 000 Ft.- PS4 / PS4 Pro és PS VR játékok (az ajánlatok 2017. június 9 – 17-ig érvényesek): - Battlezone – 12 990 Ft - Driveclub VR – 9 290 Ft - Eve Valkyrie – 12 990 Ft - RIGS – Mechanized Combat League – 12 990 Ft - Robinson: The Journey – 12 990 Ft - VR Worlds – 9 290 Ft Előzetesen a Piranha Bytes új szerepjátéka, az Elex Az Elex ügyesen vegyíti majd a fantasy és a sci-fi környezetet, aminek a végeredménye tulajdonképpen az, hogy fantasztikusan kinéző környezetekben játszhatunk majd mindenféle sci-fi kütyüvel. Ezzel együtt a fantasy vonalon azért megjelennek pajzsok és kardok is, legalábbis az új előzetes alapján. A Gothic és a Risen fejlesztőitől érkező anyag hatalmas szabadságot kínál majd, nagyobbat, mint az előbb említett két sorozat bármikor. Minderre pedig már csak október 17-ig kell várnunk, amikor is megjelenik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. SnowCat
2017.06.08. 09:39
"Annyira, hogy hamarosan indul a korai hozzáférésű béta, amire itt lehet regisztrálni."
Hol? Itt az iponon?
Lemaradt a link.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. scdlsc
2017.06.08. 11:20
FYI
Little Nightmares DLC-k
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!