iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.06.08.

Dátum | 2017. 06. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Igen, Egyiptomban játszódik az Assassin's Creed Origins Ha az eddigi szivárgásoknak esetleg valaki nem hitt volna, akkor most itt van a gyakorlatilag megdönthetetlen bizonyíték: az alábbi fotót az amerikai Target áruházban készítették, és egy Assassin's Creed Origins előrendelői kártyát láthatunk rajta. Meg persze egy jó nagy darab piramist, ami most már 100%-osan biztossá teszi, hogy hol is ugrálhatunk az idei részben. Érdekes azonban, hogy főhősünk vállán ott csücsül egy sas, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy ezúttal kapunk egy állati segítőt is - gondolom a felderítéshez jól jön majd. Ezen kívül a korábbi képeken már látott pajzs és az íj is visszaköszön.
2K és Firaxis az E3-as PC Gaming Show-n Az E3 várható bejelentéseit boncolgató cikkünkben megemlékeztünk róla, hogy a PC Gaming Show-ról egyelőre nagyon keveset tudni - konkrétan még egy játékot sem erősítettek meg, ami biztosan műsorra kerül. Ma azonban kiderült, hogy a 2K ás a Firaxis teljes erővel képviseltetik majd magukat. Az biztos, hogy legalább egy nagy bejelentést megejtenek majd, meg egy másikat, aminek az alábbi kép alapján vélhetően köze lesz az XCOM 2-höz.
Jövőre csúszik a Shenmue 3 Habár ez valószínűleg senki számára nem meglepő, aki kicsit is követi a játék körüli események... hiányát. Az utóbbi hónapokban ugyanis hatalmas csend honol a Shenmue 3 körül, ami azonban nem egy nagy összeesküvés része, hanem egész egyszerűen annyiról van szó, hogy keményen dolgoznak a fejlesztésen. A késés ezzel együtt nyilván kellemetlen, hiszen a Shenmue 3-ra jó sok pénzt dobott össze a nép Kickstarteren, így nem csoda, hogy a késést maga Yu Suzuki, a játék direktora jelentette be. "Több mint két éve kezdtük meg együtt ezt a nagy közös utazást. Közben az új technológiáknak köszönhetően számos lehetőség nyílt meg előttünk, és így számos ponton a játék még nagyobb és gyönyörűbb lesz, mint azt eredetileg terveztem. Ez azonban azt is jelenti, hogy több időre van szükségünk a befejezéséhez" - szól Suzuki közleménye. A Shenmue 3 aktuális megjelenési dátuma most éppen 2018 második felére esik majd. Hamarosan indul a Fortnite korai hozzáférése Az Epic olyan hosszú ideje dolgozik már a Fortnite-on, és akkora csend van körülötte, hogy néhányan már azt gondolták, igazából sosem fog megjelenni. Szerencsére nem ez a helyzet, csak a stúdió láthatóan manapság több energiát fektet az Unreal Engine fejlesztésébe, mint a játékokéba, így az új Unreal Tournament sem halad éppen rohamtempóban. Valószínűleg nem egyszerű dolog összehozni a bázisépítést, a lövöldözést és a felfedezést egy játékba - a beszámolók alapján főleg a fejlődési rendszerrel akadnak komoly problémák. Talán ezért döntött úgy az Epic, hogy a sok bétateszt után még egy korai hozzáférésű időszakot is indít. Az Epic egyébként korai hozzáférésű szezonnak nevezte el a július 25-től induló időszakot, aminek az elsődleges célja az utolsó simítások elvégzése a visszajelzések alapján.
E3-as előzetest kapott a Vampyr Habár az E3 hivatalosan csak jövő héten kezdődik (illetve most hétvégén az első sajtókonferenciákkal), azonban ahogy az lenni szokott, bizonyos stúdiók kihasználják a hájpot, és már előre közlik az E3-as előzeteseiket. Ehhez a módszerhez persze leginkább a kisebb fejlesztők folyamodnak, akik nem akarnak elveszni a jövő heti nagy bejelentések forgatagában. És habár a Vampyr elkészítéséért a Life is Strange fejlesztői felelősek, azért mégsem egy hatalmas AAA-kategóriás anyagról van szó, tehát a döntés érhető.
Xbox Scorpio - még több memória a fejlesztőknek Amikor a Digital Foundry lerántotta a leplet az Xbox One hivatalos specifikációról, a Microsoft még azt mondta, hogy a konzolban található 12GB GDDR5-ös memóriából 8GB-ot használhatnak majd a játékfejlesztők, a maradék 4GB-ot pedig a rendszer és az egyéb alkalmazások foglalják el. Most azonban Mike Ybarra, az Xbox hardveres vezetője bejelentette, hogy a menet közbeni optimalizációknak köszönhetően a végleges konzolban már 9GB-ot használhatnak majd a fejlesztők, és mindössze 3GB-ot foglal a rendszer. Ez azért nagy eredmény, mert a hagyományos Xbox One-on is pont ennyit foglal le az operációs rendszer (ott 5GB marad a fejlesztőknek), így tehát az új, 4K dashboard futtatását ezek szerint megoldja a konzol változatlan memóriamennyiség mellett. Dátumot kapott a Project CARS 2 A Slightly Mad Studios bejelentette, hogy szeptember 22-én jelenik meg a Project CARS 2. Mivel körülbelül erre az időre várjuk a Forza Motorsport 7-et is, ami most már minden bizonnyal megjelenik majd PC-re is, nagy lesz a konkurenciaharc a szimulátorok frontján. A játék számos kisebb-nagyobb fejlesztést tartalmaz az elődjéhez képest: érkezik az off-road versenyzés, a hó, a teljesen dinamikus időjárás és alapból VR-támogatást is kap. Meg persze több lesz az autók és a pályák száma, és a karriermód is alaposan átalakul. A dátum bejelentése mellé megkaptuk az E3-as előzetest is.
Előzetesen a Mario... vidámpark A Nintendo és a Universal Studios közösen épít egy elég nagydarab, Mario-témájú vidámparkot Japánban, Oszakában. A létesítmény egyelőre még közel sincs kész, azonban a tervek szerint a 2010-as olimpiai játékok alatt már tudja majd fogadni a látogatókat. Ezt követően egyébként hasonló, Mario és Nintendo témájú vidámparkok nyílnak majd Los Angelesben és Floridában is, de bármennyire nagy a Nintendo rajongótábora Európában, itt egyelőre nem terveznek ilyet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. KisDre
2017.06.09. 13:16
Assasin fejős tehénnel körbe utazhatja a világot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2017.06.09. 18:59
Te InGen, mikor elmúlt már a "2010-as" év? :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!