iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.06.20.

Dátum | 2017. 06. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ingyenesen játszhatóvá vált az új Hitman eleje Ahogy azt megírtuk, az IO Interactive független stúdióvá vált, a Hitman jogai pedig náluk maradtak, így vélhetően ezerrel készülnek a folytatásra. Ehhez pedig valószínűleg pénzre van szükségük, amit a legkönnyebben úgy tudnak elérni, hogy valahogy népszerűbbé teszik a Hitman első évadját, ami egyébként remekül sikerült, azonban ehhez képest nem aratott hatalmas anyagi sikert. Szóval az IO Interactive most azt találta ki, hogy a játék elejét ingyenesen kipróbálhatóvá teszi. Egészen konkrétan az első két történeti küldetést, két Escalation missziót, 40 kihívást és 17 achievementet nyúzhatunk a próbaverzióban. Mindez Xbox One-on, PS4-en és PC-n is már elérhető.
Meglepően jól néz ki a The Witcher rajongói film Mivel úgysem tudjuk kivárni, amíg elkészül a hivatalos Netflix-féle sorozat a The Witcher alapján (és mivel az úgysem a játékon alapszik majd), pont jókor jött az alábbi rajongói kisfilm. Ez kereken harminc percet ölel majd fel, ha összejön rá a pénz a Kickstarteren. Lengyel színészek játszanak majd benne, amivel nincs is gond, de a főszereplő nem Geralt. Helyette egy másik Witcher, Lambert kerül a fókuszba, akit a harmadik részből is ismerhetünk, és egyébként a sztoriban megjelenik Triss és Dandelion is. Szóval a játék rajongóinak láthatóan kötelező jellegű lesz. A készítők valószínűleg a jogdíjak és egyéb komplikációk miatt nem akarják értékesíteni a terméküket, ehelyett 15 ezer dollárt szeretnének összeszedni az IndieGogo-n. Szerintük ez nem a pénzhajhászásról, hanem a tiszteletről szól, ami dicséretes.
Újabb bizonyíték a Call of Duty: Modern Warfare Remastered megjelenésére Mármint a különálló megjelenésre, hiszen a játékot eredetileg az Infinite Warfare különleges kiadásaihoz csomagolták. Egy ideje azonban már több belsős forrásból, és különböző viszonteladóktól kikerült információk alapján gyakorlatilag biztosan tudjuk, hogy külön is meg fog jelenni az anyag (az Activision gyakorlatilag hülye lenne kihagyni a lehetőséget). Viszont a kép és az újabb források alapján úgy tűnik, hogy az Activision azért mégiscsak tud meglepetéseket okozni (habár ez szerintem senkit nem fog meglepni), ugyanis a külön árusított verzió az alap kiadás lesz, amiben nincs benne a márciusban megjelent, 14,99 dollárba kerülő Variety Map Pack. Viszont a mikrotranzakciók és a supply dropok valószínűleg hiánytalanul meglesznek.
Késik a Black Mesa-féle Xen-kampány A Half-Life első részében felvezetett Xen elméletileg egy külön kampányt kapott volna a 2015-ben fizetős módon megjelent Black Mesában, azonban végül csak a Földön játszódó kampány kapott helyet az anyagban. A fejlesztők hivatalos elmondása szerint a Xen-kampányon még egy kicsit tovább dolgoznának, így nem fog megvalósulni az egyébként idén nyárra ígért megjelenés sem. Viszont úgy tűnik, hogy idén decemberben már egészen biztosan lecsaphatunk rá. Ha csak nem késik még tovább. Addig is, itt egy kép:
Az InJustice 2 uralkodik Amerikában is Az Észak-Amerikai eladási adatokat figyelő NPD a szokásos késéssel nyilvánosságra hozta a májusi felmérésének eredményeit. Ezek szerint Észak-Amerikában továbbra is a PlayStation 4 uralta a hardveres eladásokat, és egyébként a hardverekből származó bevétel 7%-kal emelkedett éves szinten. A szofveres költés már rosszabbul fest: konzolos játékokra 20%-kal, PC-s játékokra pedig 48%-kal kevesebbet költöttünk tavalyhoz képest. A májusi játékeladási lista pedig így néz ki: 1. Injustice 2 2. Mario Kart 8 Deluxe 3. Grand Theft Auto 5 4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 5. Prey 6. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands 7. Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia 8. NBA 2K17 9. MLB 17: The Show 10. Overwatch 11. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege 12. Horizon Zero Dawn 13. Call of Duty: Infinite Warfare 14. Call of Duty: Black Ops III 15. Mass Effect Andromeda 16. Farpoint 17. Battlefield 1 18. Nier: Automata 19. Minecraft 20. FIFA 17 Assassin's Creed Origins - nyitott világ és felfedezés Az E3 alkalmával a kiváltságosok számára kipróbálható volt az Assassin's Creed Origins, és néhányan bátran vállalkoztak arra, hogy az "ajánlott" útvonalon kívül is felfedezzék a játék világát. Ezekből születtek az alábbi gameplay videók, melyeken bővebben láthatjuk a nyitott világot, az ellenséges táborokat, az idő továbbpörgetését, az oroszlánokat, a tevéket, és a vízalatti kincsvadászatot. Masszív anyagok!
Total War: Warhammer - könnyen áthozhatók lesznek a modok A Total War: Warhammer fejlesztői korábban már beszéltek arról, hogy a viszonylag hamar érkező folytatás sok tekintetben átfedésekkel rendelkezik az elődjével. Nyilvánvalóan lesznek közös pontok a történetben, a játékmechanikában, a karakterekben és a narratívában. Szóval tulajdonképpen úgy tűnik, hogy ugyanarra az alapokra építkező, kvázi "kiegészítőről" van szó. Éppen ezért merült fel, hogy a modok esetében vajon lesz-e átfedés a két játék között. Mark Sinclair, a játék egyik dizájnere elmondta, hogy ez nem annyira egyértelmű dolog, a látszat ellenére ugyanis két teljesen különböző anyagról van szó. Ezzel együtt azért az alapok mégsem változnak annyit, így ha az első Total War: Warhammer modjai nem is lesznek áthozhatók egy az egyben, apróbb módosításokkal ez azért lehetővé válik. Az viszont biztos, hogy a modkészítőnek valamennyi munkát bele kell majd fektetnie a portba. Megjelent a Nex Machina A Super Stardust, az Alienation és a Resogun fejlesztőinek új játéka most már minden platformon elérhető, ami azt jelenti, hogy az eddigi PlayStation-exkluzív alkotások mellé most már Xbox One-on és PC-n is. A történet szerint a hétköznapi robotmunkára fogott... nos, robotok, fogják magukat és fellázadnak, így egy nagyon komoly háború alakul ki az emberiség megmentéséért.
Megvan a Steam nagy nyári akciójának dátuma Szegény Valve valahogy sosem tudja titokban tartani a szezonális nagy akcióinak dátumát (habár valószínűleg annyira nem is akarja). Most éppen a PayPalnak köszönhetően derült ki, hogy a Steam Summer Sale egészen konkrétan június 22-én kezdődik, és egyelőre bizonytalan ideig tart. Ez persze nem annyira meglepő, hiszen tavaly június 23-án vette kezdetét a nagy leárazási láz, szóval láthatóan a Valve ügyesen alakítja ki a szokásokat, és számít arra, hogy a nép majd jelentős mennyiségű pénzt elkölt olyan játékokra, amiket aztán sosem fog elindítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nedcoleman
2017.06.21. 09:05
Nemcsak ingyenessé vált a Hitman alapja, de az egész játékért is pár ezret kérnek most pld.: Playstation Storeon, így egyértelműen jó vásár lett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!