iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.07.19.

Dátum | 2017. 07. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Máris ismeretlen helyekre jutottak be a Destiny 2 játékosai A helyzet nem újdonság: elindult a Destiny 2 bétatesztje (egyelőre csak a konzolos előrendelőknek), és a játékosok máris olyan helyekre hatoltak be különböző programhibák kihasználásával, ahova nem szabadott volna. Pontosan ugyanez történt a Destiny első részének bétája alatt is. A felfedezett helyszín neve Lost Sector, és a Nessus nevű bolygón található. Itt a bátor felfedezők leginkább egy félkész pályát találtak, olyan helyszínekkel, amik valószínűleg a Destiny 2 patrol módjában lesznek elérhetőek (ez viszont egyáltalán nincs benne a bétában).
Minden platformon demót kapott a The Surge A Lords of the Fallenhez hasonlóan a Dark Souls-játékokat másoló, csak ezúttal az egészet sci-fi köntösbe áthelyező The Surge sem aratott egyelőre hatalmas sikert. Pedig a játék a beszámolók szerint nem rossz, csak éppen nem kifejezetten emlékezetes - pont mint a szellemi elődje. Valószínűleg a népszerűségi problémákon szeretne segíteni a Deck13 stúdió azzal, hogy most egy ingyenes demót tett elérhetővé PC-n, PS4-en és Xbox One-on. Az ígéretek szerint ez a demó több órányi teljesen kötetlen tartalmat ad a kezünkbe, az előrehaladásunk pedig átmentődik a teljes játékba. Megérkezett PS4-re a Superhot, VR-támogatás is van A PC-re tavaly megjelent és nagy sikert aratott FPS, a Superhot a mai naptól kezdve elérhető PlayStation 4-re is, igaz, bizonyos régiókban (például Amerikában) csak péntektől lehet majd megvásárolni. A lényeg mindenesetre az, hogy a játék támogatja a PlayStation VR-t is, azonban ehhez a nem a sima Superhotot, hanem a Superhot VR-t kell majd megvásárolnunk. Mindkettő ára egységesen 7690 forint, azonban ha a kettőt egyszerre vásárolnánk meg, akkor ott van a Mind is Software nevű csomag, amivel így a két címre 12490 forintért csaphatunk le.
Megjelent a Nintendo Switch okostelefonos alkalmazása Ami önmagában nem lenne egy kifejezetten nagy dolog, de ne felejtsük el, hogy ez az alkalmazás szükséges majd ahhoz, hogy voice chatelni tudjunk a barátainkkal - a konzol ugyanis önmagában nem felel meg erre a célra. A dolog nem egyszerű tehát, főleg, hogy egyébként össze kell kapcsolnunk az okostelefonunkat a konzollal, majd azt a mikforon-fülhallgató párossal. Akárhogy is, az alkalmazás most már elérhető iOS-en és Androidon, igaz, az első próbálkozások kudarcba fulladtak az elindítást illetően - úgy látszik, hogy a szerverek még nincsenek a csúcson. Az mindenesetre gyanítható, hogy a kifejezetten multiplayerre kihegyezett Splatoon 2 rajtjára, vagyis most péntekre a Nintendo rendbe rakja majd a dolgokat. Hamarosan itt a Titanfall 2 horda módja Július 25-én érkezik a Frontier Defense nevű horda mód a Titanfall 2-ben, ráadásul minden platformon ingyenes frissítésként. Ebben a harvesterünket kell majd megvédeni öt hullámon keresztül érkező, egyre nehezebb ellenféltől. A védekezés közben pénzt gyűjthetünk, amiből pedig mindenféle hasznos kütyüt, például csapdákat, lövegeket és hasonlókat vehetünk majd. Persze a nehézség igazából rajtunk múlik: a játékmód ugyanis kereken öt fokozattal érkezik: Easy, Regular, Hard, Master, és Insane, amiből egyébként az Insane-t külön kezelik majd a fejlesztők, vélhetően azért, hogy a legjobbak így online megmérkőzhessenek egymással a pontok tekintetében.
Hamarosan leállnak a FIFA 14 szerverei Az Electronic Arts bejelentette, hogy október 18-án véglegesen megszűnik a FIFA 14 online támogatottsága, így az Ultimate Team is. A döntés érvényes minden platformon, így Xbox 360-on, PS3-on, PS4-en és Xbox One-on is. Mindez csak azért érdekes, mert a játékhoz jelenleg ingyen hozzá lehet férni Xbox One-on az EA Access keretein belül, de az online leállás időpontjával együtt onnan is leveszik majd. Az online részleg lelövése egyben azt is jelenti, hogy egy csomó achievement nem lesz megszerezhető a jövőben, úgyhogy az erre éhes vadászoknak addig érdemes lenne akcióba lendülniük. Az Electronic Arts egyébként ebben a hónapban állította le az online támogatást a FIFA 12-höz és FIFA 13-hoz, szóval idén alapos szeletelésbe kezdett a kiadó. Total War: Warhammer - akcióban a norscan nép Ahogy arról korábban már beszámoltunk a Total War: Warhammer 2 nem olyan sokára, egészen pontosan szeptember 28-án megjelenik, azonban a Creative Assembly addig sem hagyja abba a DLC-k gyártását az első részhez. A kettő között úgy állítanak hidat, hogy a második epizód előrendelői (vagy bárki, aki az első hétben megveszi a játékot) megkapja majd ingyen a most bemutatkozott norscan népet. A norscan a hivatalos leírás szerint egy kemény körülményekhez szokott barbár nép, akik gyakorlatilag lakhatatlan területeket népesítenek be és a sötét istenek kérlelhetetlen szolgái. Valószínűleg kedvesek lehetnek.
Megirigyelte a Ubisoft a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikerét A PlayerUnknown’s Battlegrounds váratlanul nagy sikere (több, mint négy millió eladott példány a korai hozzáférésben) a nagy kiadókat sem hagyta szó nélkül. A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot például reflektált az esetre, és elmondta, hogy szerinte a játék készítői remek munkát végeznek, ez ugyanakkor jelenleg még nem befolyásolja a kiadó saját játékainak sikerét. Példaként a Rainbow Six: Siege-et hozta, aminek a felhasználói bázisa még mindig növekszik a megjelenés óta. Ezzel együtt viszont megjegyezte, hogy alaposan nyomon követik a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikerét, és a jövőben erősen valószínű, hogy néhány Ubisoft-játék majd ehhez hasonló DLC-ket kaphat. Érdekes, hogy kifejezetten kiegészítőket említett, nem pedig egy erre felépített teljesen saját játékot, ugyanakkor viszonylag logikus is: a Ghost Recon Wildlands eddig az év legkelendőbb játéka, és a világa tökéletes alapot adna egy battle royale-szerű játékmenetre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. drift3r91
2017.07.20. 10:13
Ubinál lenne rá lehetőség? Sose tudnak normális multit összehozni. A szerverei ritka sz*rok. For Honor 8 játékos, R6 1.5 év után lett normális szerver szinten 10 játékos. Sorolhatnám, de a lényeg hogy szerverszinten nagyon low end programozóik vannak. Ezért nem mernek belevágni saját játékba. Ha DLC ként befut, akkor sokan már azért megvennék aza alapjátékot. De sok környezetben nem néz ki jól a 100 an essünk egymásnak dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!