iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.08.01.

Dátum | 2017. 08. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Divinity: Original Sin 2 - megerősítve a split-screen kooperatív mód és a skillek készítése A legújabb fejlesztői naplóban a Larian stúdió megerősítette, hogy a Divinity: Original Sin 2-ben most már split-screen módban is menni fog a kooperatív móka, és kontroller támogatás is lesz PC-n az első naptól kezdve. Ennél azonban nagyobb hír a skillek készítésének lehetősége, aminek keretein belül két skill könyvet összekombinálhatunk, hogy egy új képesség jöjjön létre belőle (például ha egy nekromanta könyvet egyesítünk egy tűz könyvvel, hullarobbantást kapunk). Újdonság még a rúnák készítése, amikkel felerősíthetjük a megfelelő helyekkel rendelkező felszerelésünket, például plusz 10% tűz sebzést adva egy fegyverünknek. De persze az új infók legfontosabbika, hogy a másvilágra távozó karakterek új fizikát kaptak, és így sokkal látványosabban harapnak a fűbe.
Hamarosan korai hozzáférésben a Sunless Skies A Sunless Sea folytatása augusztus 30-án érkezik a Steam Early Access rendszerébe, valamint a GOG-ra. A készítők szerint ez a változat négy régiót fog tartalmazni a játék helyszíneiből, valamint a játékmenet egy némileg csupasz, de működő verzióját. A készítők hangsúlyozzák, hogy ugyan némi kedvezményt fognak majd adni a játék árából a kezdeti időszakban, mindenki vésse a fejébe, hogy a fejlesztés még javában tart, így egyrészt nem egy teljes játékot kapunk, másrészt pedig rendszeresen érkeznek majd új tartalmak és javítások. Nyílt bétába lépett a Dreadnought PS4-en A Spec Ops: The Line fejlesztőitől érkező Dreadnought olyan, mintha egy csapatos multiplayer játékot kereszteztek volna a Battlestar Galacticával. A lényeg tulajdonképpen az, hogy többjátékos módban szedhetjük szét egymást hatalmas csatahajókkal, és az egész marha jól néz ki. Ezzel párhuzamosan a játék egyébként ingyenesen letölthető verzióban elérhető PC-n is, azonban a Yager megerősítette, hogy nem várható keresztplatformos multiplayer, így minden megvett holmink, barátlistánk és előrehaladásunk elkülönítve lesz PC-n és PS4-en. Továbbá minden PS4-es játékosnak ingyen jár majd a Hactar Hero nevű hajó.
Már bétában tesztelhető a Minecraft keresztplatformos többjátékos módja Mondhatni forradalmi változás érkezik hamarosan a Minecraftba. A Better Together nevű frissítés megérkeztével együtt játszhatnak majd a PC-s, az Xbox One-os és az androidos felhasználók. Ebből a felhozatalból jelenleg a Windows 10 és az Android közötti keresztplatformos játék tesztelhető bétában, azonban hamarosan csatlakozik a bulihoz az Xbox One is. Érdemes megjegyezni, hogy a Minecraft érkezik majd Nintendo Switch-re is, és ez a konzol is csatlakozik majd a nagy keresztplatformos mókához, azonban itt egyelőre nem számíthatunk majd bétatesztre - a Nintendo valószínűleg 2017-ben még nem jutott el odáig, hogy ilyesmit engedélyezzen. Elérhető az előfizetőknek a Titanfall 2, de jött egy extra kiadás is Ahogy arról pár nappal ezelőtt beszámoltunk, a Titanfall 2 megérkezett az Origin Access és az EA Access előfizetői számára. Ezt azt jelenti, hogy a PC-s és Xbox One-os ügyfelek ingyenesen tolhatják a játékot annak minden kiegészítőjével együtt, hiszen a Titanfall 2 esetében semelyik DLC nem került pénzbe. Aki azonban nem előfizető, vagy éppen PlayStation 4-gyel rendelkezik, annak szánja a Respawn Entertainment a Titanfall 2: Ultimate Editiont. Ha ezért hajlandóak vagyunk kicsengetni a 39,99 dolláros árat, akkor rengeteg extrát megkapunk, melyek többsége egyébként kozmetikai jellegű, és benne volt az eredeti Digital Deluxe kiadásban, beleértve egy rakás titán festést, pilótát, fegyvert, de jár hozzá egy csomó dupla XP-t adó token, rengeteg loadout lehetőség, és hasonlók.
A következő PlayStationön akár 8K-ban is futhatna a Gran Turismo Sport Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo legendás atyja egy interjúban elmondta, hogy a Gran Turismo Sport autómodelljeit már a következő generációt szem előtt tartva készítik el. Ez egyrészt azt jelenti, hogy egyetlen autó elkészítése hat hónapot vesz igénybe, másfelől pedig azt, hogy eszméletlenül részletes lesz minden. Mondhatni, indokolatlanul részletes. Ezzel kapcsolatban Yamauchi kifejezetten kiemelte, hogy ezek a modellek túlzásnak minősülnek még a PS4 Pro-hoz is, viszont már egyben gondolnak a PlayStation 5-re. Az ő saját véleménye szerint egyébként a Gran Turismo Sport akár 8K-s felbontásban is futhatna a következő konzolon. Ebből persze nem érdemes semmit biztosra venni, inkább azt jelzi, hogy a Sony valószínűleg hosszabb távra tervez a Gran Turismo Sporttal, és a rendszeresebben megjelenő, számozott Gran Turismo-részektől egy ideig búcsút vehetünk. Dátumot kapott a Torchlight fejlesztőinek új játéka A Runic Games által fejlesztett Hob egészen pontosan szeptember 26-án jelenik majd meg PC-re és PS4-re. Azonban ezúttal nem ellenfelek halomba hentelésére számíthatunk a dungeonökben, hanem inkább felfedezésre, feladványok megoldására, közben pedig a célunk, hogy valahogy megjavítsuk a bolygót, amin élünk.
63 milliónál jár a PlayStation 4 A Sony a június 30-ával záruló negyedév végére bejelentette, hogy most már több mint 63,3 millió PlayStation 4 konzolt adott el. Ez továbbra is lenyűgöző, azonban jelzi, hogy a konzol eladásai most némileg lelassultak, ami persze a 60 milliós határ átlépésével és a nyár beköszöntével ez egyáltalán nem olyan furcsa. Viszont ennek hozadéka, hogy a PlayStationt magába foglaló részleg üzemi eredménye 26,3 milliárd yenről visszaesett 17,7 milliárd yenre, míg összességében viszont a forgalom 5,4%-kal emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest, leginkább a játékeladásoknak, az online előfizetéseknek és a PlayStation VR-nak köszönhetően. A Sony a gyengébb teljesítményt azzal indokolta, hogy a tavalyi év hasonló időszakához képest (amikor megjelent az Uncharted 4), idén erre a pár hónapra nem jutott kiemelkedően nagy exkluzív cím.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. 19milan97
2017.08.01. 23:44
Persze,.. 8K az menjen de stabil 60FPS az még véletlenül se legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KisDre 19mil...
2017.08.02. 02:13
Főleg hogy egy autós játéknál, több értelme is lenne a plusz fps számoknak, mint a plusz pixeleknek. Én mezei halandó aki csak MediaMarkt-ban látott 4K-t, a fullHD-t is teljesen szépnek látom egy egészséges távolságból, de látom a 4K előnyét is persze, de a 8K már kezd az a határ lenni ami a böhöm nagy tévéknél is lehet kérdéses.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. adam.bezze...
2017.08.02. 06:36
Talán előbb adják már ki a mostanit, mielőtt kifut a ps4..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Mosdatlan_... KisDr...
2017.08.02. 06:42
Pontosan ez a mai konzolok legfőbb hibája - mindenben a PCre akarnak hasonlítani, legyen olyan a grafika, mert hát ha a képeken azt látja a paraszt, hogy a konzolon sokkal csúnyább a kedvenc játéka, akkor el fog sápadni. Olyan így kicsit az egész, mintha egy full gyári autóval akarnál rallyt nyerni...
A másik végéről kellene megközelítsék az egészet, legyen pörgős a játékmenet - főleg az olyan stílusoknál, ahol pont ez a lényeg - utána nézzék meg, mit bír a grafikából kihozni az adott fps érték mellett a masina. Eleve a többség a kanpéról játszik, tehát nem fogja a pixeleket vadászni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Palanova
2017.08.02. 07:23
Dreadnought: remek, eddig csak a PC-s verzió volt játszhatatlan, most a ps4-re is ki kellett adni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester
2017.08.02. 08:28
Elég lenne nekik a FHD is élsimításokkal, és nagyon magas LoD értékkel.. de nem... alacsony LoD zéró élsimi sok K pixel... Mindezt olyan képfrissítési sebességgel ami éppencsak mozgóképnek számít...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. katt777
2017.08.02. 12:30
Jó játék megint nem lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. katt777 Mosda...
2017.08.02. 12:32
Hát én pont azt látom, hogy a konzolos szarságokat portolják PC-re: erőltetett külső nézet, menthetetlenség (hű, de rühellem a mentési pontokat, amelyeket sokszor vissza sem lehet tölteni, csak sokkal korábbi állást!), gyalázatos irányíthatóság, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. katt777 KisDr...
2017.08.02. 12:37
Hát 4K után nagyon gáz a FHD, mondom ezt egy 4K monitor elől, hidd el, olyan részleteket láthatsz sok játékban, amelyeket már 2K-ban sem (próbáltam). Pl. átláthatsz egy szövet lyukain, ami FHD-ben sima anyag, a szélvédőre felkent kosz sem korlátozza zéróra a kilátást, stb. És persze megspórolhatod a leginkább erőforrás-igényes élsimításokat, szóval jó az a sok pixel, nekem elhiheted. 60FPS-szel mire mész (már ha nincs meg)? A legtöbb játékban a VSync garantált hibaforrás, mert tearing mondjuk nincs, stuttering meg annál inkább. Min. 30FPS fölött minden játék zavartalanul játszható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerub88 katt7...
2017.08.02. 12:51
"Min. 30FPS fölött minden játék zavartalanul játszható."

Te se lehetsz egy kompetitíve player. Amivel nincs is baj, csak ne mondj olyat h "minden". Btw 60FPS-ről (vagy több) visszamenni 30FPS-re legalább olyan élmény, mint neked 4k-ról FHD-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. B_Real katt7...
2017.08.02. 13:04
Nem is arról volt szó, hogy 4K-ról kell visszajönni FHD-ra. FHD+élsimítás mindenre elég 24"-ig, ami játék. Az meg nagyon jó, hogy 4K-n megspórolhatod az erőforrás-igényes élsimításokat, csak ehhez milyen gép kell cserébe...

Min. 30FPS fölött minden játék zavartalanul játszható: Kivéve az autós játékok, a hack and slash TPS-ek és a gyors menetű FPS-ek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!