iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.08.04.

Dátum | 2017. 08. 04.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Új hősök a For Honor harmadik szezonjában A Grudge and Glory címen futó harmadik évad augusztus 15-én érkezik, benne két friss harcossal, a gladiátorral és a highlanderrel. Kapunk néhány új térképet, valamint bekerül az 1v1 párbaj-bajnokság is (a 4v4-re később lehet számítani), a szokásos javítások és finomhangolások mellett. A gladiátor pajzsot és szigonyt használ, kevés páncélt hord, de kitartóbb a többi karakterosztálynál, illetve gyorsabban képes újra támadni. A highlander hibrid karakter, támadni és védekezni is tud, hatalmas kétélű kardja pedig a leghosszabb és legnehezebb ilyen fegyver a játékban. A két új térkép a Sentinel és a Viking Village; az első egy romos kastélyban helyezkedik el, a második értelemszerűen egy viking faluban. Mindkét terület egyedi környezeti veszélyeket tartogat a játékosok számára, melyekkel szintén meg kell majd küzdeniük az ellenséges csapatok mellett.
Sokkal intenzívebb lesz a pszichohorror-élmény az Evil Within 2-ben Legalábbis az első részhez képest, köszönhetően főleg a személyesebb hangvételű történetnek. Az akciójelenetek rajongói sem fognak csalódni, de a lassabban kibontakozó ijesztgetés kedvelői is jól szórakoznak majd. A játékmenet mindig a félelem és a rémségek leküzdéséről szól a rendelkezésünkre álló eszközök segítségével, ritkán kerülünk olyan helyzetbe, amikor semmit sem tudunk tenni ellene. A területeket is nyitottabbra tervezik, így szabadabban fedezhetjük majd fel őket.
Heti blogot indított a Mount & Blade 2: Bannerlord fejlesztője A TaleWorlds Entertainment az E3-bemutatókon kívül nem igazán volt kommunikatív a játékkal kapcsolatban és ezzel ők is tisztában vannak. A rajongókkal való kapcsolatok javítására és a Bannerlord munkálatainak átláthatóbbá tételére heti blogot indítanak, új posztok csütörtökönként várhatóak. Bemutatják majd a fejlesztőcsapatot, a művészeket, a programozókat, a napi munkát és a kedvenc részeiket a játékból. Az első bejegyzés maga a blog indulásának bejelentése. Ezzel egy időben távozik Frank Elliott, aki régóta volt a TaleWorlds közösségi és PR menedzsere.
Jövő héten tér vissza Batman A Telltale új denevéremberes sorozata, a Batman: The Enemy Within augusztus 8-án indul, a stúdió pedig új trailert adott ki hozzá. Az ismét felbukkanó Rébusz kicsit erőszakosabbnak tűnik, mint a képregényekben volt, de rajta kívül John Doe-val és Amanda Wallerrel is újra találkozunk majd.
Ilyen lesz az F1 2017 karriermódja A Codemasters hamarosan ismét jelentkezik a megszokott éves F1 játékával. Ennek keretein belül nagymértékben kibővítették a karriermódot és meghívásos alapú versenyek is lesznek a szezon folyamán több formában. A játék augusztus 25-én jelenik meg.
Ördögi mod a Witcher 3-hoz A játék már több, mint két éves, de még mindig készülnek hozzá modok, SkacikPL például egy új területet, 20 új tárgyat, rakásnyi új NPC-t, valamint számos bombát és gyógyitalt zsúfolt bele a Devil’s Pitbe, melyben meglátogathatjuk a címadó bánya alatt húzódó elhagyott barlangokat.
Húsz éve készülő játék jelent meg A Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar története a kilencvenes évek közepe táján kezdődött; fejlesztője, Cleve Blakemore a Wizardry-t akarta vele kiütni a nyeregből. Nos, azóta felnőtt egy generáció, a Wizardry-ról sem hallunk túl sokat mostanában, de ami a lényeg, hogy a Grimoire végre elkészült, sőt, augusztus 4-én meg is jelent. A játék tökéletesen régimódi, kétdimenziós, MIDI-zenével és nyolcbites hangokkal, de akár 600 órányi szórakozást is tartogathat. 64 NPC-t, 240 egyedi szörnyet, plusz egy rakásnyi érdekes lehetőséget és játékmechanikát zsúfolt bele készítője. A megjelenés miatti lelkesedés hatására a steames értékelések először az egekbe repítették, de ez aztán gyorsan vegyesre süllyedt, ahogy a játékosok szembesültek a számos technikai problémával (fagyások, rosszul megszerkesztett kezelőfelület, bugos ablakos mód és a többi).
Egy játék a kilencvenes évek szoftverkalózkodásairól A b00tl3g kr3w abba az időbe visz vissza minket, mikor először kaptunk modemet a Pentiumunkhoz és rájöttünk, hogy "ingyenesen" is szerezhetünk vele programokat. Nem volt könnyű, hiszen az egyes letöltések akár hetekig is eltarthattak, ráadásul sokszor nem működtek a végén, vagy tele voltak vírussal – de ez a móka részének számított. Az ingyenesen játszható alkotásban más kalózokkal együttműködő kalózt alakítunk, hogy feltört játékokat, köztük a Mariora és a Sonicra emlékeztető csodákat töltsünk fel. Nem hosszú játék, de jópofának tűnik.
Esport-komédiasorozat indul A Good Game a YouTube előfizetéses szolgáltatásán, a RED-en lesz elérhető, augusztus 30-án tartják a premiert. A trailerben minden van, amit csak akarunk: kocka-szleng, viccek mikropénisz-témában és persze hivatkozások a Rockyra.
PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is lesz majd Dynasty Warriors 9 A Dynasty Warriors 9 nyugatra tart és bár még nincs pontos megjelenési dátuma, a játékot kiadó Koei Tacmo új információkat tett közzé. Japánban kizárólag PS4-re fog megjelenni a sorozat nyílt világú „újjászületésének” is nevezett epizód, míg nyugaton a Sony konzolja mellett PC-n és Xbox One-on is játszhatunk majd vele.
Az egyik új karakter Man Chong tábornok lesz, aki Wei királyságából származik, tehetséges vitapartner és taktikus. A másik friss érkező Zou Cang Shu királyságából, ő hihetetlen gyorsaságával és kitartásával tűnik ki a többiek közül. Régi ismerősként üdvözölhetjük majd Dian Weit, Dong Zhuot, Gan Ninget, Guan Pinget, Ling Tongot és Xi Zhut is, miközben Sun Shangxiang, Lu Xun és a démonisten, Lu Bu új kosztümöket kaptak. A játékban portyákat, kisebb összecsapásokat, speciális mellékküldetéseket és nagyszabású hadjáratokat vívhatunk majd, szabadon válogatva ezek között. A felderítések keretében ellenséges tiszteket kell megtalálnunk, vagy gerillaakciókat lebonyolítanunk a hírnökök és rivális fürkészek kiiktatására, de szabotázsra is számos lehetőség nyílik majd az ellenfél ellátócsapatainak kárára. A játékról további információkat találhattok a hivatalos oldalon, számos szépséges kép mellett. Elhunyt a Dishonored zeneszerzője Daniel Licht 60 éves volt, rákban halt meg. Legismertebb munkája talán a Dexter című sorozat zenéje, mellyel számos díjat is nyert. Sokat kirándult a horror világába: a Hellraiser: Bloodline, két Amityville-film, a PS3-mas Silent Hill: Downpour és a PS Vitás Silent Hill: Book of Memories zenéje is az övé, videójátékos téren viszont valószínűleg a két Dishonored-játék muzsikájával tartották számon leginkább.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2017.08.05. 09:08
Ez az F1 már talán kap egy esélyt... a reviewek után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. okumura
2017.08.06. 12:29
Batman a király!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2017.08.07. 10:08
Jajj, még mielőtt megnéztem volna ezt a "20 éve fejlesztett" játékot, eszembe jutott régről egy a Wizardry-klón videója. A teknősön lovaglás, meg a "blek lik".
És az volt. Elég durva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KisDre
2017.08.07. 15:12
ez a szoftverkalózkodós nagyon pihent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!