iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.08.17.

Dátum | 2017. 08. 17.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Divinity: Original Sin rajongói imádják az izometrikus szerepjátékokat A játékot készítő Larian Studios által végzett felmérés arra irányult, milyen ízlése van a rajongóknak a szerepjátékokra vonatkozóan. Ahogy az várható volt, a CRPG bizonyult a legnépszerűbb műfajnak, második és harmadik helyen pedig az akció-szerepjátékok és a stratégiával kombinált RPG-k végeztek. 15 ezer résztvevő az izometrikus és/vagy felülnézetet preferálta, a sorban ezt a külső nézet, majd a belső nézet követte. Az eredményhez persze érdemes azt is hozzátenni, hogy a Larian eleve az izometrikus CRPG-kre „szakosodott”, így nem meglepő, hogy a közönsége nagy része odavan a műfajért. Az egyéb jellemzők között a legnépszerűbbek a gazdag történet, a karakterfejlődés, míg a co-op lehetőség és a craftolás kevésbé kedvelt. Érdekes, hogy a körökre osztott harc messze jobban teljesített, mint akár a valós idejű, akár a megállítható valós idejű változat. Az ideális szerepjáték 40-60 órás szórakozást nyújt a felmérést kitöltők szerint (bár második helyen a több, mint száz órás tartam áll). Az eredményeket ti is átböngészhetitek, ha van hozzá kedvetek. November 10-én jön a Football Manager 2018 Az előrendelők ráadásul hozzáférnek egy „tökéletesen játszható” bétához, melynek mentéseit átvihetik a teljes játékba megjelenés után. Azok az előrendelők, akiknek megvan a Football Manager 2017 is, megkapják az úgynevezett Contract Extraction bónuszt, ez gyakorlatilag egy 25%-os árengedményt takar. A játék új lehetőségeinek részleteiről szeptember vége felé adnak majd információkat.
Asztali társasjáték a Civilizationből Ha szeretitek a Sid Meier nevével fémjelzett klasszikus sorozatot, talán örültök, hogy nemsokára rendes, asztali társasjáték formájában is kipróbálhatjátok. A Sid Meier’s Civilization: A New Dawn néven futó alkotásban 2-4 fő csaphat össze a történelem legemlékezetesebb birodalom-vezetőinek bőrébe bújva. A játék a tervek szerint még idén megjelenik, majdnem ötven dollárba fog kerülni. Bővebb információt a Fantasy Flight Games oldalán találtok róla. Börtöntranszportok a The Escapists 2-ben Újabb három pályát osztottak meg velünk a fejlesztők, a közös ezúttal az bennük, hogy mindegyik mozgásban van, tehát rabszállítás közben kell meglépnünk. A Cougar Creek egy, a sivatagban száguldó vonaton játszódik, a HMS Orca egy hajó, mely az Alcatrazhoz hasonló, elkülönített szigetre indul, az Air Force Con pedig egy repülő, ahol ejtőernyőkre is szükségünk lesz a sikerhez. A játék augusztus 22-én érkezik, összesen tíz börtön, többjátékos lehetőségek, új harcrendszer és több, mint 300 opció lesz benne a karakteralkotáshoz.
Sikeres volt a The Lighthouse kickstarteres kampánya Tízezer dollárt kértek hozzá a fejlesztők, de több, mint 35 ezer jött össze. A neo-noir horror-thriller játékról néhány hete írtunk, főhőse egy magánnyomozó lesz, akit megbíznak az eltűnt kislánya ügyére hasonlító esettel. Silent Hill- és The Evil Within-stílusú természetfeletti elemekre is számíthatunk, illetve elképzelhető, hogy a játék feltűnik majd az Indiegogo inDemand programjában, hogy további támogatásokat gyűjtsenek néhány plusz extra cél elérése érdekében.
Szeptember 1-én érkezik a Songbringer A Zelda-szerű, hallucinogén kaktuszokat is bevető akció-szerepjáték számos fegyvert, labirintust és küldetést tartalmaz majd, főhőse a félmeztelen Roq, aki a címadó űrhajót szeretné megtalálni. Robottársunk, Jib segítségével meg kell mentenünk a galaxist attól az ősi, gonosz hadseregtől, melyet véletlenül épp mi ébresztettünk fel. A feladat elvégzéséhez fel kell fedeznünk Ekzerra barátságtalan világát, a labirintusok mesterévé kell válnunk és le kell győznünk a félelmetes főgonoszokat is, egyedül, vagy lokális co-op módban egy barátunkkal kettesben.
Ingyenes demó a Papers, Please alkotójának új játékához A Return of the Obra Dinn 1807-ben játszódik, mikor az Obra Dinn nevű, elveszettnek hitt hajó visszatér a kikötőbe. A hajótest sérült, a legénység halott, nekünk kell kiderítenünk, mi történt, főként a holttestek felkutatásával és a haláluk pillanatát megjelenítő flashbackek segítségével. A játékhoz elérhető egy ingyenes demó is, mely betekintést nyújt az egyedi megjelenésű alkotásba. A The Good Life-ban egy angol város lakói macskákká változnak A Deadly Premonition alkotójának új játéka rejtélyekkel teli RPG lesz, a középpontban egy kis angol várossal, Rainy Woods-szal. A Naomi nevű, New Yorkból érkező fotós bőrébe bújva próbáljuk felderíteni a település furcsa titkát, mely azonban őt sem hagyja érintetlenül: hamarosan a lány is macskává változik éjszakánként, de cserébe meglehetősen ügyesen mozog majd a környéken újdonsült képességeivel. A játék finanszírozására nemsokára Fig-kampány indul. Októberben lesz elérhető a Steamen Steve Jackson klasszikus játéka Az Ogre eredetileg egy 1977-ben megjelent asztali háborús társasjáték volt, melyben az egyik játékos egy hatalmas szupertankot irányít (ez az Ogre), a másik pedig hagyományos haderővel megpróbálja megsemmisíteni. A játék több frissítést is kapott, aztán az Auroch Digital fejlesztésében PC-s változat is készült belőle, ez fog megjelenni október 5-én. A trailer nagyjából fedi azt, amit egy, a hetvenes évekből származó, körökre osztott harcrendszerű taktikai játéktól várunk, de biztosan lesznek olyanok, akiket sokkal jobban érdekel a játékélmény, mint a grafika.
Véletlenül jelentek meg a Steamen a Destiny-ezüstök Az ezüstök a mikrotranzakciós rendszerben használt fizetőeszközök a játékban, pár napja hirtelen meg lehetett őket venni a Valve boltjában, mielőtt gyorsan leszedték volna a lehetőséget. Az esetleges vásárlásokat még aznap automatikusan visszautalták, de a kérdés az, egyáltalán hogy sikerült összehozni az egész dolgot. A Bungie szerint hiba történt és elnézést kértek a kavarodásért, de ez nem igazán volt elég, hiszen néhányan arra is kíváncsiak lettek volna, hogy lehet eladni valamit egy játékhoz, ami nem is létezik PC-n. A cég válasza szerint sehogy, de a rejtélyt ez sem oldja meg: a mikrotranzakciók nem szoktak csak úgy megjelenni a levegőből, főleg nem olyan platformokon, ahol az adott játék nem is érhető el. Vajon mi volt az a bizonyos hiba, amire hivatkoztak? A SteamDB-n egyébként még mindig listázzák az ezüstöt…
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!