iPon Hírek

Aprók nagyban extra - 08.15.

Dátum | 2012. 08. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nyugaton is megjelenik a Orgarhythm

Amikor arról panaszkodunk, hogy nem érkezik elég ütős játék a PlayStation Vitára, általában nem olyan címekre gondolunk, mint az  Orgarhythm. Az eredetileg csak Japánban megjelent anyag azonban érkezik nyugatra is, erősítette meg a PlayStation Blogon Jessica Chavez. Az Orgarhythm története szerint két testvér harcol egymás ellen: az egyik a teremtést, a másik pedig a pusztítást képviseli. A játékos a jó oldalon küzd, a Fény Istenét megtestesítve, a fegyverünk a győzelemhez pedig nem más, mint a tánc. A mozgásokat a Vita érintőképernyőjén vezérelhetjük, techo zenére. Az európai megjelenés egyelőre nem kapott dátumot, de már nem kell rá sokat várni.


DmC - visszatér Vergil

Dante testvére, Vergil is visszatér a DmC - Devil May Cry-ban. Már a sorozat legelső részében is feltűnt, most pedig egy igen hangulatos előzetes keretein belül mutatkozik be újra.
John Cleese újabb játékban narrál

A Fable után a legendás angol színész újabb játékhoz adja hangját. A PlayStation Vitára készülő gondolkodtatós anyagról, a Smart Asról van szó, mely letölthető címként jelenik meg a kézikonzolra. Dátum egyelőre nincs.


Papo & Yo - nem kell foglalkozni a sötét oldallal

A Papo & Yo egy különös PSN-es játék. Alapvetően egy színes, olykor mókás, puzzle-öket felvonultató kalandjátékról van szó, amit akár teljesen végigjátszhatunk anélkül, hogy tudomást vennénk arról, mi rejtőzik a háttérben. Mert a háttérben bizony sötét és személyes dolgok állnak, melyek a vezető fejlesztő, Vander Caballero életéről mesélnek. Az úriember némileg kétoldalúan viszonyult édesapjához: egyszerre félt tőle, távolságtartó volt vele, ugyanakkor úgy érezte, mindig védelmezte is őt az öreg. Mindezt elég őszintén öntötte bele a játékba Caballero, és ezt fejezi ki a játékban látható Szörny is, melyet Nilo Rodis tervezett, aki korábban a Star Warson és a Pixar filmjein is dolgozott. Az egész játékról süt a személyes indíttatás: Caballero elmondta, egy argentín rocklegenda, Luis Alverto Spinneta egyik száma, a Barro tal vez ébresztette rá arra, hogy azt kell csinálnia, amit igazán szeretne. Így felhagyott a shooterek készítésével nagy stúdiók számára, és az indie játékfejlesztés felé fordult, hogy végre kiönthesse nekünk a lelkét.


Újabb world event indult az SWTOR-ban

A legutóbb, amikor az alábbihoz hasonló ezlőetest kaptunk, és megszólalt a híradós, a The Old Republic világában kitört a rakghoul-járvány. A The Grand Acquisitions Race keretein belül a Chevin Conglomerate megérkezik, hogy limitált ideig egyedi és ritka tárgyakat vásároljon fel, igen-igen jó pénzért. Érdemes lecsapni a lehetőségre, mielőtt a gyanús egyedek visszavonulnak a külső világokra. Hogy miért gyanúsak? Nos, a Birodalom és a Köztársaság is úgy gondolja, valami más van emögött az egész felvásárlósdi mögött...
A Call of Duty nyomdokaira lép a Skylanders

Az Activision célja egyértelmű a Skylanders-sorozattal: a cég azt szeretné, hogy ez legyen a Call of Duty gyerekeknek, a következő milliárd dolláros franchise, és ezért láthatóan meg is tesznek mindent. Michael Sportouch, a vállalat európai alelnöke elmondta, ugyanazt a növekedési stratégiát fogják használni, mint a Call of Duty esetében. Hasonlóan fognak kommunikálni és kapcsolatba lépni a rajongókkal, és igyekeznek elnyerni a vásárlók hűségét, hogy újra és újra visszatérjenek a címhez. Ráadásul a Skylanders eleve olyan játék, amihez szívesen visszatérnek a fiatalabbak: Sportouch elmondta, hogy a saját 10 éves fia is számos videojátékot nyúz, ám azokat pár hét után lerakja és elfelejti. A Skylanderst viszont többször is végigjátszotta, más karakterekkel, más csomagokkal.

A Skylanders legnagyobb sikere persze nem csak abban rejlik, hogy sokat adnak el a játékból: hatalmas üzleti húzás volt a kereskedőknél megvásárolható, gyűjtögethető figurák bevezetése is. Sportouch szerint azonban ebben nem mindenki látta meg a lehetőséget elsőre: míg sok üzletvezető úgy gondolta, remek ötlet, és teljes támogatásáról biztosította az Activisiont, néhányan úgy gondolták, hogy a kiadó egyszerűen megőrült. Sportouch elmondta, a legtöbben végül rákaptak a dologra, és úgy véli, ez volt a játékipar egyik legjobban sikerült kampánya a kreatív ötlettől a végső megvalósításig és kiadásig.


Folytatást kap a Red Johnson Chronicles

A Lexis Numérique fejlesztésében folytatást kap a  Red Johnson Chronicles, One Against All alcímmel. A fejlesztők több, mint 8 óra játékidőt ígérnek, a nagyjából ismert mederben: bűnügyek felderítése a helyszín kielemzésével, valamint tanúk kihallgatásával. Ezúttal azonban egy komolyabb segítség-rendszert is beépítenek, valamint jelentősen javítják a grafikát. Az anyag szeptemberben jelenik meg Xbox Live-ra és PlayStation Networkre. Előbbit a  Lexis Numérique maga adja ki, míg utóbbiban a Namco Bandai segítségét kérték. Jose Sanchis, a stúdió vezetője elmondta, régóta jó kapcsolatban állnak a japán kiadóval, és ezt szeretnék megtartani a Red Johnson folytatásával is.LEGO: The Lord of the Rings - mozgásban a GamesComról

Nehezen tellik az idő a Hobbit-film évvégi premierjéig, ám a LEGO: The Lord of the Rings segíthet átvészelni a várakozást. A szokásos, humorral átitatott adaptáció gyakorlatilag minden létező platformra érkezik még idén, és az új gamescomos előzetes alapján minden bizonnyal zseniális lesz.Hamarosan indul a Dust 514 bétája

Első körben a PlayStation Plus-előfizetők férhetnek majd hozzá a Dust 514 bétájához, augusztus 21 és szeptember 4 között. Ez már élőben fog futni az EVE Online szerverein, ami azt jelenti, hogy elindul a két játék közötti kapcsolat, hozzáférhetünk a bolygókörüli csapásokhoz, a matchmaking rendszerhez és új pályákhoz. Amennyiben nem rendelkezel PS Plus-hozzáféréssel, úgy egy Mercenary Pack megvásárlásával teljes hozzáféréshez juthatsz, meg némi extra in-game tartalomhoz. A Dust 514 megjelenését év végére tervezik a fejlesztők, és teljes billentyűzet, valamint egér támogatással érkezik.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Shinjiii
2012.08.15. 11:58
Vergil, sose gondoltam volna! : ) Alig várom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2012.08.15. 12:27
Hihi ... SW:TOR - The ferengi crisis ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MajorPal
2012.08.16. 21:04
Épp amikor kezdtem elfogadni azt, hogy milyen gáz ez az új műmájer Dante, megjelenik az új Vergil, aki olyan mint egy strici, nem értem mire jó ez, Vergil személyiségét a 3. részben nagyon eltalálták, minek a változtatás? "kell az újítás" és mégis ki kérte?... remélem azért még a jövőben lesz normális DMC, lehet jönni a "meg se jelent a játék, mit fikázod" kommentekkel, de az tény hogy ha ennyire megváltoztatnak valamit, abból sok jó nem sül ki... nem tudom mit szóltak volna egy Metal Gear Solid feldolgozáshoz, ahol Snake egy szipus afrikai bérgyilkos lenne, akit aztán felbérelnek hogy tagja legyen a FOXHOUND-nak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!