iPon Hírek

Aprók nagyban EXTRA - 2015.04.01.

Dátum | 2015. 04. 01.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bejelentették a Battle for Middle-Earth III-at A stratégiai játékok és Tolkien klasszikusának rajongói örülhetnek, mert több kilenc évvel a második rész megjelenése után végre biztos, hogy hamarosan a kezeik közé kaparinthatják a Battle for Middle-Earth harmadik részét.
A programról magától értetődően még nem sokat tudni, de egy képgaléria már elérhető. Erőszakmentes kiadást kap a Minecraft Bár sokan felháborodtak azon, hogy Törökországban a lehető legkomolyabban felmerült, hogy a Minecraftot be kéne tiltani annak erőszakossága miatt, úgy néz ki, hogy a törökök okosabbak voltak mindenki másnál. A Mojang a gyermekek lelkét mételyező, alávaló programozói ugyanis, miután belátták, hogy egy agresszív, drogos és sátánista generáció kinevelésére tett próbálkozásaik hiábavalóak, teljes visszavonulót fújtak. Ennek eredménye a valamikor a közeli jövőben élesedő 1.10-es verzió, amiben a béke dominál majd. A megújult Minecraftban nem lesz többé éhség és életerő, csakis a szeretet, a segítőkészség és békesség lesz a fókuszban. A „szörnyeket”, akiket a patch után őslakosoknak neveznek majd, csakis az fogja érdekelni, hogy elnyerjék a játékosok bizalmát. Az pedig magától értetődik, hogy a lovakat többé nem lehet hátasállatként használni, hiszen ez nem tisztességes velük szemben. A változások teljes listáját ide kattintva olvashatják el a játék rajongói. A magunk részéről csak reméljük, hogy a bölcs török miniszterfeleségek a világ többi gondját is hasonló hatékonysággal oldják majd meg. Nemsokára érkezik a Playstation Flow Vitán felül áll, hogy a játékipar következő nagy dobása a virtuális valóság lesz. Magától értetődik, hogy a Sony sem kíván kimaradni a nagy versenyből, ezért a mai napon fellibbentették a fátylat a Playstation Flowról.
A vízálló HMD segítségével sokkal életszerűbbé tehetjük azokat a pályaszakaszokat, amelyekben úsznunk kell, ráadásul a strandon vagy a tengerparton sem kell lemondanunk kedvenc játékainkról. Új Steam Machine Szénnel, vagy egyéb szilárd fűtőanyaggal üzemelő Steam Machine-t dob piacra a ThinkGeek csapata. A konzol 399.99 dollárba kerül, és bár nem nevezhető környezetbarátnak, mindenképpen megéri a pénzét! Nagyfej mód a Heroes of the Stormban Hiánypótló játékmód érkezett a Heroes of the Stormhoz. Engedve a tömegek nyomásának, a Blizzard bevezeti a karaktereknek nagy fejet adó, szellemesen és ötletesen csak nagy fej módnak nevezett opciót. Az újításról videónk is van, tehát fölösleges szócséplés helyett inkább lássuk a medvét!
Bajban a Blizzard Hiába az egyik legsikeresebb kiadó és fejlesztő, a Blizzard komoly anyagi gondokkal küszködik, és kétségbeesetten igyekszik minél több pénzhez jutni, hogy elkerülje a szégyenteljes csődöt. Legalábbis erre utal, hogy potom tízmillió dollárért hajlandóak lennének megválni a Spear of Adun névre keresztelt, protossok által készített űrhajójuktól.
A cég korrektségére jellemző, hogy felhívják a potenciális érdeklődők figyelmét arra, hogy az intergalaktikus csillagromboló hagyományos garázsokban nem nagyon fér majd el. A jármű iránt érdeklődő olvasóink tehát mindenképpen vegyék figyelembe a tárolás nehézségeit mielőtt megvásárolnák a járművet! Új BioWare RPG a láthatáron Új játékot jelentett be a BioWare. Alkotásuk a Dragon Age széria eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott lényeit, a föld alatt élő nugokat állítja majd a középpontba. Az alkotásban 472 önálló személyiséggel, célokkal és vágyakkal bíró lénnyel találkozhatunk majd, és természetesen, módunkban áll majd romantikus kapcsolatba is keveredni velük.
Így, aki mindig is arra vágyott, hogy összekösse az életét egy szinte teljesen vak, csupasz, föld alatt élő nyúl-disznó hibriddel, végre valóra válthatja élete nagy álmát, még ha csak virtuálisan is. Csak mobilra fejleszt a NecoreGames Profilt, pontosabban platformot vált a NeocoreGames csapata. A stúdiónál arra jutottak, hogy mivel a játékosok egyre kevésbé engedhetik meg maguknak a költséges számítógépeket, anyagilag jobban járnak, ha a jövőben kizárólag mobiltelefonokra fejlesztenek. A mellékelt videón jól látható, hogy a kisebb képernyőn is zökkenőmentesen megy a játék.
A fejlesztők eltökéltségét jól mutatja, hogy a váltást bejelentő közlemény alatt a cég egy tagja megjegyzi, hogy minden játékuk ingyenes lesz, és kizárólag kenyéren és vizen fognak élni. Belső forrásunktól egyébiránt azt is sikerült megtudnunk, hogy következő alkotásuk egy, a Van Helsing világában játszódó dating sim lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Sr4c
2015.04.01. 20:18
HAHA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. tomchee
2015.04.01. 20:29
Dat minecraft Már csak azért is elkészíteném a törököknek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. nedcoleman
2015.04.01. 20:42
vártam mikor lesz némi hülyeség az oldalon.... jó volt, köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. 024Tomi
2015.04.01. 21:28
A Mojangnak már volt egyszer egy Április 1-i tréfája, akkor "kiadták a 2.0-át" (a wither rózsaszín volt, meg minden ilyesmi)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mikej95
2015.04.01. 22:57
Ez a Minecraft nagyon nagy, Bioware RPG pedig külön poén, poén a poénban RPG-nek hívni, a TPS-eiket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Magrathea mikej...
2015.04.02. 00:30
Az, hogy a BioWare nem szerepjátékokat csinál az utóbbi időben, az hülyeség. A Mass Effect egy TPS-be oltott szerepjáték, de attól még az.

A Borderlands például egy szerepjáték elemeket tartalmazó FPS. Arra már nem mondanám, hogy RPG, de a Mass Effectre igen. A Dragon Age sorozatot meg nem is igen lehet más skatulyába zárni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Shadowguar... Magra...
2015.04.02. 09:07
Hát én a DA kettőt inkább nevezném hack 'n' slashnek, de ám legyen. Ha a Diablo 2 megkaphatta anno több helyen az év szerepjátéka címet akkor miért ne.
A Mass Effectre is inkább találjanak ki egy új kategóriát, de ne nevezzék RPG-nek. Lehet sokat játszok (bár egyre kevesebbet sajnos) P&P RPG-vel, de nálam ha nem a kockadobás határozza meg (akár láthatóan, akár a háttérben) a csaták eredményét akkor az már akciójáték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.02. 10:25
az RPG:
A role-playing game is a game in which players assume the roles of characters in a fictional setting. Players take responsibility for acting out these roles within a narrative, either through literal acting or through a process of structured decision-making or character development. Actions taken within many games succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.

Nem attól lesz egy RPG, hogy kockadobás van a háttérben. A tabletop RPG-ben legyen úgy, de ahogy a neve is mondja, a "szerep" játszás a lényeg, a történet és a körítés, nem a mögöttes mechanika. A te logikáddal, akkor a Skyrim sem RPG, mert az ütések találatát nem kockadobás határozza meg, sőt még a sebzést sem.

A ME igenis RPG, ahol a karakter fejlesztés a történetmesélés és gyorsabb játékmenet alá van rendelve, de ettől még szerepjáték!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea Shado...
2015.04.02. 10:36
Nálam a számítógépes szerepjáték legfontosabb kritériuma közel sem az, hogy legyen benne kockadobás. Hanem az, hogy megszemélyesíts egy általad kreált karaktert egy nagyívű történetben, amit befolyásolhatsz is. A karaktered közben fejlődik, egyre erősebb lesz, felfedezheted a játékvilágot, gyűjthetsz lootot...

Aztán, hogy a harc körökre osztott, space-szel megállítgatható, félig real-time, vagy TPS, az már másodlagos, nem ettől lesz CRPG egy számítógépes szerepjáték-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea FaL
2015.04.02. 10:36
Megelőztél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.02. 10:39
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shadowguar...
2015.04.02. 12:15
Hmmm, akkor ennyi erővel még nagyon sok játékra rá lehet húzni, hogy az bizony RPG. Egyébként én is ismerem a meghatározást, de ettől függetlenül fenntartom, hogy a Mass Effect-ben már több az akcióelem. Persze, vannak benne morális döntések, megszemélyesítheted a karaktert, és még fejlődésrendszert is tettek bele, de ugyanakkor ha nem vagy valamennyire jártas az FPS-ekben akkor bizony kifejezetten szívni fogsz az utolsó harcnál például. De a szimulátoros DLC utolsó pályáját se egykönnyen viszed végig (egyik ismerősömnek mai napig nem sikerült).
És igen, a Skyrim sem RPG, akkor már inkább a Morrowind... Az a rendszer még nem volt agyonbutítva.
Persze kinek mi jön be, nem akarok én senkit a saját igazamról meggyőzni, de az igazi CRPG az nekem a BG-féle vonulat, a többi csak nyomokban szerepjátékos elemeket tartalmaz (Viszont a DA2 akkor is hack&slash)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95 Magra...
2015.04.02. 13:22
Fogalmat nézve tényleg RPG, de annak elég híg. DA:I-ben kellett taktikázni, de végső soron minden a jó/rossz/semleges kategóriában kötött ki Mass Effect-ben még gondolkozni se kellett, ha nem érdekeltek a mellékszálak a dialógusokban, akkor csak azon a ponton kellett tartanod az egeredet, ami elviszi garantáltan a karakteredet a kívánt irányba(ráadásképp a jobban sikerült első 2 rész beskatulyázott 1-1 kategóriába, kevert jellemmel nem érvényesülhettél sok helyen).

FaL fogalmazta meg jól a problémám az egésszel kapcsolatban. Maga a szerepjáték rész, ami kb a marketingjük alapja, alá van rendelve egy mezei TPS vagy hack'n'slash henteldének.
Az hogy a harcban egy random generátor vagy a gear-em dönti el a csatát az már számomra mellékes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2015.04.02. 15:54
Csatlakozom ahhoz hogy nem rpg-k. De nem a kockadobások miatt, hanem a döntések szűk volta miatt. Az eltérő "kasztok" mindössze annyit jelentenek hogy más módszerrel ölöd meg ugyanazokat az ellenfeleket. Esélyed sincs arra hogy kidumáld maga a szituációból, vagy ne úgy intézd el a problémát ahogy a készítők kitalálták.
Az hogy XP-t kapsz, szintet lépsz, és skilleket kapsz az még nagyon nem jelenti azt hogy szerepjátékozol. A naaaaagy rpg-kben amik oly sikeresek mindössze azt játszod el amit a készítők akarnak hogy eljátsz. A hekkenszless félékben meg azt nevezik rpg elemnek hogy a tolvaj mérgezett tőrrel, a varázsló meg tűzgolyóval öl... most komoly? Láttak ezek valaha is rpg-t? Akár csak asztali társasban, ahol kötöttek a dolgok a p&p-vel ellentétben, már ott is szabadabb a játékos...
egy vélemény amivel jórészt egyet értek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!