iPon Hírek

Aprók nagyban - GamesCom 2016 különkiadás

Dátum | 2016. 08. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A mai napon elkezdődött a GamesCom 2016 nulladik napja, ahol a várakozásokkal ellentétben tulajdonképpen nem sok érdekes történt. Sem a Blizzard, sem pedig az Electronic Arts nem produkált semmi említésre méltót, a Microsoft és a Sony pedig nem tartott sajtókonferenciát. Ettől függetlenül azért néhány érdekes előzetes és infómorzsa napvilágot látott, ezekből szemezgetünk most... 15 percig mozog a Sea of Thieves Egyre többet láthatjuk akcióban a Rare által készített megosztott világú szerepjátékot. Ezúttal az Eurogamer jóemberei tették rá a kezüket, és így vágatlanul láthatjuk a játék első perceit. Kicsit furcsán indul az egész: a játékosok találkoznak egymással, aztán elindulnak hajókázni és szétlövik egymást.
David Hasselhoff szerepel a Call of Duty: Infinite Warfare zombis módjában A Call of Duty: Infinite Warfare nem szórakozik és nem ködösít. Egy az egyben visszahozza nekünk a '80-as éveket, és egész egyszerűen "Zombies"-nak hívja a zombis játékmódját, ahogy azt kell. Annyira ráment az Infinity Ward a nosztalgiára, hogy főhősnek megnyerték David Hasselhoffot, mellette pedig Seth Green, Ike Barinholtz, Jay Pharoah és Sasheer Zamata jutottak még szerephez.
Majdnem 40 méter szabadesés az Assassin's Creed-filmben Damien Walters, az Assassin's Creed-film egyik kaszkadőre megdöntötte az utóbbi 35 év rekordját, már ami egy film során előadott szabadesést illeti. A főszereplő kaszkadőrjeként ugyanis Walters közel 40 métert ugrott mindenféle sérülés nélkül, amit az alábbi videón meg is örökítettek a készítők. Az örök rekordot egyelőre azonban nem sikerült megfognia, az ugyanis Dar Robinsonhoz, a legendás kaszkadőrhöz kapcsolódik. Ő 67 métert esett szabadon az atlantai Hyatt Regency Hotel tetejéről az 1981-es Burt Renyolds-filmhez, a Sharky's Machine-hoz.
Gyilkolás nélkül végigvihető a Dishonored 2 Visszatér a Dishonored 2-ben az a lehetőség, hogy gyilkolás nélkül vigyük végig. Ezt maga a játék direktora, Harvey Smith erősítette meg. Smith úgy jellemezte a Dishonored 2-t mint egyfajta mini open world játékot, vagyis az egyes területeken belül hatalmas szabadságot kapunk, és úgy oldjuk meg a dolgokat, ahogy csak szeretnénk.
Ingyenesen játszható lesz a The Tomorrow Children A The Tomorrow Children egy csomó ideig arról volt híres, hogy az elsők között használja a voxel cone tracing technológiát, ami tulajdonképpen a sugárkövetéses bevilágítás egy formája - ráadásul mindezt PlayStation 4-en, nem a legmodernebb PC-ken. Aztán ahogy mostanában szokás a Sony által finanszírozott indie játékokkal, ez is csak késik és késik, annyira, hogy még most sincs konkrét megjelenési dátuma. Az biztosnak tűnik, hogy valamikor a következő hónapokban jelenik meg, és most már az is biztos, hogy ingyenes játszható lesz. Ezzel párhuzamosan a készítők azt is elárulták, hogy meg lehet majd venni egy Founders Pack nevű csomagot, ami tulajdonképpen a korai hozzáférésnek felel meg: ekkor fizetnünk kell azért, hogy hamarabb kipróbálhassuk a játékot, de cserébe mindenféle extrát kapunk, többek között ezer in-game freeman dollárt, ami a The Tomorrow Children belső fizetőeszköze. Mafia 3 - a Te döntésed! A Mafia fejlesztői is készültek egy új előzetessel a GamesComra, ha már komolyabb játékbemutatót nem terveznek. A játék lényege, hogy újdonsült maffiavezérként (vagy maffiavezér-jelöltként) számos döntés áll előttünk. Inkább a jó oldalt képviseljük, és visszafogottan hódítjuk meg a várost, vagy a bosszú és az igazi kegyetlenség útjára lépünk? Na, az alábbi előzetes az utóbbit mutatja be nekünk.
Trollkodnak a Half-Life 3-mal a GamesComon A GamesCom főbejáratánál egy világméretű trollkodás várta a látogatókat. A szöveg kiemelt része ugyanis úgy szólt, hogy "Half Life: 3". Itt nyilvánvalóan a kettőspontot érdemes észrevenni, valamint az alatta lévő feliratot. Így az egész szöveg valahogy így szól: "Half Life: három szerkesztő, aki annak idején játszott vele". Tehát valójában az első részre utalnak. A poén egyébként viszonylag régi, és egy NeoGAF fórumtémából ered, aminek a címe az volt, hogy "First Half-Life, 3 screenshots", vagyis a topic készítője ismételten csak a hájpot próbálta felhasználni arra, hogy egy kicsit trollkodjon. Hiszen a téma címe valójában azt jelenti, hogy az első Half-Life-ból közölt három screenshotot.
Bemutatkozik az Overwatch új pályája A Blizzard "sajtókonferenciájának" egyetlen értékelhető része valószínűleg az volt, hogy bemutatták az Overwatch új pályáját. Az Eichenwalde néven futó pálya a nevének megfelelően egy német ihletésű kastélyos környezetet takar a Fekete-erdőben, sőt az is kiderült, hogy Bastion erről a vidékről származik (ő lesz a következő karaktervideó főszereplője is). Az Eichenwalde pálya valamikor szeptember során érkezik.
Akcióban a Dead Rising 4 Valószínűleg az idei ünnepi szezon legjobb ajándékát nyújtja majd nekünk a Dead Rising 4, ugyanis december 4-től kezdve belemerülhetünk az önfeledt zombigyilkolásba. Na, most ebből tekinthetünk meg három percnyi új játékmenetet. Mindenképpen ajánlott!
Ötven percig mozog a Final Fantasy XV A Square Enix ugyan nem tart sajtókonferenciát, de azért egy élő stream keretein belül mégiscsak demózta a Final Fantasy XV-öt. Annyira belemerültek a srácok, hogy 50 percig tolták a játékot, amiből valószínűleg mindenki el tudja már dönteni, hogy érdekli-e az anyag - amit éppen most toltak el szeptemberről novemberre. A videó egyébként a Final Fantasy XV több aspektusát is bemutatja, szóval érdemes végignézni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2016.08.17. 12:29
Nem értem ezt a "rekord" ugrást... 40 méter.. hurrá. Akkor az a fickó mégis mi a búbánatot csinált aki 7500Méterről ugrott ki? Más volt a becsapódást felfogó eszköz, de alapvetően mégis csak védőfelszerelés és kötelek nélkül ugrott le valahonnan valahova. És túlélte...

A Sea of Thieves videó nézése során ismét megerősödött bennem a vélemény. Ezeket a játékmenet videókat fogyatékkal élőkkel veszik fel. Máskülönben nem tudom elképzelni miként játszhat valaki ennyire életképtelen módon.

HL3 trollkodás... jól sikerült úgy hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jimday Szefm...
2016.08.18. 08:45
@ Szefmester

Luke Aikins, aki 7620 méterrôl ugrott nem kaszkadôr. nem skydiver. Más kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester jimda...
2016.08.18. 12:24
Na akkor fussunk neki még egyszer. Ha én meg leugrok 10ezerről és túlélem akkor nem fog számítani a rekord mert se skydiver, se kaszkadőr nem vagyok?

Úgy hiszem itt a lényeg azon van hogy leugrasz bitang magasról kötelek nélkül és csak a talajfogást puhítja valami ojjektum. Mert akkor biza valaki nagyon sürgősen definiálja nekem azt hogy miért rekord ez és miért az. Vagy ez is a minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár szindróma, és csak különcködni akarnak mert nem tudnak bitangmagasról leugrálni csak úgy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Szefm...
2016.08.18. 14:15
Minden rekordot kategóriánként tartanak számon még a Guinness könyvben is, itt a kaszkadőrökről van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!