iPon Hírek

Aprók nagyban - Második E3 különkiadás

Dátum | 2014. 06. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Királyi lakosztályt is építhetünk a H1Z1-ben "Az első legfontosabb célunk az volt, hogy egy jó sandbox játékot készítsünk" - kezdte Jimmy Whisenhunt, a Sony MMO-túlélőhorrorjának egyik designere. Ez azt jelenti, hogy például fel kell forralnunk a tóból nyert vizet, hogy ne betegedjünk meg tőle. További példa, hogy a vadonban található farkasok is megtámadnak mindent, embereket és zombikat egyaránt, ugyanakkor egyben táplálékul is szolgálhatnak, ha sikerül levadászni őket. A H1Z1-nek ugyancsak fontos része lesz az építkezés. A játékosok kezdetben kisebb tákolmányokban lakhatnak majd, amiket a környéken talált szemétből raknak össze. Előbb-utóbb azonban felépíthetünk olyan épületeket is, melyek leginkább a kormányzó házára hasonlítanak - utalt ezzel Whisenhunt valószínűleg a The Walking Deadre. Szerinte a dolog iróniája az lesz, hogy egy ilyen építmény felhúzásához rengeteg nyersanyagra lesz szükség, ami valószínűleg azt fogja jelenteni, hogy kimerítjük a környék fakészleteit. Így tehát távolabbi helyekre kell majd elmerészkednünk új erőforrásokért. "Előbb-utóbb viszont a kivágott fák is visszanőnek, és minden kezdődik elölről" - fejezte be. Destiny részletek A Bungie úgy érzi, hogy annak ellenére sem sikerült sokak számára egyértelművé tenni a játék célját és működését, hogy gyakorlatilag hetente adnak ki hozzá új előzetest. Így az alant látható videóban a stúdió társalapítója, és egyben a Destiny egyik vezető designere, a legendás Jason Jones magyaráz el nekünk néhány fontos tudnivalót.
Metal Gear Solid 5 - a többjátékos mód Egyelőre nem sokat tudni az új Metal Gear Solid multiplayer részéről, de Kojima mester annyit hajlandó volt elárulni, hogy (ahogy tegnap mi is megírtuk) a bázisunkat részletekbe menően építhetjük majd fel, és ez fontos is lesz - ugyanis más játékosok megtámadhatják a bázisunkat, és mi is az övéket. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindez az egyjátékos módba ágyazva történik-e meg (valószínűtlen), vagy egy külön játékmód keretein belül. Az Uncharted 4 lehet a sorozat utolsó darabja Az E3 nulladik napja óta az Uncharted 4 brutális grafikájú bemutatója tartja lázban a PS4-tulajdonosokat. Nem csoda, hogy a Naughty Dog oda akarja tenni magát, a Nathan Drake hangját adó Nolan North szerint ugyanis elég valószínű, hogy ez lesz a sorozat utolsó darabja. "Keserédes ugyan, de egy ponton be kell fejezni. Úgy gondolom, hogy ez lesz az utolsó rész, de erről egyelőre a stúdió sem beszél. Szerintem a Naughty Dog nem akar már ezután többet készíteni, és ha így van, akkor remélem más sem folytatja majd, hiszen ők ezt olyan hosszú ideig csinálták és olyan jól. Szeretném, ha a csúcson hagynánk abba, szóval ennek most nagyon jónak kell lennie. Eddig jónak is tűnik" - mondta a színész. Ilyen felbontásban fut a Diablo III az új konzolokon Az új konzolgeneráció egyik legjobb vitaindítója a felbontás és a framerate lett. Nem meglepő tehát, hogy mindenki kíváncsi volt arra, hogy fut a Diablo III a PS4-en és az Xbox One-on. Nos, előbbin 1080p-ben és 60fps-sel, míg utóbbin 900p-ben és 60fps-sel. Előzetest kapott a PC-s Dead Rising 3 Az elmúlt hét egyik nagy híre volt, hogy PC-re jön az eddig Xbox One-exkluzív Dead Rising 3. Sajnos üröm az örömben, hogy a Capcom elárulta a játékot 30fps-re lőtték be, ahogy konzolon is. Nem lockolják a framerate-et, tehát elméletileg (és gyakorlatilag is) mehetünk feljebb, de itt már nem garantál semmit a kiadó - mindenesetre azt mondják, furcsaságok következhetnek be az animációkkal és a fizikai effektusokkal kapcsolatban is.
Ha a Sony törli a The Last Guardiant, arról tudni fogunk Legalábbis ezt ígéri Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios vezetője. Az úriember látja, mennyire megviseli a rajongókat a várakozás, és nem szeretne többet játszani senki idegeivel. Ugyanakkor nem győzi eleget hangsúlyozni: a játékot teljes gőzzel fejlesztik. De, ha valamiért mégis úgy alakul, hogy törölni kell, akkor nem váratja a fanokat, azonnal közölni fogja a világgal. Miért nem lehet Twitch-re streamelni Wii U-ról? Erről kérdezték Reggie Fils-Aime-t, a Nintendo of America vezérét. Az úriember pedig egyszerű választ adott: "Szerintünk például egy fél órányi játék streamelése egyszerűen nem szórakoztató. Így nem csak a Twitch-et, de más streamelést sem támogatunk". Fils-Aime szerint sokkal jobba az olyan megoldás, amit például a Mario Kart 8 is alkalmaz. Itt a visszajátszásokról tölthetünk fel videókat a YouTube, vagy a játék is összevághatja nekünk az adott verseny kiemelt jeleneteit, amit szintén megoszthatunk. "De simán csak streamelni valamennyi játékmenetet? Gondolkodtunk rajta, hogy ebben mi a szórakoztató. A vásárló szempontjából mi érdekes ebben?" - folytatta. Mindez csak újra azt támasztja alá, hogy a Nintendo mennyire nem érti az internetet. Mortal Kombat X - játékmenet Ed Boonnal Ed Boon híres arról, hogy szerény és segítőkész. Gyakorlatilag minden érdeklődő újságírót külön végigvezetett az E3-on az új Mortal Kombat játékmenetbeli újdonságain. Több bunyót is láthatunk az alábbi videóban, melyben többek között bemutatkozik az egyik új karakter, Cassie Cage is - ő egyébként Johnny Cage és Sonya Blade lánya.
De mi a különbség a túlélőhorror és a horror között? Nos, ki lenne alkalmasabb ennek a kérdésnek a megválaszolására, mint Shinji Mikami, aki gyakorlatilag az eredeti Resident Evillel megalkotta a túlélőhorror műfajt - és jelenleg épp feltámasztja a műfajt a The Evil Withinnel. "A japán játékok között a horror képviselői például a Clock Tower és a Silent Hill. De a túlélőhorror - és én ilyet szeretek készíteni - keveri a horrort a szórakoztatással. A kettőnek egyszerre kell jelen lennie. Közel állnak egymáshoz, de a tisztán horrorjátékok és a túlélőhorror játékok között az a különbség, hogy az utóbbiban le tudod győzni a szörnyeket, és ettől jól érzed magad. Mindig éreznie kell a játékosnak, hogy le tudja nyomni, aki az életére tör". Mikami elmondta, a The Evil Within nehéz lesz, de amikor a játékos végigviszi, az nagy elégedettséggel tölti majd el. "Ijesztő, de azért mégsem lesz annyira ijesztő" - mondta.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. tomchee
2014.06.13. 08:05
Még a Diablo 3-at sem bírja kompromisszumok nélkül... pedig az aztán minden fából készült hardveren eldöcög Nextgen (!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nedcoleman
2014.06.13. 10:52
Egyre kevésbé tetszik a Destiny... Remélem pozitív csalódás lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tapir_606
2014.06.13. 12:18
ez a Daemon Hatfield komolyan megkérdezte, hogy a Mortal Kombat 10-nek van X a nevében... -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tapir_606
2014.06.13. 12:29
miért van X nevében*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.06.13. 14:12
nvm, edit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!