iPon Hírek

Arat a Humble Indie Bundle 6

Dátum | 2012. 10. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Lehet a mai világban pénzt szerezni úgy, hogy hagyod az embereknek, hogy annyit fizessenek a produktumodért, amennyit csak akarnak? Lehet, erre bizonyíték a Humble Indie Bundle 6, ami már több mint 2 millió dollár bevételt hozott, összesen 316 ezer vásárlóval maga mögött.

Persze van néhány kiugró vásárló is, Markus "Notch" Persson például 10 ezer dollárt hagyott ott a pakkért. A korábbi Infinity Ward szócső, Rober Bowling ennyire nem szállt el, 600 dollárral honorálta a független fejlesztők munkáját.

A Humble Indie Bundle 6 10 játékot tartalmaz: Rochard, Shatter, S.P.A.Z., Torchlight, Vessel, Dustforce, Bit.Trip Runner, Gratuitous Space Battles, Jamestown és Wizorb.

Legtöbbször persze a minimális ár környékén van az átlagos fizetés is, de ez nem kissebít az elért eredményen. A vásárlók egyébként még azt is meghatározhatják, hogy a befizetett összeg melyik része hova menjen. Mehet a fejlesztőkhöz, jótékony célra és a csomagot összeállító szervezőkhöz. Minden játék cross-platform (PC/Mac/Linux) és DRM mentes.

Most pedig térjünk rá az ambiciózus új kezdeményezésre, az IndieGameStand-re! Ezen az oldalon ugyanúgy annyit fizettek a játékokért, amennyit gondoltok, nincs DRM és a befizetett összeg egy része jótékony célra megy.

Az oldalon 4 naponta kiemelnek egy alkotást, amit érdemesnek tartanak a figyelmetekre. A mostani a SpaceChem, melynek ajánlott ára 10 dollár (átlagban persze jóval kevesebbet, $1.86-ot fizetnek érte az emberek). 1 dollárnál kaptok kódot a Steam, Desura és GOG.com-os verzióhoz, ám ha kifizetitek az ajánlott árat, vagy annál többet, akkor kaptok egy három játékot tartalmazó csomagot, az előző ajánlott játékokból.

A bevételek 10%-a mindig az adott fejlesztőcsapat által választott jótékony célra megy. A SpaceChem-ért felelős Zachtronics Industries egy malária ellen küzdő alapítványt választott (Against Malaria Foundation)."A SpaceChem egy addiktív tervezős logikai játék, amiben gépeket kell építeni és szörnyekkel kell harcolni a tudomány nevében! Egy reaktor mérnök szerepébe kell bebújnotok, aki a SpaceChem-nek dolgozik, mely cég vegyi anyagok előállításával foglalkozik a határmenti kolóniák részére. Építsetek gyárakat, hogy átalakítsátok a nyersanyagokat értékes kémiai összetevőkké. Sorakoztassátok fel terveiteket, érjétek el a termelési kvótákat és éljétek túl az ütközeteket, amik a SpaceChem-et fenyegetik."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.10.04. 11:24
Ez ugy lenne jo,hogy osszefognanak filmesekkel es zeneszekkel is egy ilyen csomaghoz.
A jatekok elkiserve az idoszak legjobb indie filmjeivel es albumaival mar csabito lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SpyWeb
2012.10.04. 18:09
Egy kicsit elkéstetek a cikkel, mert már véget ért az aktuális Humble Bundle, a Gamestand-en pedig már nem a SpaceChem, hanem a Gnomoria van kint. DogTheDog, van olyan oldal is, amit te írsz: Groupees - itt főleg zenét adnak extraként a játékok mellé, illetve külön csomagban; Game Music Bundle - itt indie játékok zenéit szokták csokorba szedni; The Indie Face Kick Bundle - itt játékok voltak, de nem volt hosszú életű az oldal, most azt tervezik, hogy átalakulnak és független filmkészítők munkáit teszik közzé [LINK]. Végül ne feledkezzünk meg a másik két nagy oldalról sem: The Indie Gala és IndieRoyale.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog SpyWe...
2012.10.04. 18:42
Koszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!