iPon Hírek

Árat vág a Xiaomi a felsőkategóriában

Dátum | 2014. 10. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok körében a felsőkategóriát jelenleg két eltérő réteg alkotja. Vannak a nagy gyártók, akik teljesen az égbe szökött árakkal dolgoznak a csúcson, illetve egyre népesebb az a tábor, ahol a kínált hardver változatlanul kiemelkedő, de az elsődleges cél a piacszerzés, így a vételár jóval kedvezőbb. Ez utóbbi az a szegmens, ahol a távol-keleti vállalatok tanyáznak, ide értve az Oppót, a Meizut, a Xiaomit, a Zopót, a ZTE-t (Nubia széria) vagy éppen a Oneplust, ami az Oppóból kiválva próbál magának érvényt szerezni. Ezek a gyártók kivétel nélkül kínálnak olyan készülékeket, amik a csúcsra termettek, mégis viszonylag kedvező, felső-középkategóriás áron kelletik magukat. Amíg a Samsung, az Apple, a Sony, az LG és mások körében úgy lehet komoly sikert elérni, hogy minél több extrát zsúfol bele az adott gyártó a saját kütyüjébe, addig egy szinttel lejjebb már sokkal nagyobb szerepet kap az árverseny. Éppen ezért kellett most a Xiaominak is meghoznia azt a döntést, hogy még lejjebb viszi az árait.
Xiami Mi4
Elsőre ez talán furcsának tűnhet, mert a Xiaomi magasan vezeti a piacot az okostelefonjaival a kínai vállalatok körében – hiszen eladási számok tekintetében már a toplistás gyártókkal emlegetik egy lapon –, de a dolgok most egyre kedvezőtlenebbül alakulnak számukra, hiszen négyzetesen nő a versenytársaik száma. Kezdetben még legfeljebb a Meizuval kellett versenyre kelniük, most azonban már – ahogy a fenti lista is mutatja –, szép számmal akadnak legyőzendő ellenfelek. Ennek köszönhető az is, hogy most először az aktuális készülékeiknél kénytelenek faragni az árakon. Persze a felhasználók szemszögéből üdvözlendő a Xiaomi legújabb lépése, ha ennek a vállalat nem is igazán örülhet.
Xiami Mi Pad
Mi változik az árvágást követően? A Xiaomi elsősorban a Mi4 okostelefon, valamint a Mi Pad táblagép esetében érezte szükségesnek a változtatást, de végül nem álltak meg itt, és több termék ára is csökkent. A Xiaomi Mi 4 eredetileg nettó 325 dolláros áron került a boltok polcaira augusztusban, mostantól viszont már csak 295 dollárt fognak érte elkérni. Ez a mobil egy 5 colos Full HD kijelzővel van ellátva, Android 4.4 fut rajta, a sebességéről pedig egy Snapdragon 801 chip gondoskodik 3 GB-nyi rendszermemóriával karöltve. A 4K-s videózásra is képes géppel szelfizni is remekül lehet a 8 megapixeles előlapi kamera révén, és a 3080 mAh-s akkunak hála az üzemideje is kiemelkedő. Az Mi Pad tekintetében is hasonló a csökkenés mértéke, de itt az induló ár alacsonyabb volt. A Xiaomi első táblagépe az eredetileg kiszabott 240 helyett már mindössze 210 dollárba fog fájni (ezek az összegek szintén nettóban értendők). A Mi Pad egészen lenyűgöző grafikus teljesítmény birtokában van, a Tegra K1 révén, és más tekintetben sem lesz elhanyagolható a produktuma. Ez persze el is kél a tűéles képpel szolgáló 7,9 hüvelykes megjelenítő mellett, ami 2048 x 1536 képpontos felbontással operál. A tábla üzemideje is remek, ugyanis filmezés közben akár 10 óránál is tovább húzhatja, így utazások esetén is ideális társ lehet.
Xiami Mi In-Ear Headphones
Az árcsökkentési hullám még kihatott az olyan kiegészítőkre, mint a Xiaomi egyedi mikrofonos fülhallgatója, valamint a 10400 mAh-s kapacitással szolgáló külső akkumulátor, ami az áttöltést is támogatja. Ezek eleve igazán olcsók voltak, és bár itt nem tudni, hogy mennyit faragnak az áraikból, minden bizonnyal még jobb vételnek fognak számítani. Az árvágás nem kerülte el a televíziózás élményét növelő Xiaomi Mi Boxot sem, mely 65 helyett már csak 50 dollárt kóstál majd a jövőben. Ráadásul a világ legolcsóbb Ultra HD televíziójának kikiáltott Xiaomi Mi TV 2 esetében is még lentebb faraghatják az eredetileg kiszabott 650 dolláros összeget. Itt még egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen ajánlott fogyasztói árat céloztak meg. Mint az okostelefonnál és a tabletnél, az itt felsorolt árak is nettóban értendők.
Xiami Mi TV 2
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. nemlehet
2014.10.22. 11:59
Nagyon jó, nagyon jó Én Hongmi tulaj vagyok ami elvileg a "budget" telefonjuk de az is kiemelkedő. 42-es adózott ár mellett simán hozza egy Ascend p6 szintjét ami függetlenül 100k (volt akkor) Nagyon szeretnék egy Mi4-et vagy egy Mi Pad-ot. Szerintem a Pad lesz mert nagyon jó az ára és hát semmilyen tekintetben sem lehet rá panasz.
Amúgy a fülest is tudom ajánlani mindenkinek a Piston 2 a maga árkategóriájában kb verhetetlen hangminőségben. Nagyjából 50 dollártól indul az ami fel tudja vele venni a versenyt és ez nem csak szubjektív vélemény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bitangue
2014.10.22. 14:37
én sehol nem találtam meg $295-ért. tud valaki linket adni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zotya21 bitan...
2014.10.22. 15:23
énse látom annyiért

hol van 325 ért is akár ?
600 dollár körül van a holnapon is

kintről rendelve meg megvámolják akkor meg azért nem olcsó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Crytek01
2014.10.22. 15:29
Mi Pad kéne ha nem lenne a K1 fail benne.A túlzott melegedés miatt fps drop hegyek vannak a játékokban így bármennyire is jó "használhatatlan" netezésre meg vannak ezerszer olcsóbb alternativák!
Mi 4 meg best buy lenne ha nem lenne tégla!

Így maradok a jól bevált Xiaomi Mi2-nél!

Mi4 385$ Hirtelen ezt találtam legolcsóbbnak de ez csak a 16GB-os

Egyébként ezek szerintem belpiacos árak.Anno a Xiaomi Hongmi-t is 130$ os áron indították ami a boltok polcain 200-210$-t jelentett.És most is ezer év után még mindig csak 150-160$ belőle a legolcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tibike1993
2014.10.22. 15:56
"Oneplust, ami az Oppóból kiválva próbál magának érvényt szerezni" - nincs az kiválva....
Egyébként szép, meg minden, csak mire ideér, annyi + rájön, h nem éri megvenni. 120-130ért 1 év garival meg nem hiszem, h sok ember itt ezt venné mondjuk egy Galaxy S5el szemben

Crytek: Ezt te honnan vetted?? Mármint azt az fps drop hegyeket. Csak kíváncsiságból kérdem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Crytek01 Tibik...
2014.10.22. 17:02
Ettől hangos a net onnan meg a tulajok adják elfelé.

Ezért várom a HTC-t abban már Denver magos K1 esz hátha ott ér is majd valamit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tibike1993 Cryte...
2014.10.22. 17:20
Az Nvidia a mobil szektorban sose volt a "hűvös" SoCjairól híres Kétlem, h a Nexus 9 nem fog forrósodni, de ne legyen igazam!!!! Elég nagy órajelekkel dolgozik a Denver is, és ha ez párosul az Nvidiával... hajjajj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Crytek01 Tibik...
2014.10.22. 17:27
Ezért is írtam hogy várom az más lesz mint a mostani ,majd kiderül az user beszámolókról.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Assy77 Tibik...
2014.10.24. 12:12
Egy One Plus Sandstone Black 64GB verzió boldog tulajdonosa vagyok, 2 év EU garival biztosított szállítással ~105 ezer magyar forintomba került a telcsi. (sajna a nyomorul PP igen pocsékul vált. Majd egy 10essel drágább így hogy csak PP-vel lehet fizetni)
Teszem hozzá hogy úgy is 2 év a gari hogy root-olhatod, rom-olhatod a telót oda-vissza...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!