iPon Hírek

Arcfelismerés után gyümölcsfelismerés

Dátum | 2008. 08. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

A kettő közül elvileg az arcfelismerés a bonyolultabb, de mégis azt valósították meg előbb, kétségkívül a nagyobb érdeklődés és támogatottság miatt. A német Fraunhofer Institut azonban láthatólag úgy gondolta, hogy a élelmiszer-áruhazakban és piacokon legalábbis nagy jövője lehet a gyümölcsfelismerés technikájának is.

Maga az alapelv meglehetősen egyszerű: a technikával felvértezett mérleg lefényképezi magának az elé helyezett zöldségeket/gyümölcsöket, majd összeveti azokat az adatbankjában szereplő mintákkal; ezzel az eljárással különbséget tud tenni egyazon termény érett és éretlen változatai között is (pl. zöld banán és sárga banán).

Nem okoz gondot számára természetesen az sem, ha a nevezett termények műanyagzacskóba csomagolva elé, lévén azokon minden gond nélkül átlát. Az újításnak köszönhetően így nem kell bajlódni a mérlegeknél a különböző kódok beütésével sem, így mintegy 5-7 másodpercet spórolhatunk meg termény-mérésenként. Éljen a technika!

Jelenleg mintegy 300 ilyen mérleget tesztelnek Európa-szerte, de állítólag az USA-nak sem kell már sokat várnia.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mikloss
2008.08.04. 17:02
Már most se te magad méred a gyümölcsöt, hanem a kasszánál az eladó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2008.08.05. 02:19
Na meg inkább azért állsz sorban, hogy amíg vársz nézelődj és megkívánd amit odatesznek neked, ha van gyereked akkor a szeme magasságában természetesen csak csoki van, akkor azt már veheted is...stb. stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!