iPon Hírek

Archos ChefPad - a modern konyha kelléke

Dátum | 2013. 05. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ChefPad gondolata elsőre sok főzőcskéző háziasszonynak lehet idegen, de az Archos bízik abban, hogy idővel megérik erre a termékre a piac. Reményeik szerint el fogják fogadni az emberek, hogy manapság már a sütés-főzés is könnyebb lehet, ha egy tablet ebben a társunk.

A gyártók egyre többször emelik ki, hogy a konyhában is jól jön a segítő készülék - például az Xperia Tablet Z esetében taglalta ezt előszeretettel a Sony. Ám eddig az Archos gépezetéhez hasonlóval nem találkoztunk, ez ugyanis tényleg a konyhapultra termett. A vízhatlan, passzos szilikon tokba bújtatott készülék ellenáll majd a konyha okozta stressznek, az állvány pedig gondoskodik arról, hogy mindig a megfelelő szögben legyen a masina, így a kezünk is szabad marad.

A ChefPad 9,7 hüvelykes IPS Panelt kapott, mely az 1024 x 768 képpontos felbontásával a korábbi iPadeket idézi. A sebességről a RockChip RK3066 gondoskodik két 1,6 GHz-en járó Cortex-A9 magjával, valamint a Mali-400 MP4 grafikus gyorsítójával. Az 1 GB rendszermemória 8 GB-nyi tárhellyel karöltve képviselteti magát, amit egy microSD-vel bármikor megtoldhatunk, ha elfogyna a helyünk a sok szakácskönyv miatt. Az elkészült ételekről 2 megapixeles fotókat készíthetünk, ezeket pedig a 802.11 b/g/n Wi-Fi segítségével oszthatjuk meg másokkal.

Ám itt a puszta specifikációkon túl még elég fontos a szoftveres oldal is. Az Android 4.1 operációs rendszer több extra alkalmazást kapott. Ezek között a legfontosabb a Chef's Apps, mely szűri a több ezer alkalmazást, és segít nekünk abban, hogy megtaláljuk a legfontosabb tartalmakat: étel- és italrecepteteket, bevásárlási tippeket és főzős videókat. Valamint kaphatunk vacsora ötleteket, borválasztási javaslatokat, de akár zenei aláfestést is tud varázsolni a főzés mellé. Ám ezen túlmenően is sok mindent telepíthetünk, hiszen a Google Play Store sem hiányzik, így a korábbi alkalmazásainkat is használatba vehetjük. Az Archos különlegessége 210 dolláros áron kelleti majd magát a kereskedelmi forgalomban. A ChefPad megjelenésére valamikor júniusban fog sor kerülni, ha minden a terv szerint halad.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. nemlehet
2013.05.18. 18:48
Ez de bullshit.... Az ilyen felszereltségű, vagy még jobb B brandes tabletek (bár szerintem az Archos is B brand) fele ennyiért vagy még kevesebbért kaphatóak. Ez a hogyan adjuk el a sz*rt marketingelve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sediqwe
2013.05.19. 04:35
hát nem tom, nekem egy ilyen jól jönne de ha látnád hogy néz ki a ipadmini 1 - 1 nap után ... simán nem drága ... csepp és víz állóság kell ide, nem hardware
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nemlehet
2013.05.19. 10:33
Szerintem ez nagyjából csak a szilikon tok miatt cseppálló. Az kijelzőn keresztül nem fog beázni, egy ilyen szilikontokot meg kb 5-6 ezerért lehet venni. Nekem sima bőrtok van a tabletemhez, és simán használtam már szemerkélő esőben öntötték le kakaóval, ejtettem rá fél hamburgert és semmi baja. Nem maga az ötlet rossz, csak igazából nem adnak semmit ami indokolná az árat. Szar hardver, minimális programok, és egy szilikon tok. Ezért kellene dupla árat fizetni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2013.05.19. 16:50
105 dollárért nem nagyon kapsz 10 colos táblát, legalábbis használhatót biztos nem.
7 colost igen, de azok más árszinten mozognak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.05.19. 18:08
170 dollár körül van egy "ZS brand" tablet ilyen specekkel 0 kiegészítővel a dobozában. Nem értem mire a fanyalgás, ha a "B brand" némi ötletes extrával 210 dolcsi.

"B brand"ben keresve Cube akad 190 dolcsiért, de még mindig 0 extrával, és persze nem ajánlott fogyasztói áron, hanem szigorúan legolcsóbb kínai tucatmarket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sediqwe
2013.05.19. 19:22
210 nekem se tünik soknak, akkor lesz sok mikorra ide ér : mert akkor már euró, és nem 210 hanem 300 és felette lesz :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!