iPon Hírek

Archos GamePad, minden játékos álma?

Dátum | 2012. 09. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A gyártó következő táblagépe igen csak érdekes szerzemény lesz, nem is igazán egy tabletről van szó, hanem sokkal inkább egy kézikonzolról. Persze a neve is erre enged következtetni, de a felépítése az "extrákat" leszámítva épp olyan, mint egy mezei tábláé.

Na de nézzük mik is ezek az "extrák". Mivel ezt egy nagyméretű játékgépnek tervezték, így a vezérlésre nagy figyelmet szenteltek. Összesen 16 hardveres billentyű övezi a 7 hüvelykes képátlójú megjelenítőt, nyolc-nyolc mind a két oldalon, szimmetrikus elrendezéssel. A készüléken az Android 4.0 operációs rendszer fut, és ez is nagyban hozzájárul a tökéletességéhez, ugyanis ebben az Androidban kapott teljes támogatást a játékvezérlés, így lényegében egy megfelelően elkészített alkalmazás esetében teljesen jó lesz az irányíthatóság, és nem ütközünk kompatibilitási hibákba.


A játékokhoz azonban még egy fontos összetevőre van szükség, mégpedig egy izmos SoC-re. Itt a közlemény szerint két 1,5 GHz-es órajelen dolgozó Cortex-A9 mag, és egy MP4-es kivitelű Mali-400 grafikus egység lesz jelen, így szinte biztosra vehető a RockChip RK3066 jelenléte. A háttértár és a rendszermemória kapacitását nem hozták nyilvánosságra, ám vélhetően 1 GB-nyi RAM áll rendelkezésére, a tárhely pedig biztosan bővíthető lesz microSD-vel.

Fontos még megjegyezni azt is, hogy az újdonság megkapta a Google hivatalos licencét, így az Androidhoz tartozó Play Store elérését sem akadályozza semmi. Az Archos GamePad valamikor októberben kerül majd fel a boltok polcaira, az ára pedig 150 euró környékén alakul majd, ami viszonylag kedvező a egyelőre egészen ritka kompozícióért.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUFEUR
2012.09.05. 19:07
Azok az analóg gombok elég rosszak, már PSP-nek is egyik nagy hátránya volt. PS Vitánák még mindig nem jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.09.05. 20:48
HUFEUR:

Viszont van ketto is,ami azert valljuk be sokkal jobb mint az erintokepernyos megoldas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!