iPon Hírek

Árcsökkentéssel indítja az évet az Xbox One

Dátum | 2015. 01. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az ünnepi időszakban a Kinect nélküli Xbox One árát 399 dollárról 349 dollárra szállította le a Microsoft, meghatározott ideig. Ez a meghatározott idő január 3-án zárult le, amikortól a konzol hivatalos, ajánlott fogyasztói ára visszaállt 399 dollárra. Ez azonban nem tartott sokáig: az észak-amerikai hardver- és szoftvereladásokat összesítő NPD Group legfrissebb, kedvező beszámolója után a Microsoft mától ismét 349 dollárra vitte le a masina árát, és ez az ár érvényes mostantól - legalábbis elméletileg - Európában is. A hivatalos kommunikáció szerint ez továbbra is csak egy promóció, nincs arról szó, hogy véglegesen megvágnák az Xbox One árát, de persze mindannyian tudjuk, hogy ez a "promóció" addig fog tartani, amíg továbbra is sikerül eladásokban havi szinten megelőzni a PS4-et - legalábbis az Egyesült Államokban. Bejött az ünnepi szezon Észak-Amerikában ugyanis a november után a decemberi hónapot is megnyerte az Xbox One, vélhetően az agresszív árazásnak, a komoly bundle-öknek, a Call of Dutynak és Halo: The Master Chief Collectionnek köszönhetően. Ennek örömére a Microsoft elárult egy-két érdekességet. 2014-ben az Xbox 360 vált a legtöbbet eladott hetedik generációs konzollá az Egyesült Államokban, és az év során a felhasználók majdnem 8 milliárd órát töltöttek valamilyen Xbox 360-as vagy Xbox One-os alkalmazás futtatásával világszerte - ez 50%-os növekedés 2013-hoz képest. Ezen kívül az Xbox One-ra több szoftvert adtak el az ünnepi szezonban, mint PS4-re vagy Wii U-ra, és az Xbox-tulajdonosok többet is játszottak november 24. január 3. között, mint korábban bármikor az Xbox történelmében. Csak a Halo 5: Guardians többjátékos bétájában több mint 18 millió meccs ment le eddig.
A jövő: Windows és Xbox együtt Az biztos, hogy valamire készül a Microsoft, ami közelebb hozza egymáshoz a Windowst és az Xbox One-t. Utóbbi persze megkapja majd a Windows 10 operációs rendszer egy változatát, de a Microsoft jövő heti Windows 10: The Next Chapter néven megrendezett sajtótájékoztatóján Phil Spencer, az Xbox nagyfőnöke is színpadra lép, ami azt sugallja, hogy ennél azért többről van szó. Spencer az utóbbi időben többször is hangoztatta, hogy komoly terveik vannak a játékokkal a Windows 10-en. Többek között a lent látható, most megjelent 2015-ös előretekintésében is elhangzik ez, mint ahogy egyébként az is, hogy még az év első negyedében megkapjuk Xbox One-on a régóta ígért screenshot funkciót.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. maxpapa
2015.01.16. 16:28
Igen,de nem csak ők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2015.01.16. 17:21
Ha valaki ellenállhatatlan késztetést érez aziránt, hogy kirakja ide a dual screen háttérképét, azt szépen megkérném, hogy kattintható thumbnail formátumban tegye.

Szóval:
http://postimage.org/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CyberPunk6...
2015.01.16. 18:19
Ezeknek a károgásoknak az első szállításoknál még volt értelme, mert tényleg nem lehetett tudni, hogy mennyi áll raktáron és mennyit adtak el, de ennyivel később már csak nem rendelik ezeket a mennyiségeket úgy, hogy az előzőt sem adták el a boltok.
Vagy szerinted valami raktárnak adják el, és csak gyártják és gyártják miközben senki nem veszi?

Az hogy a leszállítottat adják meg maximum annyit jelent, hogy valójában majd két hónap múlva lesz ennyi a háztartásokban és kész.

Egyébként ők csak ezeket a számokat ismerik pontosan, a többi begyűjtése maximum hozzávetőlegesen lenne lehetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gab78
2015.01.16. 23:25
Ebből a nagy összevonogatásból akkora bukta lesz mint a huzat, lesz egy valami ami aztán semmire se lesz jó! Így van ez a multifunkciós hiperszuper konyhai gépekkel, minden szépet és jót mondanak róla, de végül kiderül, hogy semmire sem jók igazán!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gorder gab78
2015.01.17. 08:04
Én speciel alig várom az összekapcsolást.
Xbox, és WP felhasználóként, már most is élvezek néhány különlegességet, amelyeket mondjuk más platformok használói nem feltétlen érnek el. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de amelyek eleddig léteznek már, azok nagy könnyítések ezen készülékek használói számára, akár financiális szempontból is.
Nem beszélve arról, hogy a közös platform használata miatt, ezen dolgokkal kapcsolatban minden információ az orrunk alá van dörgölve, hogy tudjunk róla, míg esetleg más rendszereknél, ha van is ilyen lehetőség, lehet talán lassabban jut el a felhasználóikhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6... gab78
2015.01.17. 10:55
Mondjuk érdemes lenne utánanézned, hogy miről is van szó. Volt erről egy MS előadás a neten tuti megtalálod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mikej95
2015.01.17. 11:38
Nem igazán értem, hogy hogyan tervezi az M$ összevonni a PC nevezetű multifunkciós platformot, egy limitált képességű szándékos korlátozásokkal tli célgéppel. Azt a videót valaki belinkelhetni hogy mégis hogy gondolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. madcaptain
2015.01.18. 00:50
Nagyon afelle mennek hogy a hardveren nem keresnek semmit, ergo a szoftverbe nyomjak a penzt.

Vagyis akar Win10-ben akar lehet hivatalos Xbox emulator is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cooley mikej...
2015.01.18. 01:52
Úgy, hogy lesz egy nagy szoftver, és minden platformra csak azok a funkciók kerülnek az odaszánt oprendszerben, ami oda kell, viszont így minden, ami megmarad mindegyik platformon, az egy és ugyan az, nem kell 26 felé programozni, nem kell külön rendszert megszokni mindegyik eszközön, a Microsoft fiókon keresztül minden felhasználó adat szinkronizálódik (OneDrive), így bármilyen adatodat elérheted bármelyik platformról, bármikor, bárhonnan, az appokat mindegyik platformra megkapod, és azok adatai is szinkronizálódnak, és még lehetne sorolni az előnyöket. Én már azt is imádom, ahogy a Win8.1 és a WP8.1 kapcsolódik egymáshoz. Tűkön ülve várom, hogy milyen lesz a 10, főleg mobilra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SzAdamAndy
2015.01.18. 10:00
Akkor most itthon is olcsóbb lesz a XBONE?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Riddick77
2015.01.18. 10:44
Mivel ,rendszeresen gyenge a forint,ezért sokszor nem is lehet normálisan érezni ,ha valaminek esik az ára. De,előbb utóbb mindenhol olcsóbb lesz az XBOXONE ,ahogy olcsóbb lesz a gyártása is. Remélem megérjük,hogy eurónk lesz valamikor,és nem azt kell nézegetni a webshopokban is ,hogy miért megy fel egy termék ára hetente.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!