iPon Hírek

Arctic F PWM: új rendszerhűtő ventilátorok

Dátum | 2009. 08. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Arctic Cooling újabb termékeket dobott piacra, amelyek ezúttal nem a processzorhűtők piacát, hanem a rendszerhűtők egyre bővülő szegmensét célozzák meg. Az újdonságok az Arctic F PWM típusjelzést viselik és tulajdonképpen egy komplett termékcsaládot alkotnak. Ezek a ventilátorok nem összekeverendőek a korábban piacra dobott Arctic F Pro PWM ventilátorokkal, azok ugyanis eltérő specifikációkkal rendelkeznek. A friss megoldások esetében egyébként szintén van PWM támogatás, azaz a termékek fordulatszáma a rendszer pillanatnyi terhelésének és hőmérsékletének függvényében a megadott fordulatszám-tartományban dinamikusan változik.


Visszatérve a friss jövevényekre, az új termékcsaládban 80 mm-es, 92 mm-es és 120 mm-es átmérőjű ventilátorokat találunk, így mindenki megtalálhatja a számára és rendszere számára legoptimálisabb választást. A folyadékcsapágyas kivitellel rendelkező termékek alacsony zajszinten üzemelnek és el vannak látva a PST (PWM Sharing Technology, azaz PWM jel-megosztó technológia) támogatással, amelynek köszönhetően akár 5 darab ventilátort is köthetünk hozzájuk, amik mind a megosztott PWM jel alapján azonos sebességgel üzemelnek majd. Az új ventilátorok specifikációit és árait az alábbi kis táblázatban összesítettük.


A neves svájci gyártó az Arctic F PWM ventilátorokra hat év garanciát vállal. A termékekkel a közlemény szerint a jövő hónap elejétől kezdve találkozhatunk majd kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. gylovag
2009.08.30. 21:53
VISSZA A HIRHEZ

Ezt a fajta zajszint meghatározást még nem hallottam. A dB inkább megfelelő lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bandee1219
2009.08.30. 22:18
Ez a "hangosságot"/hangerőt, a dB pedig hangnyomást jelöli.
Lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Sone

Tehát olyan 25-30 dB, ami nem olyan halk azért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pjszilard
2009.08.31. 00:42
Olyan hasznos a Sone db heylett mint a PMPO W helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SalamonSza...
2009.08.31. 12:44
1 Sone = 40 dB

Tehát a 12 cm-es 1350 RPM-en 20 dB, ami teljesen átlagos hangerő ventilátoroknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!