iPon Hírek

Arctic MX4: új, prémium kategóriás hővezető paszta

Dátum | 2010. 09. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A minőségi, megfelelő hűtőteljesítményű hűtő önmagában még nem garancia a sikerre, legyen szó GPU vagy CPU hűtéséről. A különböző gyártók régóta végeznek fejlesztéseket annak érdekében, hogy hatékony hővezető pasztát kínálhassanak termékeikhez, amelyek jelentősen javítják a hűtés hatásfokát azáltal, hogy jelenlétükkel a CPU/GPU felülete és az adott hűtő talpazata között a lehető legjobb hőátadást biztosítják. A legfrissebb újdonságot ezúttal az Arctic szállítja, ami néhány héttel ezelőtt módosította nevét Arctic Cooling-ról Arcticra, az Arctic Cooling nevet pedig már csak a hűtőkkel foglalkozó divízió alkalmazza.


A gyártó által kifejlesztett újdonság az Arctic MX4 típusjelzést kapta és az előzetes tesztek szerint igen-igen jól teljesít: egy augusztusi, a PC Games Hardware munkatársai által elvégzett teszt szerint a 11 megvizsgált hővezető paszta közül az MX4 lett a legjobb. A prémium kategóriás hővezető paszta alacsony termikus ellenállással bír, azaz jól vezeti a hőt, de fémport nem tartalmaz, így nem kell attól félni, hogy alkalmazásával nem kellő odafigyelés esetén rövidzárlatot okozhatunk a rendszerben. A speciális paszta a gyártó szerint könnyedén felvihető az adott CPU vagy GPU felületére és alkalmazásával észrevehetően javul az adott hűtő hatásfoka.

Az Arctic MX4 két év garanciával kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 7,45 euró. A gyártó mind átlagfelhasználók, mint tuning mesterek számára ajánlja új portékáját.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. hollosiatt...
2010.09.14. 10:42
na végre hogy megalkoták majdnem a legjobbat veszekis belöle nemsokára viszont kicsit drága de tojunk rá és majd olcsob lessz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2010.09.14. 11:59
A gyártó mind átlagfelhasználók, mint tuning mesterek számára ajánlja új portékáját.

Idehaza én ezt erre módosítanám:

A gyártó mind átlag és profi tuning mesterek számára ajánlja új portékáját.

Amugy télleg jóféle paszta... + kinek mi a drága ?

A hőre lágyuló hővezető/hőátadó kutyulmányoktól kéne már leszokni ... inkább mellékeljenek ilyen pasztát dobozos proci mellé .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. or!on
2010.09.14. 17:46
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mégis mennyi ideig marad ez hővezető paszta... Baromira nem tudom díjazni amikor egy Mx2 vagy mx3-mal felvértezett gépet 8 hónap múlva megint szét kell szednem, mert a nagy AC paszta egész egyszerűen már nem teljesít szolgálatot. 8 hónap alatt 7-10 fokot romlik a hővezetése egy komolyabb procin és/vagy vga-n. Ez egyszerűen szerintem nevetséges... Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ha egy gamer laptop-ot kenek meg vele, akkor fél év után kővé dermed, mert hát a laptop-on játszanak és az alkatrészek 80°C felett vannak ilyenkor... A szarnak mondott folyós 200Ft-os paszták meg 4°C-al tudnak csak kevesebbet induláskor az AC-hez képest, cserébe viszont 1 év múlva is jók még. Az ezüstpasztákat meg el kell felejteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rider15
2010.09.15. 21:27
Or!on, erre három szóban válaszolok egy idézetben.
"két év garanciával"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hollosiatt...
2010.09.16. 09:39
kinek mi a drága ? 7,45 euró hát ezt az összeget hahonlisd a mx 2 höz pl. vagy a 3 hoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!