iPon Hírek

Arculatot és nevet vált a Samsung alkalmazásboltja

Dátum | 2014. 06. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A napokban számolhattunk be arról, hogy egyre nagyobb a Windows Phone Store-ban az alkalmazások felhozatala, és egyben a piactér látogatottsága is nő, de ugyanez igaz az Amazon Appstore-ra és még a BlackBerry App Worldre is a Google Play Store és az Apple App Store mellett. Azonban nem minden alkalmazásboltnak megy jobban a sora, mint korábban.
A múlt,
A Samsung saját megoldása például nagyon úgy fest, hogy megállíthatatlan mélyrepülésben van. A népszerűség növelése érdekében éppen ezért hamarosan nagyon komoly átalakításra fogják a piacteret, ami kiterjed a névre, az appbazár grafikus felületének vonalvezetésére, és még a hozzá tartozó alkalmazásra is. A nagy átalakulásra július elsején kerítenek sort - derült ki a dél-koreai vállalat rövid közleményéből. A jelenleg még Samsung Apps névvel illetett áruház a jövőben GALAXY Appsként folytatja a pályafutását. Sajnos arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy milyen lesz az új dizájn, és látványtervekkel sem szolgáltak, de vélhetően igazodni fog majd a TouchWiz felhasználói felülethez, avagy a táblagépeknél használatos Magazine UX-hez.
és a jövő.
A GALAXY Apps név egyébként meglehetősen érdekes választás a Samsung részéről, de nem kizárt az sem, hogy ez már egy utalás arra, hogy hamarosan egy másik alkalmazásboltot is nyitni fognak. Miről is van szó pontosan? Nos a GALAXY márkanév egyértelműen az Androidra jelent utalást, ám a Samsung Apps korábban amolyan vegyes felvágott volt a támogatott rendszerek tekintetében. Az androidos programoknak csak másodsorban adott otthont ez a piactér, a Bada OS számára viszont ez volt az elsődleges felület. Mivel a Bada OS mostanra teljesen a múltba veszett, talán az alkalmazások is eltávolításra fognak kerülni. Igen ám, de időközben a Samsung megint bemutatott egy másodhegedűs platformot a Tizen alakjában testet öltve, aminek a korábbinál már sokkal fontosabb szerepet szán a vállalat. A Tizen már jelen van, illetve lesz a jövőben fényképezőn, okostelefonon, televízión és még sok más eszközön is, és eléggé furcsa lenne, ha ezeknek a GALAXY Appsra kellene csatlakoznia a különböző programokért.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. LechooEdy
2014.06.27. 20:59
Fuuuuuu... Már a wc papír is Galaxy. miért nem lesz a Samu maga is Galaxy nevű. (Értsd a poént).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. myckie2 Lecho...
2014.06.27. 21:51
Apple-nél minden iValami, Samsungnál meg Galaxy. Az elnevezéssel nincs is probléma, csak a létjogosultsága megkérdőjelezhető a Play Store mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.06.27. 22:28
Gondolom forkolni akarják a google app store-t. Amazonnak bejött a saját bolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. I.Jozsef83
2014.06.28. 09:15
Inkább azon lennének , hogy az ujabb androidoKatt több telefon megkaphassa , minél több - de neeem ...nehogy jobb legyen tulajoknak , mocskos egy banda ez a SAMSUNG
Vegyé másikat alapon ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun
2014.06.28. 09:39
Tizen - Mi a ráknak????
Samsung apps - Ezis minek????
Android+AppStore, ennyi, kész, vége, mert mindenre bőven elég!
Ideje lenne lerakni a füves cigit samuéknál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. expander
2014.06.28. 10:58
Android és Samsung mi a ráknak????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aryanis83
2014.06.28. 12:18
miért kell ezt erőltetni..egy felmérésből kiderült, hogy a kutya nem használja a samsung appokat: http://www.engadget.com/2014/04/23/shocker-nobody-uses-samsung-bloatware/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. myckie2
2014.06.28. 17:35
I.Jozsef83 mert mihez kell neked annyira a frissítés? Mond már meg nekem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jamborka
2014.06.29. 12:18
Egy 1200-es lada is mindenre, elég, mégsem azt látom, hogy mindenki azzal furikázna. Miért baj az, ha van választék? nem kötelező Samsung telefont venni, van 1000 féle másik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!