iPon Hírek

Areal - Készül a S.T.A.L.K.E.R. szellemi utódja, itt az első botrány (FRISSÍTVE)

Dátum | 2014. 06. 25.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

Az Areal egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol egy Metamorfit nevű anyag, ami egy meteoritból származik, elterjedt és mindent megfertőzött. Ennek hatására az emberek egymást kezdték eltenni láb alól, a vérontás mindennapossá vált. Ez a történet kiindulópontja, innentől viszont mi alakítjuk a sztorit, nincs jó/rossz erkölcsi rendszer, saját belátásunk szerint cselekedhetünk. A játékmenet alapja a lövöldözés lesz, de különböző járműveket is irányíthatunk, illetve a Metamorfit segítségével felturbózhatjuk képességeinket. A megjelenés PC-re, Mac-re, Linuxra, PS4-re, Xbox One-ra és Wii U-ra várható jövő szeptemberben, a kitűzött cél 50 ezer dollár (~11 millió Ft), egy nap alatt ebből már 20 ezer (~4,5 millió Ft) össze is gyűlt. További részleteket a játék Kickstarter oldalán találhattok.
A S.T.A.L.K.E.R. játékokat eredetileg a GSC Game World készítette, később innen kivált dolgozók alapították a Vostok Games-t (Survarium) és a 4A Games-t (Metro sorozat). No, máris érkezett egy vád, miszerint hamis az az állítás, hogy az Areal-t korábbi S.T.A.L.K.E.R. fejlesztők készítik (a Kickstarteren ugyanis ez a fő reklám fogás). Joe Mullin, a Vostok Games egyik tagja a Survarium fórumán, az Areal-lal kapcsolatos témához ezt írta: "Értesítettük a GSC ügyvédeit ezzel a csaló állítással kapcsolatban, miszerint ők a Stalker és a Metro Last Light fejlesztői. Kérlek tegyetek meg mindent, hogy tudassátok az emberekkel: ezek az állítások hamisak." Kíváncsian várjuk a fejleményeket, ha bármi új infó érkezik, azonnal szólunk. FRISSÍTÉS: A West Games részéről még mindig nem reagáltak, de a Vostok Games PR és marketing menedzsere, Oleg Yavorsky elmondta a saját (és ezáltal stúdiója) véleményét a VG24/7-nek:
"Értsétek meg, hogy a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztése közben eltelt évek során szó szerint több száz ember került kapcsolatba a munka bizonyos részeivel, béta-teszterektől kezdve egészen fegyver modellezőkig (...) Sokan csak azért jöttek pár hónapra a stúdióhoz, hogy beírhassák a portfóliójukba, hogy 'S.T.A.L.K.E.R. fejlesztés'. Sokszor megtörtént, hogy ezek az emberek később azt állították, hogy fő fejlesztők voltak a játék mögött (mert ezt magunktól nem tudnánk, igaz?). Mégis a legnagyobb bajom, hogy a West Games a S.T.A.L.K.E.R. bizonyos jeleneteit és készleteit mutatja be sajátjaként, ami azon felül, hogy illegális, még helytelen is. Gondolom mindezt azért, hogy extra figyelmet kapjanak a közvéleménytől (ami sajnálatosan működik is), de aki fent van a Kickstarteren, az figyeljen oda."
Egyre kíváncsibbak vagyunk a West Games hivatalos közleményére. Az tény, hogy több koncepciókép, amit az Aeral adatlapján feltüntettek, évekkel korábban már látható volt a S.T.A.L.K.E.R.-rel kapcsolatban, de mi azt is el tudjuk képzelni, hogy az egész csak egy nagy félreértés. Az meg, hogy ezzel hívnák fel magukra a figyelmet, nem valószínű, hiszen miért rontaná saját hitelét a stúdió? A gyűjtés jelenleg 25 ezer $-nál tart, tehát jócskán belassult az eddigi tempóhoz képest, ami nem csoda, hiszen több oldalon is olvashatók a vádak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Ricco88
2014.06.25. 14:01
Figyeltem hozzászólásaidat,te rettentő nagy troll vagy, de megnevettetsz mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Joga73
2014.06.25. 14:34
50.000 picit kevésnek tűnik egy ilyen volumenű játék fejlesztésére, de talán pont ennyi kell az utolsó simításokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bruce_prin...
2014.06.25. 19:37
Ezek az ukrán játékok (talán tőlük tanult a ubi is) sosem úgy sikerülnek ahogy azt "elképzelik" a fejvesztők, de sosem ők a hibásak.
Még jól jöhet, hogy mégsem stalker/metro fejlesztők a srácok, mert azok már bizonyították jobbak lennének kombájn sofőrnek, vagy bárminek, csak nem játékfejlesztőnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. KatonaKM
2014.06.26. 06:26
Rendkívül lebilincselő és egyedi alaptörténet, izgatottan várom a cselekmény kibontását egy vonaljegyre felírva. Ki ad pénzt erre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2014.06.26. 14:40
Kíváncsi vagyok, hogy a perköltségeket is a Kickstarter-en fogják-e összeszedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. erpy
2014.06.26. 17:34
Másik forumon irtam hasonlót, nem másolom át szóról szóra.

Szóval nem érzem szükségességét, hogy mindig remake-t, esetleg szellemi örököst csináljanak egy játéknak.
Mindig lessz valaki aki jogi utra tereli az ilyen dolgokat.

A szellemi örökösnek kikiáltott játékok se azt adják amit kéne
Pl a Stalker esetében ott a Survarium, ami csak egy gyenge multi fps

Aki nosztalgiázni akar, tolja végig a 3 Stalker részt, vagy ha újra vágyik, akkor ott a Lost Alpha. Egy ideje standalone. Gyak ez az eredeti Stalker SoC, mert a modder team visszarakta azokat, amit anno a GSC kivágott belöle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. deefun
2014.07.16. 10:27
Ezt a fórumot azért érdemes átolvasni mielőtt valaki nagylelkűen felajánlana néhány dollárt.

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!