iPon Hírek

Arizona betiltaná a globális felmelegedést

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Persze nem magát a jelenséget, csak minden olyan törvény vagy rendelet hatályba lépését az állam határain belül, amelyek azzal kapcsolatosan szabályoznának, írnának elő, vagy tiltanának bármit is. Elsősorban természetesen a szén-dioxid kibocsátási limitektől kívánják megvédeni magukat.

Mindez persze annyiban nem meglepő, hogy az államban republikánus többség uralkodik. Ők maximálisan egyetértenek azzal a nézettel, miszerint maga a globális felmelegedés létező jelenség ugyan, ám az emberi tevékenységnek ehhez semmi köze (vagy csak elhanyagolható), miután a Föld már számos felmelegedési és lehűlési cikluson esett át az eddigi története folyamán, és a jelenleginél sokkal komolyabb felmelegedések is voltak már a múltban, amikor pedig emberi ipari tevékenység még nem is létezett.

Éppen ezért, meglátásuk szerint minden ilyen jellegű kampányolás humbug, és ők ehhez nem hajlandóak asszisztálni - azt meg végképp nem engedik, hogy erre hivatkozva korlátozzák az állam ipari és gazdasági fejlődését. Ennek természetesen nagyon örülnek az állam ipari vezetői, és valamelyest még a lakosság is jól járhat, mivel a korlátozások kijátszásával elkerülhetik az abból fakadó villanyár-emelkedését is.

Mi több, a törvény életbe léptetésével akár bíróságon is szembeszállhatnak az Obama-kormány tervezett rendeletével, amely éves szinten és fejenként mintegy $1.600 költséget róna az amerikaiakra a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, amennyiben az is elfogadásra kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. mtrx220
2009.06.26. 16:27
VISSZA A HIRHEZ

én inkább a háborút tiltanám be, ha már be kellene tiltani valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2009.06.26. 16:42
Arizona olyan meleg, hogy mai igények szerint csak jelentős pocsékolás árán lakható.

Innét fúj a szél Arizona esetén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. charpy
2009.06.26. 20:45
A cím szándékosan rosszul van megfogalmazva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2009.06.27. 00:06
Tiltsuk be az Egyesült Államokat. Ők a legfőbb okai a globális felmelegedésnek. Az áram szinte ingyen van, úgyhogy használják is ezerrel, az amerikai autók meg sem állnak 25 kiter/100-as fogyasztásig...

Menjenek a 'csába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kabos
2009.06.27. 05:46
Sajnos a törvény tervezetett elfogadták ( Péntek.Jun.27) ami egy 1200 oldalas ado tervezet szinte mindenre adot vethetnek ki amire ráeröszakolják hogy energia pocsékolás. ehez csatoltak egy 300 oldalas kiegészitött melyett senki nem láthatott mielött megszavazták, gondolom abban lesz az igazi lényeg. Ujjabb ado a népre''

Attol félek mi hasonlo cipőben járunk az ingatlanadóval, addig csürik csavarják mig nagyon ráfázzunk.

Amerikában sem a néppel van a baj csak a kormánnyal. ugy élnek ahogy rálettek szoktatva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.06.27. 09:53
Igen vagy nem? A hozzászólások azt mutatják, hogy ki így, ki éppen fordítva értelmezi a cikket. Én az alább idézett mondatok szerint értettem a dolgot:

"Elsősorban természetesen a szén-dioxid kibocsátási limitektől kívánják megvédeni magukat."

"Mi több, a törvény életbe léptetésével akár bíróságon is szembeszállhatnak az Obama-kormány tervezett rendeletével, amely éves szinten és fejenként mintegy $1.600 költséget róna az amerikaiakra a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, amennyiben az is elfogadásra kerül."

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.06.28. 00:04
Én pedig követelem, hogy húzzunk üvegburát Arizona állam fölé! Amennyiben mindenki megfullad, akkor nekünk volt igazunk és nem nekik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!