iPon Hírek

Arkham City - A méret a lényeg!

Dátum | 2011. 02. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Rocksteady eldicsekedett vele, hogy a Batman: Arkham City játéktere csaknem ötször akkora lesz, mint az őt megelőző Arkham Asylum-nak volt. Ettől függetlenül a széria nem fordul át nyílt terepes sandbox játékba, de a fejlesztők nem is fogják majd túl szorosan a kezünket. A rendező Sefton Hill a GameSpotnak adott interjújában kiemelte, hogy nem csak azért csinálták ekkorára, hogy szimplán nagy legyen.

"Az Arkham Asylumnál az volt a célunk hogy feszült, nyomasztó atmoszférát alakítsunk ki azzal, hogy bezárjuk Batmant az őrültek házába és lehetővé tegyük Jokernek, hogy mindezt fokozza. Az Arkham Cityvel mindezt a következő szintre emeljük. A játékosoknak óriási mozgási szabadságot adtunk, de úgy, hogy emellett is fogják érezni a rájuk nehezedő iszonyatos nyomást, amikor szembe kell nézniük a kihívásokkal."

"A játékosok bárhova elmehetnek bármikor, de mindig világos lesz előttük az út, hogy hova is kéne tartaniuk, ha követni akarják a sztorit. Ha felfedezitek a várost különböző mellékküldetéseket és titkos helyeket találhattok, részt vehettek utcai harcokban, ha a bajt keresitek, nem kell sokáig kutakodnotok."

Arkham városa egy hatalmas börtön lesz, ahol csak egyetlen szabály van: "Ne szökj meg", de a helynek kiforrottak a saját törvényei. Tele van pszichopatákkal és különösen veszélyes bűnözőkkel, a játékosoknak valóban meg kell tanulniuk úgy viselkedni mint a Dark Knight, ha túl akarnak élni egy ilyen helyen.

A történet 18 hónappal az első epizód befejezése után veszi fel a fonalat, így ha játszottatok az első résszel, sok ismerős dologgal találkozhattok majd majd. A korábbi börtönőr, Quincy Sharp lesz például Gotham polgármestere, ő felelős a börtön/elmegyógyintézet egész városrésszé való kibővítéséért. Arkham City sötét "felvigyázója" pedig Hugo Strange lesz, vele tavaly decemberben jött egy látványos trailer is.

Kétarc és Joker lesz szintén sztár szerepben "tündököl" majd, de ott lesz majd a finom mozgású Macskanő is, aki Batman oldalán fog sündörögni. A bőregér kap pár új kütyüt is, ezek a denevérkarom (Bat Claw) és az adás követő (broadcast tracker) lesznek. Hősünk egyszerre két ellenféllel is képes lesz majd harcolni, valamint ki tudja majd védeni a lövedékeket is. További jó hír, hogy csodaövének játékszereit már csata közben is használhatja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Sarkadi
2011.02.02. 21:01
Az első örök kedvencem marad és az eddigiek alapján ez is remek lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2011.02.03. 07:35
biztos jó lesz, de már megint a számok bűvöletébe csalogatják az embert, mihez képest is 5x akkora? egy apró szigethez képest, aminek kábé a 10%-a bejárható...ez azért egy városhoz képest nem valami nagy, ha azt nézzük...területre lehet talán fele akkora mint hajdúszoboszló, ahol lakok... jó lehet, hogy van mit bejárni...de ilyennel dicsekedni az olyan, mintha a nagypálya készítőket semmibe vennénk, rockstar, valve mmorpg-t gyártó cégek mint pl a blizzard stb....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pynyo
2011.02.06. 15:11
Hát szerintem ez megint csak egy elcseszett játék lesz,akár csak a többi megjelenő,és megjelent új gémek közül.Lassan már én se fejlesztek tovább gépet mert már nincs értelme,mert a nagy játék gyártó cégek is átgagyiznak a nyereségért és egy nagy rakat f...st fejlesztenek sajnos rendszeresen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!