iPon Hírek

ARM + Android > Atom + Win7 ?

Dátum | 2009. 06. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Fajsúlyos elismerést kapott az ARM-processzorok és a Google Android platformjának páratlan párosa a Gartner két elemzőjétől, akik bár rámutattak arra is, hogy van még mit fejleszteni, összességében rendkívül elégedettek ezzel a csapattal.

A Computex alkalmával bemutatásra került Androidos készülékekkel szerzett tapasztalataik alapján ugyanis teljesen biztosak benne, hogy nagy jövő áll az ilyen gépek előtt - főleg, ha az Androidot sikerül megfelelően hozzáigazítani egy netbook nagyobb képernyőjéhez és sokrétű funkcióihoz, valamint az ARM processzorokat felvértezni például erős Flash-támogatással is.

Christian Heidarson és Ben Lee külön kiemelték, hogy például az ARM-on működő Android még az Atommal hajtott Windows 7-et is lekörözte és jóval válaszkészebbnek bizonyult az amúgy alacsony teljesítményűként ismert processzorokon, mint riválisa a valamivel azért erőteljesebb Inteleseken. Munkabírás terén tehát nincs probléma, az alap teljesen jó, csak a felépítményen kell még csiszolni egy kicsit. (Azért mi hozzátennénk, hogy a két rendszer teljesen másra készült, fényévekre vannak egymástól, így nem nehéz ezt elérni)

Ennek jegyében emlékeztettek arra is, hogy önmagában a teljesítmény még nem minden, mivel a vásárlók kiegyeznek akár csekélyebb teljesítménnyel is, ha cserébe ismerős és könnyen kezelhető rendszert kapnak. A kezelhetőség kérdése pedig valóban a Linux egy régi problémája, de ha ezen sikerül túllépnie, akkor már valóban eséllyel láthat neki a világhódításnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!