iPon Hírek

ARM: több, mint ötvenféle pala PC készül

Dátum | 2010. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A pala PC-k piacán egyelőre még nem sok versenyzővel találkozhatunk, de a nem is oly távoli jövőben ez a helyzet elég komolyan meg fog változni. Az első “slate”, azaz pala PC az Apple műhelyéből érkezett, amely az iPad nevet kapta, és amelynek egyelőre csak a formális bejelentésére került sor, magát a készüléket kereskedelmi forgalomban még egy jó ideig nem lehet majd elérni.


Az ARM globális mobil számítástechnikai részlegének ODM igazgatója, Roy Chen meglehetősen érdekes dolgokról számolt be, már ami a pala számítógépek piacát illeti. Chen szerint az idei év harmadik negyedévében rengeteg pala PC kerülhet forgalomban, amelyek jelenleg is készülnek a különböző ismert és kevésbé ismert partnerek műhelyeiben. A tervek szerint a több, mint ötvenféle pala PC nagy része először Kínában debütálhat majd, és onnantól kezdve, ha lassan is, de fokozatosan elérhetővé válnak a világpiac számára is. Az iPad-szerű készülékek első körben a mobiltelefon szolgáltatók kínálatában jelenhetnek meg az idei év második negyedévében, akiktől valószínűleg hűségnyilatkozattal kombinált előfizetés megkötése után szerezhetjük majd meg a termékeket.

 


Napjainkban már egy iPad rivális készülékről tudhatunk és ez nem más, mint a HP Slate, ami a fenti videón is látható. A készülék Windows 7 operációs rendszert futtat majd és képes lesz a Flash tartalmak, illetve az AIR alkalmazások kezelésére is, ami az iPad esetében sajnos nem mondható el, de folyamatosan kritizálják is emiatt az Apple készülékét. Egy hasonló készülék a Dell-től is érkezik, ám ez már kisebb, mindössze 5 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz majd és a Mini 5 nevet fogja viselni. Egyszóval úgy tűnik, hogy Chen egy cseppet sem túlzott, amikor azt mondta: „2010 a pala PC-k éve lesz”.

A pala pc-k piacán az Nvidia és az ő második generációs Tegra platformja is jó eséllyel indul, mivel az iPad ellenfeleinek túlnyomó része ezt a platformot alkalmazza majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kistrojak
2010.03.12. 13:56
Nekem volt egy Motion M1300-as "tábla" pc-m (tabletpc) amit én nagyon nagyon szerettem és még mindig azon vagyok hogy beszerzek mégegyet!
Aki egyszer a kezébe fog egy ilyen gépet és használja mindennaposan az tutira meg fog velük barátkozni, könnyű kezelés, kis méret... Legjobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csigabigaf
2010.03.14. 03:17
palapc
palapc
palapc
palapc
palapc
palapc
palapc
palapc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!