iPon Hírek

Áron alul fogják adni a Wii U konzolokat

Dátum | 2012. 10. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo veszteséggel fogja árulni a jövő hónapban megjelenő konzolját, a Wii U-t. A cég vezetője, Satoru Iwata a befektetőknek tartott értekezleten közölte a hírt. A Nintendo legutóbbi üzleti jelentését követő találkozón Iwata elmondta, hogy szeretnék, ha a konzol mindenki számára megfizethető lenne, ezért döntöttek úgy, hogy veszteségesen fogják árulni.

A Nintendónál eddig hagyomány volt, hogy az induláskor haszonnal adják el a hardvereiket, míg a versenytársaira, a Sony-ra és a Microsoftra ez nem jellemző. A 3DS árának tavaly nyáron történt drámai csökkentése, amely segített újraéleszteni az eladásokat sokba került a Nintendónak, és ez volt a cég történetében az első év, amit veszteséggel zárt. Iwata elmondta, hogy azzal, hogy a Wii U-t veszteséggel árulják majd a cég bankegyenlege nem fog a Nintendóra jellemző profitot látni, de ettől a lépéstől üzleti revitalizálódást várnak.

A cég arra számít, hogy 2013 márciusáig 5,5 millió Wii U konzolt és 24 millió Wii U játékot fog szállítani. Iwata a fenti számokra boltokba kiszállítandó darabszámként hivatkozott, de a Nintendo tegnapi üzleti jelentése alapján ez a tulajdonképpeni várható eladások száma. "Amikor hat évvel ezelőtt kiadtuk a Wii-t, az első évben 5,84 millió példányt adtunk el belőle, a szoftverekből pedig 28,84 millió példány kelt el" – tette hozzá Iwata összehasonlítási alapként.

Már vannak nyomai, hogy a konzol szépen fog teljesíteni, az USA egyik legnagyobb kereskedőóriásánál, a GameStopnál már elfogytak az előrendelések, és 250 000 vevő került várólistára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kray
2012.10.25. 18:58
Kár, hogy elég sokan azt írták, hogy gyenge lett a hardvere még így is.
Azért remélem, hogy tévedtek, bár én a Wiivel is jól elvagyok Mikor az asszonnyal nekiállunk hülyülni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gyurkov
2012.10.25. 20:55
Hardcore játékosoknak kevés lesz a U, Casual gamereknek meg még mindig ott van a Wii, amit felesleges lecserélni. Lesz itt még veszteséges negyedév...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2012.10.26. 10:33
Az lenne a legmókásabb ha a megjelenés előtt vagy 1 héttel bejelentené a Sony vagy a Microsoft a next gen konzolját. Szerintem az előrendelések kétharmadát visszamondanák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2012.10.26. 14:55
5hR3kY:

2/3-át nem hiszem, Sony/MS-nek teljesen más a célcsoportja, mint a Nintendo-nak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2012.10.26. 21:06
Nagyon jó lesz ez a Wii, a Sony meg az MS lehúzhatja a rólót ha nem lépnek gyorsan.
Ezzel már erősen beleharapnak a nem casual gamer tortába (meg kell nézni a wii U-ra kiadott játékokat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!