iPon Hírek

Arthur király nemsoká eljő

Dátum | 2009. 08. 11.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

A magyar Neocore Games már letette kézjegyét a külföldön évek óta kapható Crusaders-szel, ám annak "nagy testvére", a King Arthur még csak most fog a finishébe érni. A srácok nem kis fába vágták a fejszéjüket, hisz a brit mondavilág legjelentősebb alakjának RTS-ben való feldolgozása a legendák fantasy elemeivel rendkívül eredeti és szerteágazó ötlet. Ez az Arthur nem a történelemi király, akiről alig tudunk valamit (az például tuti, hogy nem igazi király volt), hanem a kerek asztal lovagjainak ura, akiről évszázadokig zengtek hőskölteményeket a derék angolok.

A rendíthetetlen ólomkatona összecsinálná magát...
A játék ügyesen ötvözi a Total Warra hajazó térképes stratégiát a kalandjátékok elemeivel, hiszen nem elég, hogy egy-egy küldetés alatt ellenségeink százait hányhatjuk kardra, de lesznek olyan missziók, melyeket felvéve a régi, szöveges kalandkönyvek világába csöppenünk. Ha ügyesen csavarjuk a feleletválasztós párbeszédekből álló párbeszédeket, elképzelhető, hogy egy csepp vér nélkül is megoldhatjuk a küldetés. Maga a játékos Arthur szemével látja majd a birodalmat, így saját morálja és vallása az egész játékra kihatással lesz. Ha óhitű és gonosz, akkor lehet, hogy egy északi sötét király szövetségese lesz, de ha keresztény és jó, már készítheti is a lovakat a háborúhoz. Kapunk persze egy megfelelő történetet és egy rakás mellékküldetést is, mindezt rendkívül igényes keretek között.

A világtérkép rendkívül részletes lesz
A King Arthur gyönyörű, merem állítani, hogy a legszebb stratégiának ígérkezik, amit valaha láttunk. A katonák fizimiskája és felszerelése egytől-egyig egyedi, legyen szó akár a saját, akár az ellenség csapatairól. Mivel pedig van, amikor a harc nem kifizetődő, a diplomáciára is oda kell figyelnünk. Házasíthatunk, szövetségeket köthetünk, és így tovább, azaz úgy érezzük magunkat, mintha tényleg igazi királyok lennénk. Az egészet csak tetőzi maga a harc, ami hatalmas seregek taktikus összecsapásából áll. Mivel a King Arthur RTS, a játék irányítása valós időben történik, de ha épp gondolkodni szeretnénk, bármikor megállíthatjuk az eseményeket, vagy lassíthatjuk, gyorsíthatjuk őket.

Igen, az a háttérben nem közönséges szikla
A King Arthur elvileg idén érkezik, értelemszerűen kizárólag PC-re. A gépigény az ígértek szerint elég baráti lesz, és a nehézséget is igyekeznek a kellő szintűre belőni, így az is élvezni fogja, aki nem most jött a harcmezőről. A magam részéről nagyon várom a Neocore játékát, mert a Crusaders is remek volt, és ez saját bevallásuk szerint egy egészen más élményt ígér.
 


                              


                                                                                  Mozgásban a King Arthur
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. MartonRoby
2009.08.11. 23:32
VISSZA A HIRHEZ

OMG!
Ez gyönyörűen néz ki! És hangulatos, és tetszik, és KELL!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dragon83
2009.08.12. 00:26
Zseniális játéknak ígérkezik, az év talán legjobban várt RTS-e számomra. Ha tényleg olyan jó lesz, mint ahogy most kinéz, el kell gondolkodnom a beszerzésén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chocho
2009.08.12. 09:10
dragon83: Volt szerencsém futás közben látni még a béta előtt, és tényleg így néz ki, sőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Baquatelle
2009.08.12. 11:54
A www.kingarthurthewargame.com oldalon megnézhettek egy "fejlesztési napló" videót, ami most került ki pár napja. Sok mindent elmondunk benne a játékról, és ez még csak az első az új videók sorában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MartonRoby
2009.08.12. 13:09
Megnéztem ezt a fejlesztői videót, ami felkerült az oldalra, és hát mit mondjak. Istenkirály!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zoe01
2009.08.12. 14:34
Az eddigiek alapján én kimerem jelenteni, hogy ez lesz minden idők legjobb magyar fejlesztésű játéka. Már maga a témaválasztás is telitalálat (nem is nagyon tudnék most így hirtelen egy játékot sem említeni, ami az Arthur-mondakörre épít), de az egészben nekem az tetszik a legjobban, hogy milyen jól keveri a különböző stílusokat. RTS-RPG, plusz a lapozgatós kalandkönyvek, ami megint csak zseniális ötlet (rengeteget játszottam velük anno, ezért is nagyon örülök ennek a játékelemnek).

A fejlesztői videót már én is megnéztem (már vagy hatszor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!