iPon Hírek

Árvágással támad a Barnes & Noble, 139 dollár az új belépő szint

Dátum | 2012. 11. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Barnes & Noble továbbra sem vonja ki a régi termékeit a forgalomból, ami meglehetősen furcsa már a mai világban. Helyette inkább kellő figyelmet fordít arra, hogy az árazással továbbra is fenntartsa a vásárlók érdeklődését, így a NOOK Color hiába múlt el két éves, még most is szép eladási számokat produkál.

A Color a vállalat egyik legkeresettebb modellje, és egyben az első táblagép, ami a mára divattá vált agresszív árképzést beindította, még 2010 októberében. A hardvere már meglehetősen koros, viszont nem is kérnek érte sok pénz. Megjelenésekor még 249 dollárt kellett érte leszurkolni, amit 199-re módosítottak, mikor az Amazon bemutatta a Kindle Fire-t, majd 169 dollárra miután megjelent az utódjául szolgáló Nook Tablet. A Nook HD-k közeledtével ez még tovább csökkent 149-re, most pedig elérkeztünk a 139 dollárhoz.


Persze a 800 MHz-es órajelű OMAP 3620 az 512 MB-nyi rendszermemória társaságában manapság már kicsit megmosolyogtató, de sok mindenre lehet még ez is elegendő. A szoftvere sem mai darab, még az Android 2.2-re épült, viszont néhány hónapja is kapott frissítést, tehát nincs elhanyagolva sem. Ennyi pénzt megérhet a veterán 7 colos.

Az árcsökkentés elérte a Nook Tabletet is, amely viszont már egy komoly alternatíva lehet bárki számára. Lassan ez is az egy éves születésnapját ünnepli, és éppen annyiba került a kezdetekkor, mint a Color. A Tablet viszont már két különböző variációban érhető el, az egyik 16 GB-os tárhelyű 1 GB RAM-mal, a másik pedig 8 GB háttértárat és 512 MB rendszermemóriát kínál. A Nook HD megjelenése miatt tornászták lentebb az árakat, így házon belül kevésbé jelentenek konkurenciát az újdonságok nekik.

A Nook Tablet 16 GB mostantól 199 dollár helyett, 20 dollárral kevesebbért, 179-ért rendelhető meg. A kisebbik, 8 GB-os Tabletért pedig már csak 159-et kérnek, az eddigi 179 helyett. Az árcsökkentésekkel a Kindle Fire is kényelmetlenebb helyzetbe kerül, mivel ott a 8 GB-os változatot annyi, mint ebből a 16-os nagytestvér.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. HUFEUR
2012.11.05. 20:56
Ez tényleg belépőszint, de egy Nexus 7 200 dollárért csak árban az, minden más szempontból simán középkategóriás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!