iPon Hírek

Árvíz lassítja a Road Redemption fejlesztését

Dátum | 2016. 08. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A motoros akciójáték Road Redemption nagyon ígéretes projekt, ami még a Kickstarteren indult, majd 2014 végén jelent meg a Steam Early Access rendszerében. Az érdeklődést iránta mi sem mutatja jobban, minthogy közel százezer példányt eladtak belőle. A független fejlesztőcsapat javában dolgozik a játék véglegesítésén és rendes megjelenésén, azonban a munkálatokat most nem várt körülmények hátráltatják: Lousiana államban ugyanis éppen hatalmas árvíz tombol, ami sajnálatos módon több, mint 40 ezer házat és lakást érint, köztük a fejlesztők többségét is. A Dark Seas Interactive stúdió munkatársai ugyanis többnyire Baton Rogue-ban és New Orleansban élnek, többen pedig otthonról dolgoznak. A stúdiót vezető Jason Tate például az alábbi képet közölte saját házáról:
Szóval a helyzet nem éppen jó, és akkor még finoman fogalmaztunk. A stúdió hivatalos nyilatkozatában azt mondta, hogy természetesen nagyon fontos mindenki számára, hogy minél előbb folytathassák a munkát a Road Redemptionön, azonban jelenleg a legfőbb prioritásuk, hogy a csapat minden tagja, és a családjaik biztonságos helyen tudják átvészelni ezt az időszakot. "Reméljük, hogy a rajongóink és a Kickstarter-támogatók is megértőek lesznek ezekben a tragikus időkben. Amennyiben bárkinek lehetősége van segíteni némi adománnyal, megteheti ezen a címen." - írja a csapat. A Road Redemption eredetileg október 15-én jelent volna meg PC-re, majd 2017 első negyedévében Xbox One-ra, azonban a készítők jelenleg legalább egy hónapos csúszást prognosztizálnak mindkét verzióra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kiskoller
2016.08.26. 19:27
Reméljük a fejlesztők nem gyártanak HDD-ket a pincében másodállásban, mert akkor lőttek a piacnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95 kisko...
2016.08.26. 23:04
Egyértelmű, hogy drágulás várható emiatt az indie játékok piacán. A legutolsó sétaszimulátor is teljes áron, 60 dollárért fog menni a katasztrófahelyzetből eredő készlethiányból kifolyólag. A pletykák, miszerint a biztosító fizetni fog és a szóbeszéd miszerint a játékfejlesztéshez minden alapanyag rendelkezésre áll teljesen alaptalanok és a haszon megduplázódására sem kell számítani a szektorban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!