iPon Hírek

Ascend W2 - belépő Windows Phone a Huaweitől

Dátum | 2013. 11. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Windows Phone 8 operációs rendszerrel szerelt okostelefonok körében mostanra már szinte csak olyan modellekkel találkozhatunk, amelyek a Nokia márkajelzését viselik magukon. Ennek fényében pedig különösen meg kell becsülnünk az olyan próbálkozásokat, amelyek némi konkurenciát szeretnének állítani a Lumiáknak, ezzel pedig árversenyre sarkallhatják a finneket.

Az Ascend W2 érkezésére egy ideje már lehetett számítani. Az első pletykák még tavaly év végén, a Windows Phone 8 bemutatását követően felbukkantak a híroldalak hasábjain. Ezt követően úgy festett, hogy a Mobile World Congressen jöhet el a W2 ideje, de mint azt már tudjuk, nem került sor a kiállítására. A készülék kínai piacra szánt változata érkezett meg először, azt még a nyár végén bemutatták, de nem kapott túl nagy figyelmet, a nemzetközi variáns pedig mostanáig váratott magára. Lássuk mit is takar a W2 név.

Az Ascend széria új gyöngyszeme 4,3 hüvelykes megjelenítővel kerül majd a boltok polcaira. A panel felbontása ugyan csak 800 x 480 képpontos, viszont IPS technológiás, úgyhogy valószínűleg a színekre és a betekintési szögekre nem lesz panasz. Az érintőfelület különösen érzékeny lesz, így a hideg téli napokon kesztyűben is használható marad majd a W2. A masina sebességéről egy kétmagos Qualcomm lapka fog gondoskodni. Egészen pontosan egy MSM8230 SoC-vel állunk szemben, ami az ajánlott 1,2 GHz helyett 1,4 GHz-es frekvencián üzemelő Krait processzormagok kettősével fog színre lépni. A grafikus feladatokért egy Adreno 305 felel majd.

Egyetlen kamera kapott helyet a fedélzetén, hátul, ez egy 5 megapixeles példány, amivel 720p-s videókat is készíthetünk. Hasonlóan a Lumia 520-hoz, itt is nélkülözni kényszerülünk a LED-es villanót, így csak ideális fényviszonyok mellett lehet értékelhető produkcióra számítani. A rendszermemória 512 MB-os méretet öltött, ami elsőre kicsit kevésnek tűnhet, de WP8 alatt ez a legtöbb program futtatására elég. A gép tárhelye 8 GB-os lesz, és itt viszont már akad problémás pont, ugyanis ehhez nem társul microSD kártyahely, vagyis meglehetősen könnyen szűkössé válhat a helyzet. A kapcsolati lehetőségek között van egy ismeretlen kvalitású 3G HSDPA modem, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 modul és egy A-GPS vevő is.

Arról nem esett szó, hogy a Huawei mérnökei melyik Windows Phone 8 kiadást vették a mobiltelefon szoftveres oldalának alapjául, de nagy valószínűséggel itt nem a GDR3 variáns teszi még tiszteletét. Az eszköz sajnos a fizikai jellemzőit tekintve a legkevésbé sem kecses. A ház 134 x 67 x 9,9 milliméteres, a súlya pedig nem kevesebb mint 160 gramm. Ezek alapján legalább egy 4,7-5 hüvelykes okostelefonra számítanánk, vagy minimum egy hatalmas akkumulátorra, de sajnos csalódnunk kell, a hátlap mögé bújtatott telep mindössze 1700 mAh-s kapacitással rendelkezik. A gyári adat szerint folyamatos telefonálás mellett nagyjából 9,5 órát fog bírni a W2, átlagos használat mellett pedig kétnaponta biztosan konnektor után kell majd néznünk.
A Huawei Ascend W2 sajtóközleményében az ajánlott fogyasztói árról sajnos nem esett szó, mindössze annyit tudtunk meg, hogy egy megfizethető géppel lesz dolgunk. Kínában átszámítva mintegy 125 eurót kérnek érte, amivel az európai régióban a Lumia 520 környékére érkezhetne meg. Akárcsak a Nokiák – és szinte az összes Windows Phone 8-as mobil –, ez is több színben lesz megvásárolható: fekete, kék, piros és sárga ruhában pompázhat igény szerint.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Gyurkov
2013.11.04. 08:31
Ha ez kijött volna 125 EUR-ért a rajtkor, akkor biztos szép karriert futhatott volna be, így viszont a Lumia 520 mellett kicsi az esélye az érvényesüléshez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trevize198...
2013.11.04. 09:15
A Huawei-nél amúgy is érdekesen gondolnak sok mindent. Ha be is lövik az 520 környékére, esetleg alá picivel akkor is miért lenne vonzóbb mint a Nokia? Annyira alá meg úgy sem fogják tudni belőni, hogy vonzó ajánlat legyen. Szerintem ez egy hatalmas fail lesz. Viszont a menüszínhez igazodó WP gombok hatalmas ötlet és minden Nokiában látni szeretném ezentúl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Stark
2013.11.04. 18:17
520-hoz képest erősebb proci, meg kicsit nagyobb kijelző, viszont nincs tárhely bővíthetőség. A többi kb egyezik.
Hát, Én még mindig inkább a Lumiát venném, mint egy "Hüvelyt"
Főleg a Nokia only appok miatt, meg mégiscsak egy Nokia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!