iPon Hírek

Asetek Core i7 folyadékhűtés OEM gyártóknak

Dátum | 2008. 11. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Core i7-es processzorok a hét elején hivatalosan is megjelentek. Az Asetek legfrissebb terméke pont ezekhez a processzorokhoz kapcsolódik, ugyanis az újdonság nem más, mint egy komplett folyadékhűtő rendszer Core i7-es processzorokhoz, amelyet a vállalat az OEM számítógépgyártóknak kínál.


Az új, kompakt folyadékhűtő megoldás mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet, így az LCLC termékben a folyadék keringetéséért felelős szivattyú, valamint a hőleadó radiátor és a különböző csövek egyaránt jelen vannak, sőt, ezek az egységek készre szerelve, rendszer formájában érkeznek. A gyártó állítása szerint az új folyadékhűtő modell segítségével a Core i7-es processzorok hőmérsékletét átlagban 7 Celsius fokkal alacsonyabban lehet tartani, mint a hagyományos léghűtők segítségével, mindezt pedig tökéletes csendben érhetjük el. A tökéletes csend kijelentést némileg módosítja az a tény, hogy a termék hőleadó radiátorán alapesetben egy 30 dB-es zajszint mellett működő ventilátor helyezkedik el.


Mivel a termék - egyelőre - kifejezetten PC gyártó vállalatok számára készül, az Asetek szakemberei komoly teszteknek vetik alá az egyes termékeket, így azok 50.000 üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni úgy, hogy ez idő alatt a felhasználónak a rendszerben semmilyen beavatkozást nem kell elvégeznie. A készre szerelt rendszerek esetében egyébként sem lenne egyszerű bármiféle szerelést elvégezni.


A Core i7-kompatibilis Asetek LCLC folyadékhűtő rendszer mostantól kezdve elérhető, így ezek a megoldások hamarosan feltűnhetnek a gyártó partnerei (HP, Acer, CyberPower, stb...) által készített konfigurációkban is. Reméljük, hogy az új hűtő külön is megjelenik majd kereskedelmi forgalomban, ahogy ez az LGA-775-ös processzorfoglalatra illeszkedő, hasonló kialakítású Asetek megoldás esetében is történt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.11.19. 21:23
Ez tök olyan mint a kocsi hűtője
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.11.19. 22:18
én goldolkodom rajta, h abból építek :lol:
(kicsit talán jobb a hőleadóképessége............ ja + ott a 30 centis venti is rajta.....)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!