iPon Hírek

Assassin's Creed 2 infóbomba

Dátum | 2009. 08. 22.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

2007 egyik legvártabb játéka kétségkívül az Assassin's Creed volt, ami nem is csoda, hisz a szabad kelet ígérete még a legérdektelenebb játékosokat is elvarázsolta. Aztán jött a valóság és a sok negatív vélemény, hiszen a játék a kilenc központi gyilkosságon kívül semmit sem tartalmazott. Az Ubisoft - tanulva a hibájából - új kezekbe adta a projekt folytatását, és az idei E3 előtt bejelentette, hogy készül az Assassin's Creed 2. A történet szerint egy férfi genetikai emlékeiben haladunk előre az időben annak bérgyilkos ősein keresztül, és ezúttal a reneszánsz Itáliába kerülünk majd, ahol is az Ezio Auditore da Firenze nevű nemesember bőrében találjuk magunkat. Ezio apja gyilkosain kíván bosszút állni, és a procedúra alatt összekerül a Asszasszinokkal. Mi több, Leonardo Da Vinci is segíti útja során, és megannyi furcsa szerkezetet tervez neki, többek között megoldva, hogy ne kelljen levágnia a középső ujját a kézfeje alá rejtett pengék kieresztése miatt.

                            


                                       Assassin's Creed 2 GamesCom '09 gameplay (kamerás felvétel) - 1. rész

Az Ubisoft Montreal igyekszik úgy megtartani az első játék által kínált szabadságot, hogy az ne tegye ismétlődővé a játékmenetet, és erre a GamesComon bemutatott mellékküldetés-rendszer kínálja a legkézenfekvőbb lehetőséget. Ezek közül csak az elsőt kötelező megcsinálni (ezt be is mutatták), és nagyjából 15-20 perc hosszúságúak lesznek. Összességében 4-5 óra játékidőt tesznek majd ki az Assassin's Creed szavatossági idejéből, és persze visszaköszön a sok gyűjthető extra is, csak még nagyobb mennyiségben. Ezeket leszámítva lesznek még olyan küldetések is, melyeket Ezio galambpostán keresztül vehet fel. Ezek egyszerű bérgyilkosságok, amik minden kertelés nélkül kiadják a célszemély nevét, helyét és pár szokását. A térképünkön megjelenik az áldozat, ám minden másról magunknak kell gondoskodnunk, így tényleg valódi asszasszinnak érezhetjük magunkat.

                            
                                       Assassin's Creed 2 GamesCom '09 gameplay (kamerás felvétel) - 2. rész

Ezio mozgáskultúrája is változott egy kicsit Altairéhoz képest. Tud kötélről kötélre szökkenni a házak között, és a kiakasztott kosarakat használva képes átfordítani magát a sarkokon. Mivel Itáliában magasabbak az épületek, mint a közel-keleten voltak, a fejlesztők direkt úgy tervezték a várost, hogy több menekülő útvonal is elérhető legyen. Ezio fegyverarzenálja is bővül, hála a derék Leonardonak, aki egy, a muskétásokéhoz hasonló pisztollyal ajándékozza meg. Ha már a javaknál tartunk, Ezio képes kizsebelni a járókelőket és átkutatni a holttesteket, hogy ezáltal pénzhez jusson (ezt a bal alsó sarokban számolja is a játék), sőt, utóbbiak egyéb felszerelését is elveheti, és így a kereskedőkkel már ténylegesen kereskedhetünk, ergo nem csak vásárolnunk lehet.

                             
                                         Assassin's Creed 2 GamesCom '09 gameplay (kamerás felvétel) - 3. rész

Ha mindez még nem lenne elég, Ezio érmét dobhat a földre, hogy ezzel elterelje az őrök és szemtanúk figyelmét, mi több, képes kigúnyolni az ellenfeleit csata közben, sőt, sokkal szabadabban küzd és mozog közöttük. Egyébként a harcrendszer stílusos kivégzéseken alapul, így érthető, hogy a játék 18+-os besorolást kap. A megjelenés egyelőre idén év végén várható ez év november 20-án Playstation 3, Xbox 360 és PC platformokon, sőt, várható a PSP és a mobiltelefon portolás is. Egyelőre úgy tűnik, hogy az Ubisoft kiköszörüli a csorbát a második Assassin's Creeddel. Én remélem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. HUNrobar
2009.08.22. 20:37
VISSZA A HIRHEZ

Jónak tűnik, de az a Da Vinci-s szösszenet elég fura (gáz)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!