iPon Hírek

ASUS Crosshair III Formula és P6T7 WS SC

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS hivatalosan is elérhetővé tette különleges, P6T7 WS SuperComputer névre keresztelt alaplapját, amely X58-as lapkakészletre épül és nem kevesebb, mint 7 darab PCI Express x16-os slotot tartalmaz. Az újdonság még a CeBit folyamán mutatkozott be először. A másik termék egy vérbeli ROG (Repubic of Gamers, azaz Játékosok Szövetsége) alaplap, amely AMD Socket AM3-as processzorfoglalattal és a jól csengő Crosshair III Formula névvel hódít majd a piacon a nem is oly távoli jövőben.

ASUS P6T7 WS SuperComputer: ütőképes alaplap GP-GPU rendszerekhez


A P6T7 WS SuperComputer X58-as lapkakészletre épül és Core i7-es, valamint Xeon processzorokat képes kezelni. A terméken a Nehalem processzorok háromcsatornás memóriatámogatásának kihasználásához 6 darab DDR3-as memória foglalat helyezkedik el, ezekbe összesen 24 GB-nyi memória pakolható. A legnagyobb különlegesség az, hogy az alaplap a két NF200-as chipnek köszönhetően összesen 7 darab PCI Express x16-os slottal áll a felhasználók rendelkezésére. Természetesen az újdonság CrossfireX vagy SLI konfiguráció építésére egyaránt alkalmas. A rengeteg PCI Express x16-os slot a GPU alapú számítási feladatok hatékony elvégzését próbálja elősegítni.


Az alaplap 16+2 fázisú tápellátással bír és két darab eSata, két SAS (Serial Attached SCSI) és hat darab SATA 3 Gbps-os porttal van ellátva. A kínálatban két darab Gigabites Ethernet csatlakozó és egy nyolccsatornás audió vezérlő is helyet kapott. Az újdonság hivatalos bejelentésére ugyan már sor került, ám arról, hogy a termék szállítása mikor indul meg, egyelőre nincsenek információk, mint ahogy az alaplap várható végfelhasználói ára sem ismert.

ASUS Crosshair III Formula: a RoG sorozat legfrissebb tagja

Az ASUS kínálatában már találunk néhány Socket AM3-as foglalattal ellátott alaplapot, ám ezek közül egyik sem rendelkezik a játékosok körében ismert és elismert RoG címkével. Ez a tény hamarosan megváltozik, ugyanis a vállalatnál már a Crosshair III Formula megjelenésére készülnek, amely már természetesen egy RoG sorozatba illeszkedő alaplap lesz. Az AMD 790FX lapkakészletre épülő újdonságon SB750-es típusú déli híd foglal helyet. A termék 8+2 fázisú tápellátással áll a Socket AM3-as AMD processzorok rendelkezésére. Az alaplapon összesen 4 darab DDR3-as memória foglalat lesz jelen, emellett két darab PCI Express x16-os slotot is tartalmaz majd a Chrosshair III Formula, így kétkártyás Crossfire rendszerek építésére is lehetőség nyílik.


A tekintélyes hűtővel felszerelt alaplapon egy darab eSATA port, valamint öt darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó lesz, ezen kívül egy Gigabites Ethernet port, plusz a szokásos mikrokapcsolók (bekapcsoló- és reset gomb) is megtalálhatóak lesznek az újdonságon. Az alaplap mellé a gyártó egy PCI Express x1-es slotba illeszkedő X-Fi hangkártyát is mellékel majd. Az ASUS Crosshair III Formula várhatóan a jövő hónap folyamán jelenik meg, jó esély van arra, hogy a termék hivatalos startjára pont a Computex alkalmával kerül sor.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Thomas90
2009.05.13. 13:39
VISSZA A HIRHEZ

A második a mellékelt X-Fi-vel igen tetszetős, de az első deszkának ki venné hasznát a NASA-n kívül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2009.05.13. 14:16
Na! Ők is rájöttek, hogy a 790FX is megér egy RoG lapot? B)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bogyo74
2009.05.13. 17:08
Thomas90: Egyre több "központi" alkalmazás van, ahol az egyébként trehány módon megírt szoftverek és rosszul szervezett adatbázisok felzabálnak bármilyen mennyiségű processzoridőt, memóriát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.05.13. 19:08
A minimum az egyslotos vízhűtéses kiépítés ilyenkor. :-)
Ja és persze kiváncsi lennék a 7x CrossfireX vagy SLI működésére is. Valószínű csak népbutítás az egész, ilyen driver nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.05.13. 19:44
4 nVidia 3 ATi? :Đ vagy fordítva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!