iPon Hírek

ASUS EAH3870X2 specifikációk

Dátum | 2008. 01. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS bejelentette videokártya palettájának legfrissebb tagját, amely ASUS EAH3870X2  típusjelzéssel próbálja meghódítania videokártya piacot. Az újdonság már magában igazi különlegesség, hiszen az AMD HD3870 X2 megoldását takarja, de a gyártó az újdonság mellé extra kiegészítőket is mellékel, amelyeknek köszönhetően még ütősebbnek mondható a csomag.


Az ASUS HD3870 X2-eséből egyből két változat kerül piacra, egyik az ASUS EAH3870X2/G/3DHTI/1G, míg másik az EAH3870X2/G/HTDI/1G típusjelzést viseli. A két modell közül az ASUS EAH3870X2/G/3DHTI/1G az érdekesebb, ugyanis ez a kártya 0,8 ns-os GDDR3-as memóriachipekkel kerül forgalomba, emellett két darab extra DVI porttal is felvértezi a gyártó, amelynek köszönhetően akár 4 darab monitort is képes kezelni az újdonság. A kártya hűtése is eltér a referencia dizájntól: a gyártó különleges kétslotos hűtővel szerelte fel a terméket: a különleges hűtő nagyobb hatékonysággal vezeti el a két GPU által termelt hőt, mint a referencia kártyák hűtői, így a videokártya stabilabb működésre képes, mint a referencia modellek, legalábbis ezt állítja az ASUS.


A gyártó kártyái különleges, ún. Emi Shield borítással rendelkeznek, ennek köszönhetően az interferencia csökkenthető, így a jelek stabilabbá válnak. Az ASUS mindkét kártyához mellékeli a Company of Heroes: Opposing Forces című DirectX 10-es teljes játékot.


Az ASUS HD3870 X2-es kártyái 1 GB 1,8GHz-es GDDR3-as memóriával vannak felvértezve, a kártyákon található két darab RV670-es GPU egyenként 825 MHz-es órajelen üzemel. A memória interfész 256 bites, a kártyákon HDMI (DVI-HDMI adapter), Dsub (DVI-Dsub adapter) és S-videó kimenetek egyaránt megtalálhatóak, sőt, a mellékelt átalakító segítségével kompozit kimenet is rendelkezésre áll. A DVI-I kimenetek maximum 2560x1600 pixeles felbontás használatát teszik lehetővé.

Az újdonságok várható árával és pontos magyarországi megjelenésével kapcsolatban nem közölt részleteket az ASUS.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!