iPon Hírek

ASUS Eee Monitor: az iMac új riválisa?

Dátum | 2008. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS Eee termékcsaládja hamarosan új tagokkal bővül: a gyártó piacra kívánja dobni az Eee monitor névre hallgató újdonságot, amely az Apple iMac konfigurációihoz hasonlóan egy mindenes rendszer lesz, amely egyetlen monitorból fog állni. A gyártó ezzel együtt az Eee TV fejlesztésén is dolgozik: a készülék egy 42 hüvelykes képátlójú HDTV lesz, amely a gyártónak köszönhetően sokkal többet nyújt majd, mint egy hagyományos televízió.

Az ASUS a a minap a Tajpejben található Grand Hotelben tartott egy konferenciát, amelynek keretein belül néhány kisméretű képpel is illusztrálták, hogy milyen is lesz az Eee Monitor. A képek alapján a kis készülék nagyon hasonlít az Apple iMac sorozatára, ám néhány különbség megfigyelhető a termékek között: az ASUS újdonsága kisebb kijelzővel érkezik, ezen kívül teljesen más talpazatot hordoz magán, mint az iMac-ek.A gyártó egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan milyen specifikációkkal rendelkezik majd az Eee Monitor, ám a korábbi értesülések alapján azért tudható egy-két részlet a termékkel kapcsolatban. A 19 és 21 hüvelykes képátlóval rendelkező modellek beépített TV-tunerrel is fel lesznek szerelve, az újdonságok ára 500 dollár körül fog elhelyezkedni. Abból kiindulva, hogy az Eee Box 300 dolláros áron érhető el, egy 19 hüvelykes kijelző és a különleges keret nagyjából bele is fér a fennmaradó 200 dolláros keretbe. Ezzel az árazással az ASUS a Mac Mini konfigurációknak is konkurenciát teremthet, ugyanis kedvező áron kínál majd egy iMac-hez hasonló konfigurációt. Az Eee Monitor várhatóan szeptember folyamán jelenik meg.


A bamutató helyszíne. (Tajpej, Grand Hotel)
A másik termék az ASUS Eee TV, amely 42 hüvelykes képátlóval érkezik. A HDTV készülék a gyártó állítása szerint hasonló tulajdonságokkal rendelkezik majd, mint a Linux operációsrendszerrel ellátott Eee PC termékek. Az Eee TV várható árával kapcsolatban még nincsenek információk, a készülék előreláthatólag szintén szeptemberben debütál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.03. 22:07
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!