iPon Hírek

ASUS Eee PC 1201T a Congo platform erejével

Dátum | 2009. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az AMD Congo névre keresztelt mobil platformja úgy tűnik, igen vonzó választásnak bizonyul a piacon, ugyanis az ASUS Eee PC 1201T már a sokadik olyan konfiguráció, amely a fent említett platform köré épül. A második generációs, ultravékony noteszgépekhez készített platformnak köszönhetően végre nem csak Inteles Eee PC-ket láthatunk majd az üzletek polcain.

Eee PC 1201TAz új noteszgép 12,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felbontása 1366 x 768 pixeles. A ledes háttérvilágítással rendelkező megjelenítő mellett a készülék egy teljes méretű billentyűzettel is büszkélkedik, ami az átlagosnál kényelmesebb használatot biztosít. A szerkezet belsejében egy 1,6 GHz-en ketyegő (valószínűleg AMD Athlon Neo) processzor foglal helyet, rendszermemóriából pedig összesen 2 GB-nyit helyezhetünk el az új Eee PC-ben. Az adatok tárolásáról egy 250 GB-os merevlemez gondoskodik, de a gyártó 500 GB-nyi ASUS Webstorage tárhelyet is mellékel az újdonsághoz, a szolgáltatás a korábbi hírek szerint egy évig ingyenes. A videó vezérlő szerepét a már jól ismert Radeon HD 3200-as sorozatú egység tölti be.

Az ultra hordozható notebook Gigabites Ethernet porttal, WiFi adapterrel rendelkezik és opcionálisan akár Bluetooth adapterrel is felszerelhető. Az Eee PC 1201T hatcellás akkumulátorral nagyjából négy órán keresztül képes üzemelni egyetlen töltéssel. A kis szerkezet a közeljövőben kerülhet az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nincsenek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. somakb
2009.11.30. 16:30
Az a kérdés olcsóbb lesz e, mint az 1201N dupla magos atommal és ionnal... és hogy kevesebbet eszik e nála...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!