iPon Hírek

Asus Eee PC 900: vártnál kisebb akkumulátorral

Dátum | 2008. 04. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Az Asus Eee PC 900-at korán beszerzők valószínűleg megdöbbentek, amikor megnézték akkumulátoruk kapacitását: a várt 5800mAh-s telep helyett egy 4400-as került az összes gépbe.

Habár az Egyesült Államokban csak május 12-én kerül piacra az Eee PC 900, Hong Kongban már kapható a kis hordozható számítógép. A vásárlók azonban megdöbbentve vették észre: a tesztoldalak által kapott példányok 5800mAh-s telepével szemben 4400mAh-s akkumulátor került a gépükbe, megrövidítve a működési időt körülbelül egy órával.


Korábban az Asus a 701-es modell európai értékesítésekor is érdekes módon állt hozzá az akkumulátor-kérdéshez. Az 5200mAh-s telep helyet 4400-as került a kis gépbe. Holger Schmidt, az Asus szóvivője szerint az LG Chemicals kényszerítette rájuk a kisebb kapacitású telepeket, mivel drágultak a termékek és a vállalat meg akarta tartani a korábban beharangozott árat.

Hogy mi lesz a következménye az esetnek az Asus-ra nézve, még nem tudjuk, azonban reméljük a vállalat nem fogja alkalmazni ugyanezt a taktikát máshol.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások