iPon Hírek

Asus Eee PC-k Windows 7-tel, 2009-ben

Dátum | 2008. 10. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A hónap elején az AMD egyik prezentációjából már értesülhettünk arról, hogy a Windows 7 valószínűleg már 2009 folyamán megjelenik a piacon. Most az ASUS elnök-vezérigazgatója, Jerry Shen is a Windows 7 2009-es megjelenéséről beszélt, amikor a Laptop Magazine munkatársainak adott egy rövid nyilatkozatot.


Mr. Shen első körben az operációsrendszerekről beszélt, majd egyszerűen kijelentette: "Nem tervezzük, hogy bármelyik Eee PC modellre Windows Vista operációsrendszert helyezünk a  jövőben. Úgy gondolom, hogy a jövő év második felétől kezdve már Windows 7 operációsrendszert fogunk telepíteni az Eee PC konfigurációkra. Jelen pillanatban a Linux és Xp operációsrendszereket használjuk, aztán majd a Windows 7-et, de Windows Vista-t nem." Jerry Shen szavai alapján most úgy néz ki, hogy a Windows 7-et valamivel 2010 előtt már az átlagfelhasználók is kipróbálhatják, így valamivel korábban jelenhet meg az új rendszer, mint ahogy azt a Microsoft korábban jelezte, ők ugyanis eleinte 2010-es rajtban gondolkodtak.

Az interjú kapcsán néhány szó esett az egyes operációsrendszerekkel kapcsolatos dolgokról is. A Laptop Magazine munkatársai arra is kíváncsiak voltak, hogy vajon igaz-e, hogy a Linux operációsrendszerrel szerelt Eee PC-k esetében magasabb-e a visszakerülési arány, mire Mr. Shen a következőket mondta: "Én úgy látom, hogy az Eee PC-k alapjában véve megbízhatóak, a visszakerülés mértéke alacsony, viszont a Windows és a Linux operációsrendszerrel felszerelt modellek esetében a visszakerülés aránya egyforma. A termékeket egyébként különböző felhasználói csoportok szerint különítjük el. Rengetegen használnak Windows XP-vel ellátott Eee PC-t, de Európában a felhasználók inkább a Linux opciót választják vásárlásnál.

Easy mód Linuxon.
Mr. Shen egy érdekességről is beszámolt, nevezetesen ebben a negyedévben a Windows XP operációsrendszerrel ellátott Eee PC-knél is bevezetik majd az ún. „easy” módban működő asztalt. A Linux-os változatoknál már elérhető ez a funkció, amelynek keretein belül egy különleges grafikus felületet (asztalt) lát a felhasználó, ami füleket és ikonokat tartalmazza  fontosabb alkalmazásokhoz és funkciókhoz. Az „easy” módban működő rendszert egy gyors mozdulattal könnyedén vissza lehet állítani, így teljes értékű, hagyományos rendszeren folytatódhat tovább a munka, amennyiben szükséges.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bszoke88
2008.10.22. 17:19
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.10.22. 18:27
sztem általános vélemény, h a vista milyen rossz (....) ,tehát minkenki az új jövevényt várja. Lásd a win 7 = Vista 2.0 meglátás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.10.22. 20:17
na olvasd el még 1x
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!