iPon Hírek

ASUS Eee PC T101MT forgatható kijelzővel

Dátum | 2010. 02. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOKAz ASUS végre hivatalosan is bejelentette legfrissebb Eee PC konfigurációját, amelynek érkezéséről már régóta regéltek, csak valahogy sosem akart megérkezni maga a gép. Az Eee PC T101MT típusjelzéssel ellátott netbook annyiban különbözik az Eee PC család többi tagjától, hogy a gyártó elforgatható kijelzővel szerelte fel, amelynek köszönhetően a szerkezet akár tábla PC-ként is nyugodtan használható.


A szerkezet 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemelő 10.1 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel büszkélkedik, amely a többérintéses technológiát is támogatja. A gép belsejében egy Intel GMA 3150-es IGP-vel ellátott Atom N450-es PineView processzor és maximum 2 GB-nyi DDR2-es típusú rendszermemória kaphat helyet, az adatok tárolásáról pedig 160 GB-os vagy 320 GB-os mobil merevlemez gondoskodik. A Windows 7-es operációs rendszerrel érkező újdonság 0,3 Megapixeles webkamerával, valamint beépített Bluetooth 2.1+EDR és WiFi 802.11 b/g/n adapterrel is rendelkezik. A kínálatban találunk még három darab USB 2.0-s portot, egy Ethernet csatlakozót, valamint egy SD/SDHC/SDXC memóriakártyák kezelésére képes kártyaolvasót is. A rendszerben elhelyezett akkumulátor akár hat és fél órányi üzemidőt kínál maximálisan egyetlen töltéssel.


A felsoroltak mellé természetesen ebben az esetben is kapunk 500 GB-nyi on-line tárhelyet az ASUS WebStorage szolgáltatásának köszönhetően. A szerkezet pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, de egy demó videót már elérhetővé tettek, amelyen megnézhetjük, hogy mire is jó egy ilyen szerkezet.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Asagrim
2010.02.17. 08:43
Marhajó, kábé 2 éve vártam az első ilyen kiszerelésű netbookokra, 5 hónapja vettem egy "sima" ASUS netbookot, erre hamarosan megjelenik egy másik ami _ugyanolyan_ (procit kivéve, enyém N280), és még el is forgatható a kijelzője hogy tabletként lehessen használni .... azt hiszem ezt hívják szívásnak ....

Valakinek esetleg nem kell olcsón egy 1005HA-BLK75X? 5 hónapos, 93 ezer forint újonnan 1 giga rammal, és xp home-mal, de én rakattam bele 2 giga kingstont, van hozzá win7 home premium OEM ... j/k
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kobaljov
2010.02.25. 14:43
5 hónapja még nem volt piacon volt az egyel kisebb T91? (vagy a Gigabyte netbook/tabletjei?)

Egyébként várhatóan ez is drágább lesz a "sima" netbookos változatánál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!