iPon Hírek

ASUS G10 és M51: "hagyományos", de erős asztali PC-k gyári tálalásban

Dátum | 2013. 06. 12.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS G10 és M51 jelzésű asztali PC-k-ben a Haswell központi egységekkel némileg nő a teljesítmény az előző generációshoz képest, amellett, hogy a fogyasztás csökken. A G10 NVIDIA GeForce GTX680 grafikus kártyával és 3D Vision Surround technológiával van felszerelve, a kártya akár négy monitort is képes meghajtani.

Mindkét modell megkapta az ASUS SonicMaster technológiáját is, sőt, mindkettőben megtalálhatók azok a professzionális eszközök, amelyeket a világ legnépszerűbb zenéiben, filmjeiben és játékaiban hallhatunk a műszaki GRAMMY díjat is elnyert Waves cég MaxxAudio Master szoftverének köszönhetően. Az ASUS AudioWizard audiofelületén a hangok a személyes igényeknek megfelelően testre szabhatóak.

Megjelenését tekintve a G10 és M51 egyaránt modern formájú, torony kivitelű gép. A G10 letisztult, cizellált, csiszolt fémburkolatot és LED-es jelzőfényeket kapott, amelyek azonnal megmutatják a csatlakoztatott külső USB tárolóeszközök működési állapotát. Az M51 matt felületét textúrázott perem egészíti ki, amelyen nem látszanak az ujjlenyomatok.

Az ASUS G10 és M51 tartozékai között megtalálható az ASUS Power Pack: ez egy kivehető akkumulátorcsomag, amely a gépben UPS-ként (szünetmentes tápegységként) működik áramszünet esetén, illetve a gép tulajdonosa magával viheti, és okostelefonok vagy táblagépek töltésére használhatja. A Power Pack 25 másodpercig képes a gépet akkumulátorról működtetni és automatikusan aktiválja a hibernálást a hosszabb áramkimaradások okozta adatvesztések kivédésére.

Az ASUS Smart Cooling rendszer szintén automatikusan szabályozza a ventilátor sebességét a hűtés és a zajcsökkentés optimális egyensúlyának megteremtéséhez. A rendszer emellett úgy készült, hogy redukálja a belső porfelhalmozódást. Mindkét PC-be (alaplapon) integrálták az ASUS EPU vezérlőt is (terhelésfüggő tápellátás-fázisszabályozás, stb).

Az ASUS G10 és M51 asztali PC-kben is megtalálható ASUS Universal Storage Module (USM). Ez egy üzem közben cserélhető meghajtók befogadására tervezett hely a tárolókapacitás bővítése és megosztása céljából. Az ipari szabványú USM csatoló az USB 3.0 sebességének akár kétszeresére is képes, és a hordozható burkolatba szerelt meghajtók egy USB-adapterrel bármelyik másik számítógéphez is csatlakoztathatók.

A tárolási lehetőségeket még tovább bővíti a 32 gigabájtnyi, három évig ingyenesen igénybe vehető ASUS WebStorage. Mindkét gépbe bekerültek az előlapról elérhető, a mobileszközök gyors töltését lehetővé tevő Ai Charger technológiával bővített USB 3.0 csatlakozók. Az M51-ben egy ASUS Wireless Charger tálca is található a Qi indukciós tápellátási szabványt támogató okostelefonok és táblagépek vezeték nélküli töltéséhez.

Az ASUS G10 és M51 asztali számítógépek hazai megjelenése az iskolakezdésre, azaz augusztus végére, szeptember elejére várható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hmisi
2013.06.12. 14:22
Ez mind klassz, de konkrét specifikációk nem szerepelnek. Gondolom Haswel cpu és gtx680 vga, de sok egyéb hardvert nem adtak meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke
2013.06.13. 16:53
hmisi, gondolom több változat is lesz, több fajta CPU-val, VGA-val, ami fix az a chipset...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!