iPon Hírek

ASUS HD3650-esek passzív hűtéssel

Dátum | 2008. 02. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS két új kártyát dobott piacra, mindkét termék az AMD RV635-ös GPU-jára épül, amely 55nm-es csíkszélességgel büszkélkedhet. A 256 MB-os és 512 MB-os HD3650-esek egyaránt passzív hűtéssel vannak ellátva, így a termékek jó választásnak bizonyulhatnak, ha néma videokártyát szeretnénk vásárolni.


Az újdonságok mindegyike rendelkezik DirectX 10.1-es támogatással, valamint mindkét termék 120 darab stream processzorral és128 bites memória interfésszel gazdálkodik. Az ASUS újdonságai szilárd elektrolitos kondenzátorokat hordoznak magukon, ezek az alkatrészek pedig jóval tartósabbnak mondhatóak hagyományos társaiknál. A gyártó a két újdonságot kétslotos passzív hűtéssel látta el: a hűtők V alakú alumínium lamellákkal vannak felvértezve, a hőcsövek elhelyezkedésének köszönhetően a hűtőalkalmatosság nagy felületen képes leadni kártya által termelt hőt.

Az ASUS két újdonsága nem kizárólag a memória méretében különbözik: a 256 MB GDDR3-as rammal ellátott termék 1,6 GHz-es memória órajellel büszkélkedik, míg az 512 MB-os modell esetében ez az érték 1,4 GHz-et képvisel. Természetesen mindkét kártya GPU-jának órajele 725 MHz. A termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, ám várható végfelhasználói árukkal kapcsolatban még nincsenek pontos információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!